OPPO Sonica - az első, a rengeteg között

2016. május 26., csütörtök, 05:40

OPPO Sonica audio hifi hangrendszer hangfal hangszóró multiroom Bluetooth hangrendszer Bluetooth hangszóró multiroom hangrendszer multiroom hangszóró OPPO hangfal OPPO hangrendszer OPPO hangszóró OPPO Sonica

Az OPPO sem maradt ki a kompakt, vezeték nélküli hangrendszerek világából. Íme a Sonica, az első OPPO ott, ahol már ezernyi versenyző küzd egymással.

A Sonica bejelentésével az OPPO is belépett a kompakt, vezeték nélküli hangrendszerek piacára. Talán merészség egy látszólag csordulásig telített piacon új szereplőként megjelenni, talán nem. Erre még visszatérünk cikkünk végén. Most azonban lássuk, mit is kapunk az új hangrendszertől!

Tudja, amit tudnia kell

A felépítés és az alapfunkciók jól tükrözik a divatot és a mai igényeket. A Sonica természetesen Bluetooth és AirPlay kompatibilis, a beépített WiFi már nem csak "n"-es, hanem a legfrissebb "ac" protokollt is ismeri. Lejátssza a HD felbontású FLAC, WAV és ALAC kódolású fájlokat is, használható DLNA hálózatos lejátszóként és online szolgáltatásokkal, mint amilyen a TIDAL™.

Egy kis extra

Az OPPO prémium márkának tekinti magát, ezért a szolgáltatások közé is becsempészett néhány izgalmas extrát. Ilyen a sztereó párosítás lehetősége, amivel két Sonica képes együtt, egy sztereó egységként működni. A multiroom lehetőség sem jellemző minden vezeték nélküli hangrendszerre, bár ezt ritkaságnak sem nevezhetjük. A kétsávos (2,4/5 GHz) többantennás WiFi ma még nem túl gyakori, bár nyilvánvaló, hogy lassan ez is elterjed és kiszorítja a régebbi, n-est a piacról.

OPPO Sonica multiroom hangrendszer

A szobaakusztika optimalizálás, amit nem mérőmikrofonnal, hanem előre beépített programokkal igyekszik az OPPO megvalósítani, egy nagyon nagy, merész ígéret, amiről egyelőre nem tudjuk, mennyire fog beválni. Könnyen lehet, hogy ez lesz az gyártó paklijában az egyik ász.

A hangminőség?

A hangminőségről most még csak a gyártó által közölt információk állnak rendelkezésünkre.

OPPO Sonica Bluetooth hangszóró

A rendszer alapját öt hangszóró adja, amiből egy a mélysugárzó, amihez két passzív radiátor kapcsolódik, és szintén kettő szélessávú melyek a közép- és a magastartományt szólaltatják meg. Ezeket összesen négy erősítő hajtja. Érdekes módon, a mélysugárzót két, hídba kötött végfok dolgoztatja, 30 wattnyi teljesítménnyel. A magas- és középtartomány megszólalását két, egyenként 10 watt leadására képes erősítő biztosítja.

OPPO Sonica Bluetooth hangszóró

Az OPPO természetesen hosszasan dicséri a masszív, jól csillapított dobozt, az egyedi fejlesztésű hangszórókat és azok akusztikai elválasztását. Állításuk szerint a Sonica akkor is rezzenéstelen marad, amikor azt a legnagyobb hangerőn hallgatják. Mi kíváncsian várjuk, hogy az ígéretekből mennyit sikerül megtartani.

OPPO Sonica Bluetooth hangrendszer hátlap

Miért kellett egy új termékkategória az OPPO kínálatába?

Az OPPO évek óta ismert, elismert és a konkurensek által is becsült márka a Blu-ray lejátszók piacán. Most mégsem a sokak által várt 4K lejátszó bejelentésével került be a hírekbe, hanem egy olyan termékkel, amihez hasonlót a cég eddig nem gyártott. Ez az OPPO első próbálkozása egy olyan piacon, ami már most is csordulásig telt az egymással versengő termékekkel. Újonc ott, ahol már eddig is sokan voltak. Miért jó ez nekik? Nos, hasonló volt a helyzet két évvel ezelőtt, amikor az első fejhallgatóját és fejhallgató erősítőjét jelentette be az OPPO. Majd az első évben mindenki az új PM-1, majd a PM-3 dicséretével volt elfoglalva, és nagy favorit lett a HA-1 és HA-2 is. Az igazság az, hogy az OPPO rengeteget költött a fejhallgatók fejlesztésére. Fejhallgató erősítőiben pedig nem forradalmian új dolgok, hanem a minőségük miatt már ismerős alkatrészek sokasága lakik. Nincs itt semmi csoda, csak sok-sok munka, pénz és következetesség.

Hol van az OPPO 4K lejátszója?

Ezt a kérdést mi is feltettük a márka európai képviselőjének a müncheni HIGH END 2016 idején. A válasz egyszerű volt. Az OPPO nem az első, hanem a legjobb 4K lejátszót szeretné elkészíteni. A cég mérnökei szorgosan dolgoznak, hogy a márkától elvárt minőséget átültethessék a nagyobb felbontásra, de ehhez sok-sok munka kell. Mindenesetre, talán már idén beszámolhatunk az új lejátszóról. Addig is, várjuk a Sonica érkezését!

www.audiocentrum.hu

www.oppodigital.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.