Pro-Ject Stream Box S2 Ultra - digitális transzport

2018. június 4., hétfő, 15:40

Pro-Ject audio hifi DAC lejátszó zenelejátszó audio lejátszó USB DAC digitális transztport hálózati lejátszó hálózati zenelejátszó hálózati audio lejátszó

A Pro-Ject Audio legújabb Box Design terméke a már eddig is roppant sikeres S2 szériát egészíti ki értékes és sokak által keresett funkcionalitással.

A Pro-Ject Stream Box S2 Ultra elsőre talán zavarba ejtő lehet, hiszen az egy hálózati lejátszó, aminek hagyományos, sztereó kimenet helyett USB csatlakozó került a hátlapjára. Vagyis egy USB DAC-ra támaszkodik, cserébe a megszokottnál magasabb minőséget, bőséges szolgáltatáskészletet ígér. Erre is utal, a névben szereplő Ultra.

Mi is ez a digitális transzport?

A Stream Box S2 Ultra egy digitális zenelejátszó. Megoldás azoknak, akik akár saját, otthoni digitális könyvtárukból (számítógépükről, NAS-ról), a SHOUTcast online rádiókínálatából, vagy más szolgáltatók katalógusából (mint a Spotify vagy a TIDAL) szeretnének zenét hallgatni, lényegesen jobb minőségben, mint amit a Bluetooth, vagy akár egy számítógép lejátszó programja képes nyújtani. Épp úgy, mint ahogyan a CD-futóművek is csak a lejátszás digitális és mechanikus funkcióira fókuszálnak, az adatfolyam analóg jellé alakítását meghagyva egy külső DAC-nak, úgy a digitális transzport is „csak” a lejátszással foglalkozik. Bár ez ma már lényegesen összetettebb feladat, mint egy korong pörgetése és a PCM adatfolyam kiolvasása.

Ha már van otthon egy jó DAC

A Stream Box S2 Ultra azoknak készült, akik már rendelkeznek egy jó minőségű USB DAC-kal. Erre az osztrák cég alapvetően a Pre Box S2 modellt ajánlja, ami egyszerre DAC és fejhallgató erősítő, ráadásul MQA képes is, amit a Stream Box S2-vel párosítva máris bevethetünk, hogy a TIDAL hatalmas könyvtárából nagyfelbontásban hallgathassuk kedvenceinket. Természetesen emellett használhatunk más USB DAC-okat, akár a kifejezetten számítógépekhez szánt típusok közül is.

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra és Pre Box S2 Digital

Mit kínál az új típus?

- Hi-Res lejátszás

- Két USB port külső merevlemez vagy pendrive csatlakoztatására

- TIDAL

- Spotify Connect

- SHOUTcast internet rádió szolgáltatás

- DLNA kompatibilitás

- Shairport

- HDMI kimenet külső monitor számára

- A Stream Box S2 Ultra multiroom képes szoftverrel dolgozik, így egy hálózaton belül többet is használhatunk

- Ethernet és WiFi csatlakozás

Egy rejtett extra

A Stream Box S2 Ultra, amikor épp nem önálló lejátszó szerepkörben dolgozik, használható egy külső forrás adatfolyamjának megtisztítására is. A készülék ugyanis aktív szűrést végez mind a táp, mind az adat szálakon. Tehát nem csak egy passzív egység a táp vonalon, mint a pár tízezer forintos szűrő-toldók.

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra hátlap

HDMI? HDMI!

Bár, ma a legtöbb felhasználónak már nem okoz gondot, ha egy lejátszót telefonról vagy tabletről, esetleg számítógépről kell irányítani, a Pro-Ject csapata úgy döntött, hogy lehetőséget ad a készülék tévével vagy monitorral való összekötésére is, hogy a menürendszer ott is látható legyen. Persze a Stream Box S2 Ultra ettől még a ma oly népszerű headless, vagyis kifejezetten okos eszközzel irányítandó készülék.

Tipikus Box Design

A Stream Box S2 Ultra, épp úgy, mint az összes többi S2 sorozatú modell, alig tenyérnyi méretbe rejti el a legkiválóbb alkatrészekből, a Pro-Ject európai gyárában megépített, igényes szerkezetet. A masszív alumínium burkolat alatt ugyanannak a minőség iránt elkötelezett munkának gyümölcse lapul, mint bármely Pro-Ject termék esetében. Ez bizony "Made in Europe!".

Főbb műszaki jellemzők

Támogatott formátumok: PCM 32 bit/352,8 kHz-ig, DSD256-ig
Internet rádió: SHOUTcast
Zene szolgáltatók: TIDAL, Spotify Connect
Támogatott tartalommegosztási protokollok: RAAT, Shairport, DLNA
Multiroom: 6 készülékig
Bemenetek: 2 db USB A adathordozóknak, micro USB számítógépnek, RJ42 és WiFi antenna
Kimenetek: USB audio, HDMI video
Távvezérlés: saját app-ból, vagy Roon szoftveren keresztül
Készülékház anyaga: alumínium
Méretek: 105 x 37 x 105 mm
Tömeg: 375 g
Ajánlott fogyasztói ár: kb. 700 euró
Forgalmazó: audiocentrum.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.