Megérkeztek az új Tannoy Mercury hangfalak

2016. április 19., kedd, 20:55

Tannoy audio hifi hangfal házimozi hangfalszett Hifibarlang hifi hangfal házimozi hangfalszett Tannoy hangfal Tannoy Mercury

A Tannoy jelenlegi legfrissebb, 7. generációs Mercury hangfal típusai Magyarországra is megérkeztek. Az angol cég legmegfizethetőbb, egyben legsikeresebb szériája igényes külsőt és több technikai újítást is tartogat.

Tennoy Mercury 7 hangfalakTennoy Mercury 7 hangfalakTennoy Mercury 7 hangfalakTennoy Mercury 7.4 hifi hangfalTennoy Mercury 7.4 hifi hangfalTennoy Mercury 7.4 hifi hangfalTennoy Mercury 7.4 hangszoroTennoy Mercury 7.4 hifi hangfalTennoy Mercury 7.4 hangfal hátfalTennoy Mercury 7.4 hangfal csatlakozóTennoy Mercury 7.2 hifi hangfalTennoy Mercury 7.2 hifi hangfalTennoy Mercury 7.2 hifi hangfalTennoy Mercury 7.2 hangfal csatlakozóTennoy Mercury 7.2 hangszóróTennoy Mercury 7.2 hangszóróTennoy Mercury 7.2 hangfalakTennoy Mercury 7 hangfal színekTennoy Mercury 7.1 hifi hangfalTennoy Mercury 7.1 hifi hangfalTennoy Mercury 7.1 hifi hangfalTennoy Mercury 7C centersugárzóTennoy Mercury 7C centersugárzóTennoy Mercury 7C centersugárzó hátlap

A Mercury 7 sorozat a gyártó elmondása szerint filmnézés és zenehallgatás közben is jobban teljesít, mint az előző szériák bármelyike. Ennek oka főleg a frissített hangszórókészlet és a továbbfejlesztett dobozok.

Tennoy Mercury 7.4 hifi hangfal

A hangfalak belsejében lévő "rosttáblás" konstrukció kiegészült a Tannoy DMT (Differential Materials Technology) megoldásával, melyet a különösen kényes helyeken (a doboz és a hangszóró találkozásánál, illetve a keresztváltó rögzítési pontjain) alkalmaztak. A csillapítóanyag segít csökkenteni a színezést, és elnyelni a nemkívánatos rezgéseket.

Tennoy Mercury 7.2 hangszóró

Általánosan megnövelték a hangszórók méretét is. Masszív, nagy kilengésű membránok kerültek az állványos és álló típusokba is, melyek 152 és 178 mm átmérőjüknek köszönhetően, a cég közleménye alapján, jobb dinamikát nyújtanak, mint amit a vetélytársaktól megszokhattunk. A magassugárzót erőteljes neodímium mágnes hajtja, 32 kHz-es felső határértékkel.

Tennoy Mercury 7.2 hangszóró

Ugyancsak a Mercury 7 hangfalak mellett szól dekoratív megjelenésük. Míg a legtöbb gyártó redukálja színválasztékát fekete vagy fehér opciókra, addig a Tannoy ragaszkodott az elegáns, bútorszerű látványt nyújtó dió és világos tölgy (kapható fekete tölgy is) árnyalatokhoz.

Tennoy Mercury 7.2 hangfalak

A Mercury 7 sorozat kétféle állványos (Mercury 7.1 és 7.2) illetve egy álló (Mercury 7.4) hangfalból áll, kiegészítve egy kétutas házimozi centersugárzóval (Mercury 7C).

Tennoy Mercury 7C centersugárzó

A csinos kis hangfalak meghallgathatók és megvásárolhatók a forgalmazó bemutatótermében a Hifibarlangban, illetve a hivatalos viszonteladók bemutatótermeiben.

informateka.hu

hifibarlang.hu

Tennoy Mercury 7.2 hifi hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.