CEDIA 2011 - KEF

2011. október 17., hétfő, 10:20

CEDIA 2011 kiállítás hangfal KEF hifi audio KEF hangfal

A Brit klasszikus, a KEF 50-ik születésnapját ünnepli idén, nem is lehetne jobb helyszínt találni, mint a CEDIA EXPO, hogy bemutassa az évfordulóra elkészült legújabb hangsugárzóit.

A KEF LS3/5A név bizonyára sok audiofil beállítottságú embernek ismerősen csenghet. Ez ugyanis egy újraalkotása a méltán népszerű BBC által alkotott monitorsugárzónak, ami az elmúlt évtizedek alatt sok címer alatt megjelent. Ezt a klasszikus formát mindig izgalmas látni, jelen pillanatban azonban ez csak egy, a KEF 50 éves múltját reklámozandó kiállítási darab volt. Sajnos megvásárolni nem lehetett, mégis érdemes megnézni, hogy honnan indultunk.

Talán a legjobban várt dolog a KEF új, R sorozatának a leleplezése volt, ami 3 álló, 2 monitor, 2 center, 1 surround, és 1 szubládát tartalmaz, áruk pedig 1000 és 2500 dollár között mozog. A legjobban keresett példány valószínűleg az állványra helyezhető R300 lesz, ami egy 3-utas hangdoboz, 13 cm-es Uni-Q meghajtóval, és egy 17 cm-es mélysugárzóval, "mindössze" 1800 dollár/pár áron. Külső tekintetében dió, rózsa, és fekete zongoralakk közül választhatunk. Bemutatásra kerültek új falbaépíthető hangszórók is, amik ultra-keskeny kerettel rendelkeznek. Nincs azonban mindenről lerántva a lepel, lévén a cég majd csak október végén ünnepli az 50. születésnapját.

A KEF "R" sorozata ihlette meg a sokkal különcebb külsővel, és árral megáldott Blade, azaz Penge hangfalat (30 000 dollár/pár). A nyílt téren fantasztikusan szépen teljesített, szűk, ütős basszussal, amit bizonyára a direkt zenelejátszásnak köszönhetünk (mindenféle DSP mód nélkül). Ha a nagy basszusok közben a kabinetre helyezzük a kezünket, szinte semmit nem lehet érezni.

Magyarországi forgalmazó:

www.aida-audio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.