Itthon is kapható az iFi

2014. január 29., szerda, 06:05

iFi audio hifi audiofil DAC fejhallgató előerősítő high end fejhallgató erősítő USB DAC iFi DAC

A számítógépen tárolt és arról lejátszott zene gyökeresen új ötletekkel táplálja a hifi gyártókat. Mi több, új cégek is felbukkannak, mint például az iFi, mely a high-end sztereó készülékek hangulatát idézi fel, csak éppen a számítógépes felhasználók igényeire szabva.

Az iFi márka, nemrég ismeretlenként kezdett beszivárogni nem csak kis hazánkba, hanem összességében, a hifisták világába is. A cég, és annak kínálata is az audiofil világ legfrissebb és leggyorsabban fejlődő komponenseit tartalmazza: főleg digitális-analóg konvertereket és fejhallgató erősítőket. A gyártó honlapján leírt tömör, de velős közleményből válhat egyértelművé, hogy nem csak a termékek kinézetét, hanem azok technikai hátterét is igyekeznek a ma elérhető legjobb megoldásokból felépíteni.

iFi iDAC

Az iFi a "bárhol elférő" komponensek világában tör magának utat, csupa olyan apró eszközzel, melyek főleg a számítógépen tárolt zenék jobb hangminőségben való megszólalását teszik lehetővé. Ez főleg iDAC néven futó modelljükre igaz, mely egy tábla csokinál is kevesebb helyet igénylő digitális/analóg konverter, fejhallgató erősítővel egybeépítve. A felső kategóriás hifi fülesek hajtására is alkalmas készülék belsejében ESS Sabre DAC munkálkodik, dekódolva akár 192 kHz/24 bit felbontású felvételeket is. A mai igényeknek megfelelve, az iDAC természetesen USB kapcsolatot létesít számítógépünkkel. Beépített DirectDrive technológiájának köszönhetően állítólag a hagyományos USB tápellátású eszközökhöz képest számottevően magasabb kimenő teljesítményt és alacsonyabb torzítást produkál.

iFi iCAN

Az iDAC-ba épített szolgáltatásoknak külön-külön megfelelő komponenseket is találunk az iFi palettáján, sőt, iCAN típusú termékük egy A osztályú fejhallgató erősítő, mely a gyártó ún. "Holografikus 3D hangrendszerét" is tartalmazza. A széleskörűen konfigurálható készülék mellett további érdekesség az iUSB, melynek láttán még szerkesztőink szemöldöke is felugrik: a számítógépből érkező USB jel kiegyenlítésére, szűrésére, ergo javítására szolgál, hogy a továbbhaladó adatfolyam még jobb hangminőséget tegyen lehetővé. Mi több, a cég szerint még laikus füllel is azonnal hallatszik a különbség. Ez az eszköz a többihez hasonlóan, remekül megmunkált alumínium készülékházba került.

iFi iUSB

Az iFi felkeltette érdeklődésünket, alig várjuk, hogy testközelből megismerjük gyártmányaikat. Ha Kedves Olvasóink kíváncsiak a "zseb-high-end" gyártó termékeinek tudására, felvehetik a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, illetve a hamarosan megjelenő, részletes tesztek olvasásához, látogassanak vissza honlapunkra!

www.pixel.hu

www.ifi-audio.com

iFi nano iCAN

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.