Hangfal

Marshall Willen Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. július 6., 19:35

Marshall Willen Bluetooth hangszóróA nadrágzsebben elférő Bluetooth hangrendszerek bárhol, bármikor bevethetők egy kis háttérzenére. Többségük azonban fapados, mellőzi a prémium kategória előnyeit. A Marshall Willen olyan funkciókat nyújt, melyek korábban inkább a magasabb szintű Bluetooth hangrendszerekben voltak megtalálhatók.

System Audio saxo sub 10 aktív mélyláda teszt

mélyláda teszt

2023. július 4., 12:05

System Audio saxo sub 10 aktív mélyládaA System Audio hangfal kínálata sokféle igényt kielégítően széles, közülük jó néhányat már megismertünk és megismertettünk a Kedves Olvasókkal, ám szubládából mindössze kettő szerepelt a palettán, a saxo sub 10, és a legend sub 12, melyekhez a nemrégiben bejelentett Silverback Sub Solo és Silverback Sub Duo csatlakozott. Az idei évet a korábban forgalomba kerültek közül a kisebbik, saxo sub 10 társaságában töltöttük, alaposan megismertük, erről szólnak a következő sorok.

Indiana Line Nota 550 X álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / belépő kategória

2023. július 3., 14:10

Indiana Line Nota 550 X hangfalAz olasz székhelyű Indiana Line hangfalai folyamatosan érkeznek a szerkesztőségünkbe, nekünk meg eddig egy rossz szavunk sem lehet, hiszen kivétel nélkül mindegyikük bőven a megfizethető kategóriában foglalt helyet, a minőségük és kivitelük viszont ezen érezhetően túlnőtt. A Nota sorozat állványos darabja is nagyon jól szerepelt, ezért természetes, hogy az egyetlen álló, a Nota 550 X sem maradhatott ki a repertoárunkból.

Klipsch The Sevens aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. június 26., 16:00

Klipsch The Sevens aktív hangfalUgyanaz, mint a The Fives, de nagyobb és még jobban üt. Így tudjuk jellemezni a Klispch egyik legújabb alkotását. A The Sevens teljesítményben és szolgáltatásokban is kivált egy komplex, hagyományos hifi rendszert. Mélyláda se feltétlenül kell hozzá. 25-30 négyzetméteres szobákat képes erőlködés nélkül ledominálni, miközben az eredmény élvezetes marad.

Canton GLE 100 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. június 15., 18:10

Canton GLE 100 hangfalA Canton GLE sorozatának legnagyobb darabja a GLE 100 a belépő kategória zászlóshajójaként száll harcba a vásárlók kegyeiért. Minden pompát nélkülöző megjelenése miatt lehet, hogy átfut rajta az óvatlan tekintet, de ez a hangdoboz a maga osztályában figyelmet érdemel - különösen abban az esetben, ha egy nagyobb alapterületű nappali lesz az otthona.

Harman Kardon Onyx Studio 8 Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. június 14., 01:25

Harman Kardon Onyx Studio 8 Bluetooth hangszóróSokan joggal unják a teatermosz kinézetű hangrendszereket. Többségük véges tudású, különösan akkor, ha házibuli jellegű igényekre kerül sor. A Harman Kardon Onyx Studio különc formájával és magas terhelhetőségével töretlen népszerűségnek örvend. Legújabb kiadása újrahasznosított műanyagot tartalmaz, de vajon a környezetkímélő gondolkodás nem ront a hangzáson?

JBL Stage A130 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / belépő kategória

2023. június 10., 00:30

JBL Stage A130 hangfalA JBL neve fogalom szerte a világban, így idehaza is. Repertoárjukban elsősorban hangfalakat találunk, amelyek mindenki igényét képesek kiszolgálni, legyen szó hétköznapi szórakozásról, vagy professzionális hangvisszaadásról. A legújabb Stage családjuk a cég jelenlegi belépő sorozata, ami az árán megmutatkozik, a minőséget illetően viszont nem, azon megpróbál jócskán túllépni. A Stage A130 állványos hangdobozuk az első fecske a szériából a szerkesztőségünkben, célja az, hogy zsebpénzért kínáljon meggyőző hangot.

Indiana Line Nota 260 X állványos hangfal

sztereó hangfal teszt / belépő kategória

2023. június 2., 21:50

Indiana Line Nota 260 X hangfalA firenzei illetőségű Indiana Line két Tesi hangfalának megismerése után most a Nota szériát vettük jobban szemügyre, ami még megfizethetőbb kategóriát képvisel a gyártó repertoárjában. Élesedik tehát a helyzet, mert 120 ezer forintért olasz hangfalat a piacon tényleg nehezebb találni, mint egy négylevelű lóherét.

Magnat Transpuls 800A aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. május 31., 07:15

Magnat Transpuls 800A aktív hangfalA Magnat olyan repertoárral rendelkezik, amit minden hifi gyártó megirigyelhet. Hangfalspecialisták maradtak továbbra is, de az elektronikák terén is letették a névjegyüket az asztalra. Mi maradtunk a cég fő mezsgyéjén, tehát az előbbiből került ismét egy a szerkesztőségünkbe, ami a Transpuls sorozatuk legújabb, és egyben legkisebb modellje.

Marshall Middleton Bluetooth hangszóró teszt

Bluetooth hangszóró teszt

2023. május 26., 11:05

Marshall Middleton Bluetooth hangszóróA Marshall Middleton szinte bárkit az ujja köré csavar. Sokszor előfordult, hogy kis Bluetooth hangrendszer óriási hanggal lepett meg minket. De a Middleton minden hozzá hasonló méretű vetélytárshoz képest egyértelműbben fejezte ki célját: háborút indítani a fizika törvényei ellen. Tudományos magyarázatunk nincsen rá, de hogy pozitívan értve beteg találmány, afelől semmi kétség.

Klipsch Reference R-50M állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. május 23., 10:10

Klipsch R-50M hangfalMint azt a nyáron hírül adtuk, a Klipsch megújította nagy népszerűségnek örvendő Reference és Reference Premier sorozatát, ami igazi amerikai, mindezek mellett Klipsch-hangzást ígér, továbbra is elérhető áron. Szép számmal vannak hangfalak mindkét szériában, tehát lesz mit bemutatnunk, az első jelentkező végre megérkezett a szerkesztőségünkbe a Reference R-50M állványos hangdoboz személyében.

PSB Passif 50 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. május 11., 00:10

PSB Passif 50 hangfalA legutóbbi PSB tesztünk során már említettük, hogy a kanadai cég fennállásának kerek, pontosan ötvenedik évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból jelentették meg a Passif 50 állványos hangfalat, amin első ránézésre találunk ismerős vonásokat, kicsit jobban belemerülve viszont láthatjuk, hogy nagyon is egyéni és spéci megoldásokat sikerült alkalmazniuk!

Perlisten R 5.1 házimozi hangfalszett erőpróba

5.1 hangfalszett teszt

2023. május 5., 11:35

Perlisten Audio házimozi hangfalszettKorábbi hírünkben esett szó róla, hogy a Perlisten Audio hangsugárzói már Magyarországon is kaphatók. Ellátogattunk az Extreme Audio budapesti szaküzletébe, hogy kipróbálhassunk egy R szériából álló házimozi hangfalszettet. Erősen átformálta bennünk a házimozi lehetőségeiről alkotott képet.

Linn Majik 140 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. április 30., 20:50

Linn Majik 140 hangfalA hangsugárzó elméleti feladata egyszerű, mégis összetett követelményeknek kell megfelelnie, ha kifinomult zenehallgatásra használják. A Linn Majik 140 úgy szólt, mintha előre tudta volna, hogy mit kérünk majd. Na, csak semmi ezotéria! A hangfal nem gondolkodik, és legkevésbé sem láthatja a jövőt, de hogy funkcionális értelemben mitől lehet kiforrott, azt jól illusztrálja a skótok munkája.

Magnat Monitor S 30 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. április 24., 11:05

Magnat Monitor S 30 hangfalA lassan félévszázados fennállását ünneplő némethoni Magnat megújította Monitor sorozatát, ami már nagyon régen azok számára nyújthat remek alternatívát, akik nem szeretnének vagy tudnak sokat áldozni hangfalra vagy komplett szettre, ragaszkodnak a klasszikus formavilághoz, a minőség területén pedig elvárják azt a szintet, amit ez a kategória maximálisan képviselhet. Az új széria Monitor S 30 állványos hangdobozát tettük most próbára sztereó zenehallgatás során, és annyit már most elárulhatunk, hogy nem csalódtunk benne!

Klipsch ProMedia Heritage 2.1 hangfalszett teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. április 18., 23:10

Klipsch ProMedia Heritage 2.1 hangfalszettA Klipsch Heritage hangsugárzókat sokan szeretik hangjuk és régies megjelenésük miatt. De nem mindenki engedhet meg magának milliós hangfalat, annak helyigényéről nem is beszélve. A ProMedia Heritage 2.1 hangrendszer ugyanazt a régies hangulatot hozza vizuálisan, de asztali felhasználásra optimalizálva. Kicsit kocka, helyenként díszít, mégis szerethető. Jöjjön a teszt!

Lana TL1 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. április 11., 22:15

Lana TL1 hangfalA minőség pénzbe kerül, de vajon törvényszerű, hogy az egyediség még tovább emelje a végösszeget? Aki ilyen hangfalat szeretne, a hagyományos üzletmodellhez képest teljesen más, személyesebb és közvetlenebb vásárlási élményben részesülhet. Mi lehet annál is rövidebb út az elkészült termékhez, mint hogy közvetlenül annak készítőjétől vigyük haza? A Lana TL1 mögötti történet épp olyan fordulatos, mint a dobozában lévő labirintus. De hogyan szól?

Perlisten D12s aktív mélyláda teszt

mélyláda teszt

2023. április 7., 20:35

Perlisten D12s aktív mélyládaA Perlisten Audio nagyon fiatal cég, alapítása óta még 7 év sem telt el, ám a termékeik 2020-óta, tehát három év alatt annyi díjat és elismerést zsebeltek be, ami sokaknak 30 év alatt sem jött össze. High end kategóriás álló, állványos és falba építhető hangdobozokat és aktív mélyládákat készítenek a sztereó zenehallgatás és a házimozi szerelmeseinek kedvére. Hogy, hogy nem, tőlük elsőként egy szubládával ismerkedtünk meg közelebbről, a hat közül a D12s típussal.

Focal Vestia N°1 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. március 28., 21:15

Focal Vestia No 1 hangfalFranciaország tulajdonképpen egyeduralkodó hangfalgyártó specialistája bemutatta legújabb, Vestia elnevezésű hangdoboz családját, ami audiofil hangzással kecsegtet minket, megfizethető áron. A komplett házimozi kiépítésére is alkalmas családból mi először a legkisebb, és egyetlen állványos modellt, a Vestia N°1-et emeltük ki most, hogy megtudjuk, sztereó zenehallgatás terén mire képes!

JBL 4305P aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felsőkategória

2023. március 24., 23:00

JBL 4305P aktív hangfalA JBL 4305P professzionális és otthoni hangrendszerek tudását kombinálja. Fő bája, hogy egyszerűséggel reagál még összetett igényekre is. Akkor mindent tud? Nem, de majdnem. Vezetékes és vezeték nélküli technológiákat, D/A konvertert és erősítőt is tartalmaz. Mindezt szinte aranyosan kompakt méretben tálalja, nosztalgikus formatervvel és HDI tölcsérrel megfűszerezve. Mit tud a gyakorlatban?

Indiana Line DJ 310 hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. március 16., 18:30

Indiana Line DJ 310 hangfalAz Indiana Line két Tesi hangfalával sikerült eddig megismerkednünk és barátságot kötnünk. Ezen felbátorodva elindulhatnánk a magasabb Diva, vagy az alacsonyabb árfekvésű Nota család irányába, mi viszont egy merész kanyarral a DJ széria két tagja közül a termetesebbet vettük terítékre, mert kíváncsiak voltunk, hogy ezek az olaszok mit is értenek a kétbetűs elnevezésen és a dögös, retró külsőn.

Audio Pro A28 aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. március 10., 21:25

Audio Pro A28 aktív hangfalAz Audio Pro A28 úgy döntött, hogy kívül-belül biztonsági játékos marad. Bőkezűsége ellenére szigorúan teljesítményének határain belül tartózkodik. Ezért döbbenetet, óriási meglepetést nem feltétlenül okoz, de nem is arra készült, hogy lélekbe tiporjon. Inkább kellemes kiegészítőnek, multimédiás mindenesnek, ami az online világ kényelmét kézbesíti. Eszerint próbáltuk mérlegelni képességeit.

JBL Bar 1000 soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2023. március 6., 19:10

JBL Bar 1000 soundbarAhogy a JBL Bar 300 tesztje során említettük, lassan de biztosan el fogjuk érni a JBL Bar család csúcsát, és bár a kezdéskor még csak négy taggal számoltunk, a Bar 1000-hez érve örömmel jelenthetjük be, hogy nem ő a plafon. Időközben, bár a létezéséről tudtunk, végre megérkezett a forgalmazóhoz az aktuális csúcsragadozó is, de először elmeséljük, hogy a Bar 1000 mit művelt a nálunk töltött ideje alatt.

Fyne Audio F1-5 high end állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / high end

2023. február 28., 17:30

Fyne Audio F1-5 high end hangfalA Fyne Audio megújult 300-as sorozata után gondoltunk egy nagyot, és rávetettük magunkat egyenesen a high end szekciójukra, aminek F1 nevű sorozata minden téren kimagaslik a gyártó termékei közül, legyen az külső megjelenés és hangzás. Az F1-5 személyében egy olyan csúcskategóriás hangdobozt ismertünk meg, ami kis szobákba viszi el a legendás hangfalgyártó szinte minden igényt kielégítő elképzeléseit.

JBL Bar 800 soundbar teszt

hangprojektor teszt / felső középkategória

2023. február 20., 10:10

JBL Bar 800 soundbarAz új JBL Bar sorozat jelenlegi 3. tagjához érkeztünk a ranglétrán. A JBL Bar 800 már egy komolyabb ugrás az előzőekhez képest, nemcsak teljesítményével, hanem jelfeldolgozásával és főleg téralkotásával valamint hangszórókészletével kopogtat az Atmos soundbar-ok felső házának ajtaján.

Polk Audio Signature Elite ES15 állványos hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. február 16., 08:25

Polk Audio Signature Elite ES15 hangfalA Polk Audio Signature S sorozatának tagjaiból jelentős számban kerültek hangdobozok a szerkesztőségünkbe 3 évvel ezelőtt, a széria tavaly ősszel felfrissült. Típusjelzésben annyi a különbség, hogy az S betű elé került egy E, ami az Elite rövidítése, és csupán apróbb finomításokat eszközöltek, hiszen ez a család még korántsem nevezhető elavultnak vagy divatjamúltnak. A Signature ES15 a legkisebb modell az Elite sorozatban, ismerjük hát most meg sztereó zenehallgatás során!

JBL Bar 500 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2023. február 7., 23:45

JBL Bar 500 soundbarA JBL új soundbar családjának következő állomásához érkeztünk, ahol is a nemrég tesztelt Bar 300 egyel nagyobb tesóját fogtuk hadrendbe. Ez a két hangkeltő tényleg nagyon közeli rokonok, ugyanis tudásra szinte megegyeznek, viszont az új Bar 500 már azoknak való, akik helyben, hangzásban, erőben és méretekben is többet szeretnének, és persze a zsebük is öblösebb egy picivel.

Wilson STUDIO 7 álló hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / középkategória

2023. február 6., 14:25

Wilson STUDIO 7 hangfalA Wilson a STUDIO 3-at, ami állványos hangdoboz, kisebb szobákba, akár második rendszer részének szánta, és szépen teljesítette is a hozzá fűzött reményeinket. Bár a STUDIO 7 a kompakt, de álló hangfalak között száll versenybe, az elsődleges cél továbbra is az, hogy a stúdió technikát ötvözzék az otthoni elvárásokkal, ezáltal létrehozva egy igazi hifi, tehát "zenehallgatós" modellt, ami már nem elégszik meg a másodhegedűs szereppel. Mondjuk ez a kistestvérének sem volt elég.

JBL Bar 300 soundbar teszt

hangprojektor teszt / középkategória

2023. január 31., 12:00

JBL Bar 300 soundbarÚj év, új célok új élmények. Kb. ezekkel a gondolatokkal, pontosabban elvárásokkal álltunk a JBL új soundbar családjához, melyeket végre leegyszerűsített nevekkel áldottak meg a marketingesek. A lépcsőfokok egyszerűen csak Bar 300, 500, 800 és 1000 fedőnévvel törtetnek a csillagos ég felé, mi pedig már nagyon vártuk, hogy vendégül láthassuk ezt a kis meghitt famíliát.

SVS Prime Wireless Pro aktív hangfal teszt

sztereó hangfal teszt / felső középkategória

2023. január 30., 08:30

SVS Prime Wireless Pro aktív hangfalAz SVS Prime Wireless Pro a korábban általunk is tesztelt SVS Prime Wireless komolyabb kiadása. Kijelenthető, hogy egyike a félmilliós összeg alatt ma kapható legjobb mindenes sztereó szetteknek. Mindenessége úgy értendő, hogy az összes szolgáltatással rendelkezik, amire egy hangminőséget és komfortot egyaránt igénylő otthoni felhasználó vágyhat. Az SVS már jól bevált technológiáit kombinálja, így elsőre nem tűnik úttörőnek, használni mégis kifejezetten üdítő.

< előző oldal

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.