Emotiva Magyarországon

2015. november 4., szerda, 18:20

Emotiva audio hifi házimozi processzor végfok hifi erősítő házimozi erősítő házimozi processzor házimozi végfok Házimozi Stúdió Emotiva hifi Emotiva házimozi Emotiva erősítő

A "RETHINK HIGH-END" szlogent birtokló, amerikai székhelyű Emotiva cég átállt disztribúciós értékesítésre. Ennek eredményeként a kihegyezet teljesítményadatokkal, ugyanakkor versenyképes árcédulával büszkélkedő készülékmonstrumok itthon is megvásárolhatóak, a Házimozi Stúdió jóvoltából.

"RETHINK HIGH-END" - ami magyar fordításban kb. annyit tesz; high end újragondolva. Ez a szlogen áll csupa nagybetűvel a gyártó honlapján, de pár pillanatra még audiofil házimozi processzoruk OLED kijelzőjén is megjelenik, a bekapcsolást követően. A mondat mögött álló elképzelés, a frissességre és kreativitásra törekvő koncepció határozza meg az Emotiva működését. Pontosabban a szándékot, hogy megfizethetőbbé, széles közönség számára is elérhetővé tegyék azt a teljesítményt és felszereltséget, ami manapság csak a borsosan árazott, többnyire milliós vagy még drágább értékű, high end hifi/házimozi eszközökben érhető el.

Emotiva XPA-7 házimozi végfok

A fenti filozófia mellé olyan fejlesztői háttér párosul, amely audio áramkörök és komponensek tervezésében jártas, professzionális műszaki szakemberekből áll. A cég honlapján fellelhető információk alapján, a jelenleg egy csapattá avanzsálódott személyzet korábban éveken keresztül, jórészt más high end vállalatokat látott el audio-video alkatrészekkel. Egyikük, név szerint Dan Laufman nem helyeselte, hogy sok más cikkhez hasonlóan a felsőkategóriás AV komponensek ára is sokak számára elérhetetlenné vált. Ezért úgy döntött, hogy ésszerűsített költségképzéssel, és az előbb említett gárda egyesítésével saját márkát alapít... így látott napvilágot az Emotiva.

"Nemzetközileg pozitív visszajelzéseket találtunk a netes értékesítési platformokon, szakmai portálokon és AV fórumokon" - nyilatkozták a Házimozi Stúdió, munkatársai - "Nem ez volt a legfontosabb tényező, de természetesen segített megelőlegezni az Emotiva felé irányuló bizalmunkat". A HMS új, törökbálinti bemutatótermébe nemrég megérkezett az első Emotiva szállítmány, melynek alkalmából magunk is ellátogattuk hozzájuk, hogy első benyomásokat gyűjthessünk az amerikai cég produktumairól.

Emotiva

A csomagban rengeteg végfok és többek közt az XSP-1 sztereó előerősítő, illetve az XMC-1 házimozi processzor is helyet kapott. Utóbbi több szempontból is felkeltheti a házimozi megszállottak figyelmét, gondolunk itt többek közt a Dirac mérőmikrofonos szobaakusztika korrektor rendszerére, a sztereó mélysugárzó vezérlés lehetőségére (a processzor képes két mélyládát egymástól függetlenül, a környezeti adottságok figyelembe vételével kalibrálni), és a kettős CS3315 hangerő szabályzóra.

Emotiva hifi

Említést érdemel az XPA-1 monó végerősítő is, mely 8 ohmon mérve 600 W kimenő teljesítményt produkál, 0,1 % teljes harmonikus torzítás és 500-as csillapítási tényező mellett. A masszív fekete gépezet olyan ár/teljesítmény aránnyal büszkélkedhet, ami tényleg ritkaság a mai piacon - ami azt illeti, 600 W teljesítményű, audiofil monoblokkon, 1 000 000 Ft alatti árcédulával még magunk sem találkoztunk. Az XPA-1 mellett sztereó, továbbá házimozi processzorokhoz szánt 3, 5 ill. 7-csatornás végfokokat is gyárt cég, így a felhasználó tetszés szerint később, további végfokok beiktatásával is fejlesztheti meglévő hangrendszerét vagy házimozi processzorát.

Emotiva házimozi

Az XMC-1-et elhoztuk magunkkal és már javában teszteljük, hogy néhány napon belül kimerítő cikk keretein belül bemutathassuk olvasóinknak. Egyébiránt a jelenleg itthon is elérhető, előzetes egyeztetést követően meghallgatható, kipróbálható Emotiva készülékek naprakész listája, részletes leírásokkal megtekinthető a Házimozi Stúdió weboldalán.

www.hazimozistudio.hu

Emotiva

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.