A Hegel is preferálja a számítógépes zenehallgatást

2014. április 7., hétfő, 07:05

Hegel DAC USB DAC DA konverter Hegel DAC Hegel SUPER fejhallgató erősítő

A high-end hifi gyártó Hegel azokra is gondolt, akik rendelkeznek jó fejhallgatóval, számítógépükön tárolják a zenét, de még nincsen hozzá DAC vagy erősítő, ami kellően meghajtaná a fülesüket. A Hegel SUPER mindkettőt egybegyúrta, ráadásul szemtelenül pici.

Hegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítőHegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítő

A Hegel az audiofil társadalomban megbecsült név, ezért szinte nem is csodálkozunk, hogy már ők is beszállnak a számítógépre köthető, minimális helyet igénylő USB-s D/A konverterek piacára. Hiszen egy ilyen készülék sokszor töredékébe kerül a hagyományos, (high-end kategória esetében) milliós erősítőkhöz képest.

Hegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítő

Visszatérve a lényegre: az új terméket Hegel SUPER-nek hívják, és kevesebb helyet foglal el, mint egy mobiltelefon. Az egyetlen alumíniumdarabból mart készülékház önmagában minőséget sugall, letisztult vonalai csak két helyen törnek meg: az egyik oldalon, ahol a micro USB bemenet található, és a másik oldalon, ahova egy digitális optikai kimenettel kombinált analóg 3,5 mm-es Jack aljzat került.

Hegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítő

A Hegel SUPER belsejében 96 kHz/24 bites jelátalakító rejtőzik, a kimeneti feszültséget és a javasolt fejhallgató impedanciát illetően nem találunk információt a leírásban, persze vélhetőleg ? mivel a Hegel mindig is alapvetően a prémiumkategóriát célozta meg ? nem lesz gond akár nagyobb, 100-600 ohmos fülesek hajtásakor sem.

Hogy a SUPER mennyire felel meg a gyakorlatban, és mennyire számít jónak pl. egy Cambridge Audio DacMagic XS vagy egy AudioQuest DragonFly-hoz képest, arra hamarosan visszatérünk egy kiadós teszt keretein belül.

A Hegel SUPER már itthon is kapható, bruttó 89 000 Ft-os áron lehet hozzájutni a hivatalos forgalmazó bemutatótermében.

www.audiocentrum.hu

www.hegel.com

Hegel SUPER USB DAC és fejhallgató erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.