Velodyne szubládák

2015. december 3., csütörtök, 06:05

Velodyne audio házimozi hangfal hangszóró mélyláda szubláda mélysugárzó aktív mélyláda házimozi mélyláda Velodyne mélyláda aktív mélysugárzó Velodyne mélysugárzó

A Stream Audio kezébe egyre több ütőkártya kerül, ami a házimozi és hifis készülékek választékában mutatkozik meg. Legújabb ászuk a Velodyne, ennek márkaképviseletét vállalták el az elmúlt hetekben és hírünk megjelenésekor már az első szállítmány szubláda megérkezett a raktárba és a bemutatóterembe.

Velodyne Digital Drive Plus mélysugárzóVelodyne Digital Drive Plus mélysugárzóVelodyne Digital Drive Plus mélyládaVelodyne Optimum 12 mélyládaVelodyne Optimum mélyládaVelodyne Wi-Q mélyládaVelodyne Wi-Q mélyládaVelodyne EQ Max mélyládaVelodyne Impact mélyláda

Az amerikai székhelyű, mára már legendássá vált mélysugárzó specialista Velodyne, 30 éve fanatikusan csak a mélyhangok legjobb reprodukálásának lehetőségét kutatja. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy az utóbbi időben fejhallgatókat és szub-erősítőket is kínálnak. Persze ezekkel nem távolodnak el az alapoktól, hiszen pontos, megfogott, ütős és erőteljes mélyhangok nélkül nem lehet jó egy fejhallgató sem. Eme jellemzőket mutatják a Velodyne paletta aktív szubbasszus sugárzói, ártól és minőségi kategóriától függő mértékben.

Velodyne Impact mélyláda

Amit mindjárt fontos megjegyezni, az az, hogy belépő Impact sorozatuk sem hétköznapi tucatáru, ezt a 150000 forintos listaár is sejteti. A sorban felette következő EQ-Max már DSP vezérlésű, távirányító és mérőmikrofon jár hozzá, utóbbi segítségével a mélynyomó beállítja magát, illetve a hangzását a szoba akusztikájához igazodva.

Velodyne EQ Max mélyláda

Ezeken felül, vezeték nélküli jelátvitelre is képesek az egy lépcsőfokkal feljebb található Velodyne Wi-Q aktív mélyládák, amely szolgáltatás sokak számára jelenthet vonzerőt.

Velodyne Wi-Q mélyláda

A csúcsmodellek előtt az Optimum-ok foglalnak helyet, ezek a korábbi elképesztően sikeres SPL Ultra szériának a továbbfejlesztett változatai. A már említettekkel ellentétben nem basszreflex, hanem zárt felépítésűek, D osztályú ERS erősítőjük maximum 2400 watt leadására képes, az önbemérő ekvalizátor hétsávos. A kevlár erősítésű, többrétegű membrán mögött olyan technika (kosár, mágnes, lengőtekercs, stb.) rejtőzik, amit vétek MDF lapokkal eltakarni, inkább közszemlére kellene tenni. Persze akkor nem tudnának elvarázsolni minket a hangjukkal, ami a múltban konkrétan megtörtént és közel három évig volt szerkesztőségünk referencia mélynyomója egy SPL 1200 Ultra. Elsőként vele szereztünk tapasztalatokat arról, mire jó a DSP vezérlés? A lehető legnagyobb teljesítményt és a minimális torzítást a Velodne mélyládák úgy érik el, hogy folyamatosan ellenőrzik a hangszóróra jutó jeleket, és ha szükséges beavatkoznak és optimalizálnak.

Velodyne Optimum mélyláda

A Velodyne vezető tervezője és alapítója, David Hall 1983-ban vezetett be egy új áttörést hozó technológiát a mélysugárzó gyártás terén, mely forradalmasította az alacsony frekvenciájú hang reprodukálását. A találmány lényege egy szabadalmaztatott, gyorsulásmérésen alapuló "high-gain servo" rendszert, amivel a membrán mozgását tudják ellenőrizni. Ez talán a legérdekesebb, azonban nem az egyetlen, mely a Velodyne mélysugárzók kimagasló színvonalához hozzájárul.

Velodyne Digital Drive Plus mélyláda

A felsorolás végére hagytuk a csúcs, Digital Drive Plus szériát, annak négy tagját. Igen, négyen vannak: 25; 30; 38 és 46 centis hangszórókkal szerelve. Mindegyiket 3000 W maximális teljesítményű erősítő hajtja, EQ-juk nyolcsávos és az ahhoz tartozó mikrofon professzionális darab, amit a vaskos kábel végén díszelgő, hárompólusú csatlakozó is bizonyít. Az előlapi USB aljzathoz PC csatlakoztatható, hogy a beállítás a lehető legalaposabb és legpontosabb legyen. Ez valódi különlegesség, izgatottan várjuk, hogy kipróbálhassuk! Persze nem csak a csúcsmodellek valamelyikét szeretnénk tesztnek alá vetni, hanem az összes Velodyne aktív szubbasszus sugárzót, amire ígéretet kaptunk.

A Stream Audio honlapján tájékozódhatnak az árakról, és arról, melyik mélyládát hallgathatják meg a szokásos rend szerint, előre egyeztetett időpontban.

www.streamaudio.hu

www.velodyne.com

Velodyne Optimum 12 mélyláda

 

 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.