IFA 2011 - Harman Kardon

2011. szeptember 16., péntek, 08:45

IFA2011 kiállítás Harman Kardon hifi sztereó házimozi

Ha valaki már épített saját házimozit, és egy lehengerlő, domináns hangot keresett, jó eséllyel találkozhatott az amerikai Harman/Kardon termékeivel. A H/K szép repertoárral kecsegtetett minket az idei IFA-kiállításon, külsőleg minden maradt a régi, belsőleg viszont tett előrelépéseket, hogy megfeleljen a mai felhasználók igényeinek.

A hófehér glóriában úszó hangerőszabályzók és a sötét antracit burkolat afféle Harman-védjeggyé nőtte ki magát. A szemet gyönyörködtető H/K erősítők örökölték az eddig is futó szériák struktúráját és sorszámozását (pl. a tavaly kapható AVR 260-ast felváltotta az AVR 265), és végre valahára rábiggyesztették az egyszerűbb (200 000 forint alatti árfekvésű) modellekre is az Ethernet illetve USB portot.

Mivel AV-receiverei jól bejáratott recept alapján üzemelnek, valószínűleg jónak látta az amerikai gyártó, hogy ne variáljon. Annál több munkát fektettek viszont kompakt megoldásaikba: a kis helyen is elférő, igazi ?dögös amerikai hangot? közvetítő BDS fejegységek beépített Blu-ray lejátszóval és 3D támogatással rendelkeznek. A hat modellt tartalmazó BDS széria mindegyik tagján találunk 3 db HDMI (1.4a) bemenetet, ennek köszönhetően elfelejthetjük a korábbi kompakt megoldások komoly hátrányát, a korlátozott bővíthetőséget. A legkisebb BDS 270 egység 2.1 hangfal szett meghajtását garantálja, dedikáltan 65 W-os csatornánkénti teljesítménnyel, a pár lépcsőfokkal felette álló BDS 870 viszont már surround igények kielégítésére is alkalmas.

?Almás? mobilkütyük birtokosainak hasznos információ lehet, hogy a BDS modellek is együttműködnek az opcionálisan beszerezhető Bridge IIIP iPod/iPhone dokkolóval. Az FM-tunerrel és tanítható távirányítóval piacra kerülő kompakt rendszerek 899-és 1599 euró közti árakon kerülnek forgalomba.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.