Hama IFA 2012

2012. szeptember 10., hétfő, 15:10

IFA IFA 2012 kiállítás Hama kábel kiegészítő HD kamera

Megszokhattuk, ha kiegészítő kellékekre van szükségünk, a Hamától biztos megkapjuk őket. Standjuk, ha nem is a legnagyobb, valószínűleg ide sikerült a legtöbb terméket bepasszírozni. A polcok zsúfoltságig tömve mindenféle gadget termékkel. Mindenütt mobilkütyük, otthoni segédberendezések, perifériák, hozzávalók hordozható eszközeinkhez? a bajor cégcsoport ereje teljében van, és természetesen, újdonságokkal is kecsegtet.

Nem maradt el a zenés köszöntő: közvetlenül a déli bejáratban hatalmas DJ-aréna köszönt minket, plafonról lógó, több tucat fejhallgatóval. Bárki ?lehúzhatja? a számára szimpatikus fülest, belehallgatva a középen szorgoskodó lemezlovas aktuális munkájába. Jórészt Skullcandy modellek csüngenek itt, valóságos szín- és hangkavalkádot képezve. Továbblépve az elektronikus zenei ?dzsungelből?, logikusan felépített, átlátható rendszerbe foglalták a Hama kínálatát.

Tonnányi miniatűr kütyü közt talán legtündériebbek a Hama HD Start és HD Daytour kamerái. E termékek aprócska méretüknek köszönhetően számos területen bevethetőek, akár extrém helyzetekhez is alkalmasak. Utóbbira szolgál egy opcionálisan és szett-kiszerelésben is kapható, 50 méterig vízálló védőtok. Ha épp nem vízisízéshez, snowboardhoz vagy ejtőernyőzéshez használnánk a csöppségeket, felcsatolható LCD-kijelző és lézermutató pattintható rájuk, a stabil pozicionálást hagyományos állványmenet teszi lehetővé. Hasonló felhasználásra termettek a Liquid Image képrögzítői is, még több extrával. Az említett márka produktumai vezeték nélküli jeltovábbítással és kerekített, színesebb külsejükkel nyújtanak többet, végeredményben ugyanúgy elszórakozhatunk velük, igény esetén speciális (pl. biciklikormányra rögzíthető) állvány is rendelhető hozzájuk. További különlegesség, hogy búvároknak, síelőknek és motorosoknak, szemüvegbe épített kamerát is gyárt a Liquid Image, természetesen Full HD felbontással.

A Greenpeace csapattól határozottan piros pontot érdemel a Hama, már amennyiben környezetbarát megoldásaira tekintünk. Bambuszrost bevonatú egér és billentyűzet párosuk teljes értékű perifériaként üzemel, ráadásul jól is néz ki ? kár, hogy még nem kaphatóak magyar kiosztással. Szép számmal láttunk okostelefonhoz készült védőtokokat, melyek szintén 100%-ban lebomló anyagokból készültek.

Akik valaha kerestek memóriakártyát fényképezőgépükbe, azoknak valószínűleg ismerősen cseng a Sandisk név. A hazánkban is népszerű márka változatlanul széles palettával rendelkezik. Az évről évre növekvő kapacitás miatt legkevésbé fontos, hogy mekkora a jelenlegi legnagyobb Sandisk tároló. Sokkal számottevőbb maga a sebesség és megbízhatóság, ami miatt profi fotósok is választják e gyártót. Az idei IFA-n kiemelt figyelmet kaptak a Sandisk Eye-Fi memóriakártyák, nem ok nélkül. Hagyományos, SD szabványú méretük mellett WiFi egységgel lettek felturbózva. A háttértár vezeték nélküli képességei nem csak átlagfelhasználóknak, sokkal inkább profi fotósoknak, riportereknek lehetnek hasznosak, hiszen így a felvételek azonnal feltölthetőek előre betáplált, helyi hálózatokra. Az Eye-Fi memóriák mellett új SSD tárolókat, és időjárási viszontagságoknak ellenálló CompactFlash kártyákat is láthattunk. Utóbbiak a mostanában fokozatosan növekvő számú, DSLR fényképezőgép felhasználóknak lesznek hasznára.

A nagyáruházak örök kellékei, televíziós konzolok, elosztók és kábelek, idén változatlanul, tonnányi mennyiségben debütáltak. A fali tartók mozgástartományát láthatóbbá tették a csomagoláson, kábelek közt pedig egyre több olyan típust találni, melyeket kimondottan Smart TV készülékekhez ajánlanak.

A passzív és aktív 3D szemüvegek mellett egérrel egybeépített, vezeték nélküli billentyűzeteket is készítenek, kimondottan okostévé tulajoknak. HDMI, Ethernet és USB zsinórok közt szintén kaphatóak a modern képmegjelenítőkhöz illeszkedő, forgatható fejű, extra-vékony köpennyel szerelt példányok. Apropó kábel, a korábban honlapunkon is említett Avinty kábelfamília teljes arzenálját most megismerhettük, igaz, egyáltalán nem biztos, hogy a Hama elitmárkájából Magyarországon is minden darab kapható lesz.

www.hama.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.