Audio Reference Studio

Friss és ropogós, mint reggel egy Baguette

2013. január 15., kedd, 18:25

Audio Reference audio CD lejátszó sztereó hifi erősítő hangfal tápkábel tápszűrő hálózati elosztó hangfalkábel YBA Viard Audio Orpheus Essential Audio ArmoniaMundi Densen hifi kereskedés hifi üzlet

Minden kereskedőnek megvan a sajátos stílusa és sok esetben az általa képviselt, forgalmazott márkák is erősen tükrözik ezt. Így történik az Audio Reference Studio esetében is.

Audio Reference Studio hifi szaküzletAudio Reference Studio hifi szaküzletAudio Reference Studio hifi szaküzletAudio Reference Studio hifi szaküzletAudio Reference Studio hifi szaküzletAudio Reference Studio hifi szaküzletAudio Reference Studio hifi szaküzlet

Ritka pillanat a hazai high-end világban amikor egy új kereskedés nyitja meg kapuit. Nem egy korábbi szalon felújításáról vagy költözéséről számolunk be ezúttal, hanem egy új színről, avagy új ízről. A kilencedik kerületben, egy a Vaskapu utcára néző üzletben nyitott meg az Audio Reference Studio letisztult és elegáns, a rideg minimalizmustól mégis mentes bemutatóterme. A szalon tiszta egyszerűsége hűen tükrözi a termékek külső karakterét. Nem csak most, miközben az ultolsó simításokat végzik a helységben az akusztikai jellemzőket finomhangolva, de később is. A bútorozástól kezdve a függönyön át, a polcon elhelyezett apró kis kaktuszokig, látszik, hogy itt határozott elképzelés valósul meg. A termékek is jól illenek a képbe. A kiállított hangdobozok, erősítők és CD-k nem burjánzanak mint valami kisszériás angol, de nem is feszülnek vigyázzállásban, mint egy német termék, aminek még a logója is 90°-os. Igaz, hogy a kínált high-end finomságok között egyaránt megtaláljuk a tipikusan északi és dél-európai gyártók termékeit, mégis belengi a szobát egy csipet francia hangulat. Könnyed, mégis határozottan elegáns.

Audio Reference Studio hifi szaküzlet

Mit is láthatunk, vagyis hallhatunk? Itt van például az YBA, a francia high-end egyik elismert képviselője. Az Yves-Bernard André elektronikai professzor által alapított cég három szériából álló kínálatában a klasszikus zeneélvezet eszközeit találjuk, természetesen napjaink szolgáltatásaival és technikájával. Fellehető itt a francia Viard Audio is, aminek kínálata igen érdekes, hiszen a cég honlapján javarészt gyönyörűen készre szerelt kábelek képét láthatjuk. Alattuk azonban egy különleges hangfal is feltűnik, és ha utána olvasunk, kiderül, hogy csak úgy mellékesen elektronikát is készítenek maguknak. A cég a megszállottság egy olyan szintjén áll, ami előtt csak tisztelegni lehet.

Audio Reference Studio hifi szaküzlet

Persze nem csak a franciák remekei vannak itt, hanem még sok más európai ország audio gyümölcsei is. Ilyen a svájci Orpheus akinek a hatalmas kínálatából itt az erősítők és CD-lejátszók kerültek kiválasztásra. Találkozhatunk itt a holland Essential Audio tápkábeleivel és tápszűrőivel. A szalon palettáján szerepel az olasz hangfalgyártás kis finomsága, a DoAcoustics fantasztikusan kifinomult formatervű ArmoniaMundi hangsugárzója, persze annak testvéreivel együtt. Megtaláljuk itt a dán Densen gyönyörű elektronikáit és a finn Aurelia hasonlóan remek küllemű hangsugárzót. Élmény körbepillantani a puha kanapéról. Bár a hátul helyet kapott asztal előtt ülve és beszélgetve is jól telik az idő. Jó dolog olyasvalakikkel beszélgetni, akik szerelemből fogtak neki az üzletnyitásnak, az azzal járó kihívásoknak és örömöknek.

Audio Reference Studio hifi szaküzlet

Új kereskedéssel állunk szemben, ezért első látogatásunk is még csupán a hellyel való ismerkedésről szólt. Annyit már most látunk, hogy a szükséges elszántság és zeneszeretet adott ahhoz, hogy az Audio Reference Studio is a felsorakozzon a kedvelt magyar kereskedők sorába. Azt, hogy a kínált termékek miképp muzsikálnak, ezután fogjuk csak igazán megtapasztalni, hiszen lételemünk a tesztelés. Ezzel pedig már el is árultuk, hogy hamarosan próbára fogjuk az itt kínált hangfalak és elektronikák valamelyikét, talán többet is. Elvégre hallva ismerszik meg a high-end!

www.audioreference.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.