Mini hangfalakat ajánl digitális erősítőihez a NAD

2016. május 2., hétfő, 05:20

NAD audio hifi hangfal hangszóró NAD hangfal hifi hangfal

Rendhagyó módon saját hangfalat is készített a NAD, melyet kimondottan saját, digitális integrált sztereó erősítőihez ajánlanak. A D 8020 típusú hangfal a "D" sorozathoz illően parányi, ugyanakkor eszméletlen nagyot szól.

NAD D 8020 hangfalNAD D 8020 hangfal és D 3020 erősítőNAD D 8020 hangfal

A gyártó elmondása szerint, kimondottan "NAD" hangzásra törekedtek a D 8020 kétutas kompakt hangfal tervezésekor. Utóbbi nevében a D-betű megtévesztő lehet, ugyanis a kis dobozka nem aktív, és nem tartalmaz erősítőt, viszont nagyon csinos párost alkot a korábban általunk is bemutatott D 3020 hibrid, vagy D 7050 digitális hálózati erősítőkkel.

NAD D 8020 hangfal és D 3020 erősítő

A cég kimondottan azt javasolja, hogy az elektronikán a BASS EQ mód engedélyezésével hajtsuk parányi hangfalát. Ugyanis a dobozka erre a beállításra lett optimalizálva, így elvileg a vártnál jóval nagyobb szórású, egész szobát betöltő hangzásra számíthatunk. A kis méretnek köszönhetően könyvespolcon, íróasztalon, szinte bárhol elhelyezhető a D 8020.

A fémmel bevont, 90 mm átmérőjű polipropilén mélyközép sugárzót és 19 mm-es anodizált alumínium dóm magassugárzót tartalmazó hangfal karakterisztikáját simulékony hangvisszaadásra tervezték. Ugyanakkor óriási hangszínpadot akartak kicsikarni belőle, ami egy kisebb vagy közepes méretű helyiségben megfelelő sztereó hatást eredményez. A kis dobozokhoz még banándugóval szerelt kábelt is mellékelnek, így nekünk csak csatlakoztatnunk kell erősítőnkre, és mehet a móka.

NAD D 8020 hangfal

A NAD D 8020 15-80 W közötti terheléssel képes megbirkózni, frekvenciatartománya +/- 3 dB kilengésekkel 80 Hz-től 22 kHz-ig terjed. Praktikussága mellett szól, hogy gyárilag mellékelnek hozzá fali tartó konzolt. Ha íróasztalra tennénk, akkor opcionálisan megvásárolható hozzá egy döntött talp is. A NAD D 8020 már Magyarországon is megvásárolható, pontos fogyasztói áráról az itthoni forgalmazó és a viszonteladók honlapjain lehet tájékozódni.

www.aida-audio.hu

www.nadelectronics.com

 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.