Új, stúdió minőségű DAC az ADL-től

2016. február 1., hétfő, 06:10

Furutech ADL audio hifi DAC DSD ADL DAC Furutech DAC ADL DAC DSD DAC DA konverter Alpha Design Labs ADL Stratos fejhallgató erősítő

A Furutech égisze alatt futó Alpha Design Labs új, fejhallgató erősítővel egybeépített DA konvertere a cég új zászlóshajója, valamennyi elődjét túlszárnyaló tudással. Egy igazi audiofil svájcibicska látott napvilágot.

Az ADL Stratos több funkciót is ellát önmagában: phono box, DAC, fejhallgató erősítő és előfok. Nem csak feldolgozni, hanem számítógépünkre USB-n keresztül rögzíteni is képes a lemezjátszónkról beérkező hangjelet. Ugyanakkor nem csak digitális bemenet, hanem kimenet is található hátlapján, amennyiben továbbfűzni, meglévő hangrendszerünkbe ékelni szeretnénk. Még szimmetrikus (XLR) is került rá, amennyiben közvetlenül, high end végerősítőre csatlakoztatnánk.

ADL Stratos DSD DAC hátlap

Mindez olyan kialakítású készülékházban kapott helyet, amire okkal lehetnek büszkék a japán mérnökök. Az eszköz előlapja olyannyira technikai és reszponzív, hogy túlzás nélkül, egy professzionális hangstúdióban is megállná a helyét. Az aktuális mintavételezési fokozatokat 44,1-től 384 kHz-ig parányi LED-ek mutatják, a 2,8-tól 11,2 MHz-ig skálázott DSD állapotjelzők elkülönített helyen díszelegnek. Az aktuális jelszintet egy kétkarakteres kijelző mutatja, a hangerőt pedig alumíniumból esztergált impulzus potméterrel állíthatjuk. Utóbbi mellett található egy 6,3 mm-es Jack és egy 4-tűs XLR fejhallgató kimenet. A ma elérhető fül és fejhallgatókat 12-től 600 ohmig kiszolgálja az ADL Stratos.

ADL Stratos DSD DAC

Nem csak a csatlakozók száma, hanem minősége is meggyőző, utóbbi persze nem is olyan meglepő egy Furutech-től származó eszközön. A masszív, teflonbetétes analóg RCA csatlakozókhoz már volt szerencsénk korábban, a GT40 és Esprit USB DAC-ok tesztelésekor. A KáCsa Audió jóvoltából most egy Stratos is ellátogatott a szerkesztőségünkbe. Serényen próbálgatjuk őt hifi rendszerrel és referencia fejhallgatóinkkal társítva is, a készülék tudására hamarosan egy cikk keretein belül térünk vissza itt, az AV-Online hasábjain.

www.kacsa-audio.hu

www.adl-av.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.