TEAC AX-505, az új kicsi bors?

2019. május 7., kedd, 09:25

TEAC audio hifi erősítő sztereó erősítő hifi erősítő TEAC erősítő TEAC hifi TEAC sztereó erősítő TEAC hifi erősítő

A TEAC legújabb integrált sztereó erősítője az AX-505 XLR bemenetet, szimmetrikus fejhallgató kimenetet és oldalanként 115 W teljesítményt nyújt, miközben alig nagyobb egy csomag A4-es papírnál.

TEAC AX-505 sztereó erősítőTEAC AX-505 sztereó erősítőTEAC AX-505 B sztereó erősítőTEAC AX-505 S sztereó erősítőTEAC AX-505 sztereó erősítő hátlapTEAC AX-505 sztereó erősítő NCORETEAC AX-505 sztereó erősítőTEAC AX-505 sztereó erősítő távvezérlő

A kisméretű hifi elektronikák gyártásában jártas TEAC legújabb készüléke elméletileg sok álló hangsugárzót is kiszolgálhat. Igaz, a gyártó honlapján közölt 115 W 4 ohmon értendő, de 8 ohmon is 70 wattot ígér csatornánként, 0,8 % teljes harmonikus torzítás mellett. Mindehhez csupán 110 W maximális teljesítményfelvétel és 110 dB jel/zaj viszony társul, amely a fejhallgató kimeneten akár 115 dB is lehet.

TEAC AX-505 sztereó erősítő NCORE

A készülék szívizmait magas hatékonyságú Hypex Ncore végerősítő modulok képezik, amelyek finomhangolását a TEAC végezte el. Az óvatosan összeválogatott alkatrészek között MUSE műveleti erősítő és lépcsős ellenállású jelszint vezérlők találhatók. A tápegységbe Schottky diódákkal kiegészülő toroid transzformátort építettek. Egy XLR és három RCA bemenetet kínál az eszköz, valamint egy 4-pólusú szimmetrikus Jack fejhallgató kimenetet.

TEAC AX-505 sztereó erősítő hátlap

Az AX-505 magas hatékonysága mellett kis mérete és csekély hőkibocsátása is sokaknak mérvadó lehet. Teljesen fémből készült háza passzívan hűti az áramköröket, tehát hűtőventillátort nem tartalmaz. Az előlapon Deprez-műszeres mutatók jelzik a terhelést, ezek működési intenzitása és háttérvilágítása egyaránt a felhasználó által szabályozható.

TEAC AX-505 sztereó erősítő

A készülék pontos érkezéséről és áráról még nincs tudomásunk, de amint megérkezik, reményeink szerint részletes tesztben térünk vissza rá itt, az AV-Online hasábjain.

aida-audio.hu

www.teac-audio.eu

TEAC AX-505 sztereó erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.