JBL hangfal veterán hifi építőknek

2017. február 3., péntek, 05:10

JBL audio hifi hangfal hangszóró JBL Synthesis JBL hangfal JBL hangszóró high end hifi hangfal JBL hangfal high end hangfal

Ki ne kedvelné a jó öreg, szekrény nagyságú JBL stúdió monitorokat? Kár, hogy manapság többnyire csak régi fotókon, vagy porosodó padlásterekben találkozunk azokkal a hifi hőskorára emlékeztető hangdobozokkal. A JBL részben hagyományőrzési célzattal, limitált kiadásban újjáélesztette egy pontosan ilyen kinézetű hangfalát, mely hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz!

A világ egyik legrégebbi és legnagyobb hangfal gyártójaként ismert, amerikai JBL a JBL 4312SE modellel ünnepli 70. születésnapját. A hangdoboz egyenes ági leszármazottja az 1968-ban debütált, ikonikus külsejű 4310 és 4311 stúdió monitoroknak. A háromutas rendszer 30,5 cm-es préselt rost mélyközép membránt, 13 cm-es középsugárzót valamint egy 2,5 cm-es alumínium-magnézium dóm magassugárzót tartalmaz. A középső- és magas frekvenciák vágásának beállítására előlapi kezelőszervek szolgálnak.

JBL 4312SE Studio Monitor mélysugárzó

A régi szép idők jellegzetes motívumai közé tartozik az előre néző basszreflex nyílás. A tekintélyes hangszórókészlet igény szerint fekete selyemmel fedhető. A rendszer 200 W terhelést is kibír, emellett a mért frekvencia-átvitele 44 Hz-től 40 kHz-ig (-6 dB) terjed. A keresztváltási pontok 640 és 5 000 Hz környékén találhatók. Noha viszonylagos kompaktsága miatt inkább állványos hangfal kategóriába sorolható, valójában meglehetősen testes és súlyos (25 kg) darab a JBL 4312SE.

JBL 4312SE Studio Monitor hangfal

"A 4312SE tisztelgés egy olyan örökség előtt, amely 1968-ig visszanyúlik, miközben a mai modern komponensek és akusztikai tervezés található meg benne." - Nyilatkozta Jim Garret, a Harman cégcsoport marketing igazgatója. A gyártó közleménye alapján kristálytiszta karaktert és ütős basszusokat várhatunk el a hangfaltól, értelemszerűen a legmagasabb terhelésen is.

JBL 4312SE Studio Monitor SPL11 keresztváltó

A termék tervezése és fejlesztése a JBL kaliforniai üzemében zajlott. A klasszikus külsejű stúdió monitorok mögött ugyanazon amerikai fejlesztő csapat található, akik a prémium kategóriás Synthesis termékek tervezésével is foglalkoznak. Utóbbiak képviselik a luxusszínvonalú házimozizás világát, illetve találhatók köztük olyan hangfal kuriózumok, mint az Everest DD67000 vagy a már általunk is hallott 1400 Array, csak hogy néhányat említsünk a sok közül.

A JBL 4312SE hangfalból hamarosan Magyarországra is fog érkezni egy pár, mely (mielőtt szerencsés tulajdonosra talál) meghallgatható, kipróbálható lesz a Házimozi Stúdió bemutatótermében.

www.hazimozistudio.hu

www.jblsynthesis.com

JBL 4312SE Studio Monitor és Mark Levinson

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.