Új Sonus faber Chameleon hangfalak

2015. március 28., szombat, 13:35

Sonus faber audio hifi házimozi hangfal hangfalszett hifi hangfal házimozi hangfalszett Sonus faber hangfal

Alig pár napja fejeztük be a Sonus faber Olympica II teszt írását, amiben őszinte rajongással tekintettünk a dobozok küllemére és azok tervezőjére, Livio Cucuzza-ra. Most pedig olyan új hangfallal állt elő az itáliai high end gyártó, ami sokkol?

Sonus faber Chameleon hangfalakSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfal gyártásSonus faber Chameleon hangfalakSonus faber Chameleon hangfalakSonus faber Chameleon hangfalakSonus faber Chameleon hangfalakSonus faber Chameleon hangfalakSonus faber Chameleon T álló hangfalSonus faber Chameleon T álló hangfalSonus faber Chameleon T álló hangfal csatlakozóSonus faber Chameleon B állványos hangfal színekSonus faber Chameleon B állványos hangfal színekSonus faber Chameleon B állványos hangfal színekSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon B állványos hangfal csatlakozóSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon B állványos hangfalSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon C centersugárzóSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus faber Chameleon hangfalSonus Faber Olympica és Eames fotelSonus faber Chameleon és páva csillárBorghese szófaWindowseat Lounge Seating

Dizájn, ami váratlanul ért

Az új Sonus faber Chameleon az itáliai high end gyártó eddig talán legmerészebb lépése. A gyár az elmúlt években egyre magasabb és magasabb szintekre lépett műszaki tartalom, kidolgozottság és forma területén. Bár sok szempontból nevezhető különlegesnek az Aida vagy az Ex3ma is, ezek mégis belesimultak a gyár eddigi kínálatába. Minden újszerűségükkel együtt is, legalább annyira látszott rajtuk az vezető tervezők személyisége, mint a márka hagyományai. A Chameleon azonban más. Erre bizony kétszer kell rápillantanunk, hogy felismerjük a Sonus faber jellegzetességeit. Elsőre ugyanis teljesen leköti a figyelmünket a határozott, modern forma és a színes, cserélhető oldallapok varázsa!

Sonus Faber Olympica és Eames fotel

A Sonus faber, annak ellenére, hogy klasszikus high end hangfal gyártó, ma nagyon erős dizájnnal rendelkezik, ezért nem meglepő, hogy egyes termékeikről olyan ikonikus bútordarabok jutnak eszünkbe, mint az Eames Lounge Chair.

Bármennyire is hangoztattuk eddig, hogy a Venere, a kortárs/modern megjelenésű hangfaluk, az azért mégis félúton van a letisztult, dinamikus formák és a Sonus faber hagyományai között. Az új család azonban nagyon friss és mai! A Chameleont megpillantva olyasmi jut eszünkbe, mint a Noé Duchaufour Lawrance féle Peacock (páva) csillár, a Borghese szófa, vagy a Haworth Windowseat.

Sonus faber Chameleon és páva csillár

Kicsit konkrétabban

A Chameleon egyik érdekessége a cserélhető oldallap, amitől az egész hangfal sokkal színesebbé válik, miközben megőrzi határozottságát is. Ez nem olyan, mint egy pirosra vagy kékre lakkozott, fényes kocka. Az olasz műhelyre jellemző, finom részletek, ha picit más formában is, de megjelennek.

Sonus faber Chameleon hangfal gyártás

A doboz elsődleges burkolata bőr, ezt az oldallapokon az Olympica modellekről ismerős kerettel szegélyezik. A színes oldallapok pedig ezekbe a keretekbe illeszkednek, de még itt is marad egy finom részlet. A márkanév az oldallapok kivágásain át válik láthatóvá!

Sonus faber Chameleon B állványos hangfal színek

Sonus faber a tömegeknek?

A Sonus faber határozottan jelezte, hogy a Chameleon modellekkel a zene és filmrajongók eddigieknél szélesebb tömegéhez szeretnének eljutni, amit az árazásnál is figyelembe vettek. Ám ettől még nem lesz vásári portéka, áruházi akciós cikk belőle. A hangfalak Olaszországban, a cég saját gyárában készülnek, míg az alkatrészkészletet a legmegbízhatóbb európai beszállítóktól vásárolják.

Sonus faber Chameleon hangfal gyártás

A hangszórók pedig a Sonus faber által tervezett, Európában gyártott típusok. Ez a jó minőség mellett azt is jelenti, hogy a márka termékeinek birtoklása, továbbra is egyfajta kiváltság lesz.

Sonus faber Chameleon hangfal gyártás

A tartalom?

A hangfalak műszaki tartalma és a megvalósítás módja is a Sonus faber hagyományait követi. A dobozok méretezésénél, belső merevítésénél és a szögek beállításánál most is fontos volt, hogy a lehető legjobb akusztikai tulajdonságokkal ruházzák fel a hangfalakat. A hangszórók félkészen érkeznek a gyárba (alighanem azért, hogy az ipari kémkedés esélyét tovább csökkentsék) és az utolsó simítások és ellenőrzések után kerülnek csak beszerelésre.

Sonus faber Chameleon hangfal gyártás

A család három tagból áll és sztereó, illetve házimozi célokra egyaránt bevethető. Az álló modell, a Chameleon T; az állványos változat a Chameleon B; a center pedig (micsoda meglepetés) Chameleon C néven szerepel a katalógusban.

Sonus faber Chameleon T álló hangfal

A Sonus faber által tervezett hangszórókészlet alapjai az egyes modellekben azonosak. A magassugárzó 29 mm-es, hagyományos dóm szerkezetű. A mély és mélyközép sugárzók polypropilén membránokat kaptak és 15 illetve 18 cm átmérőjűek. Az állványos változat természetesen kétutas, reflexdoboz. Az álló modell háromutas, négy hangszórós, reflexdoboz. A centersugárzó pedig kétutas, két hangszórós kivitel, reflexcső helyett passzív radiátorral.

Sonus faber Chameleon hangfal

Az első darabok alighanem még a május közepén, münchenben megrendezendő HIGH END 2015 előtt megérkeznek a hazai márkaképviselet, az Audiophile Szalon bemutatótermébe.

www.audiophile-szalon.hu

www.sonusfaber.com

Sonus faber Chameleon B állványos hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.