Nordost SuperFlatline

2018. május 30., szerda, 21:00

Nordost audio hifi kábel hangfal hangfalkábel hangfal kábel audio kábel Nordost kábel Nordost hangfalkábel

Visszatér az audiofil világ egyik legendás terméke, a Nordost SuperFlatline.

Sok-sok évvel azelőtt, hogy a Nordost neve összefonódott volna az ultra high end kategóriával, a cég sikerének kulcsa egy, aránylag olcsó kábel volt - ami sokak meglepetésére - a legjobbakkal, legdrágábbakkal kelt versenyre. A lapos SuperFlatline hamar az audiofil világ egyik kedvencévé vált, a Nordost pedig nagy névvé és gyártóvá nőtt.

Ám az évek múltak, a Nordost pedig újabb és újabb kábeleket fejlesztett, így végül leálltak az olcsó típus gyártásával. A SuperFlatline pedig a használt hifis piac egyik keresett terméke lett. Most azonban úgy döntött a cég vezetése, hogy ideje visszahozni, ismét gyártani az öreg vezetékfajtát.

A SuperFlatline kábel lelke 4x4 tömör, lapos keresztmetszetű réz szál, amelyek egymástól elszigetelve, párhuzamosan futnak a FEP (köznyelvben gyakran teflonként emlegetett) szigetelőanyagban. A gyártó szerint a kábel elsődleges előnye a tömör vezetőknek, a jó minőségű szigetelőnek és előnyös geometriának köszönhető gyors, hatékony jelátvitel, a legalacsonyabb mélyektől a HD Audio ultramagas tartományáig, egyenletes hatékonysággal. A kialakítás másik előnye, hogy könnyen elrejthető szőnyeg alatt, szegőléc mögött, vagy akár egészen lapos kábelsínben is. A Nordost büszkesége, hogy a 16 eres vezető akár 300 volt/12,5 amper átvitelére is képes, bár ehhez hasonló terheléssel otthoni környezetben nyilván nem találkozunk. Hacsak nem egy jókora olajradiátor, vagy légkondicionáló bekötésére használjuk a drótot.

A kábeltípus egyetlen hátránya, hogy szokatlan kialakítása miatt, házilagosan nehezen csupaszítható, így a csatlakozókat nehéz rá felszerelni. Ezt a problémát egy új kéziszerszám kifejlesztésével kezelte a Nordost. Ezt a márka kiemelt kereskedői kaphatják meg, így a kábelt tetszőleges hosszban vásárolhatjuk meg, és a csatalakozók felszerelésére sem kell már sokat várnunk.

Nordost

Münchenben élőben megnéztük illetve kipróbáltuk ezt az új szerszámot. A Nordost nem túloz, amikor azt állítja, hogy ezzel az amúgy nehézkes munkafolyamatot egyszerűvé és gyorssá teszik. A kis kocka tényleg tökéletesen illeszkedik a kábelre és könnyedén szeli, illetve csupaszítja azt. Persze ez egy célszerszám, ami csak egy kábeltípushoz jó.

Nordost

A Nordost SuperFlatline teljes egészében az USA-ban készül. Sajátosságai miatt azonban csakis gyári csatlakozókkal szerelt (krimpelt) változatban ajánlott a használata. Ez utóbbi munkafolyamat pedig jellemzően a vásárlás helyén történik a fentebb említett szerszámmal.

A régi/új kábel hamarosan elérhető lesz a Nordost hazai képviseletét ellátó Audio Centrumnál. A SuperFlatline és a hozzá való csatlakozók áráról még nincsen pontos információnk.

www.audiocentrum.hu

www.nordost.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.