Az Arcam új szériát indít Radia néven

2023. október 5., csütörtök, 14:25

Arcam audio hifi erősítő lejátszó streamer CD-lejátszó hifi erősítő sztereó erősítő hálózati streamer hálózati zenelejátszó Arcam hifi Arcam erősítő

Modern külsővel, aranysárga díszítésű formatervvel lepi meg a hifi világot a több, mint 45 éve tevékeny Arcam. Három sztereó erősítőt (A5, A15 és A25), CD-lejátszót (CD5) és hálózati zenelejátszót (ST5) üdvözölhetnek a zenerajongók, a készülékek napokon belül Magyarországra is megérkeznek.

Arcam RadiaArcam Radia A5 sztereó erősítőArcam Radia A5 sztereó erősítő hátlapArcam Radia A15 sztereó erősítő CD5 CD-lejátszóArcam Radia A15 sztereó erősítőArcam Radia A15 sztereó erősítő hátlapArcam Radia A25 sztereó erősítő ST5 hálózati zenelejátszóArcam Radia A25 sztereó erősítő ST5 hálózati zenelejátszóArcam Radia A25 sztereó erősítőArcam Radia A25 sztereó erősítőArcam Radia A25 sztereó erősítő hátlapArcam Radia CD5 CD-lejátszóArcam Radia CD5 CD-lejátszó hátlapArcam Radia ST5 hálózati zenelejátszóArcam Radia ST5 hálózati zenelejátszó hátlap

Az Arcam új hifi eszközei teljesen megújult külsővel és frissített belső alkatrészekkel viszik tovább a gyártó 45 éve lefektetett elveit. Utóbbiak közé tartozik a túlméretezett tápegység, zenei hangzás és kompakt kivitel. A Radia tervezése során figyelembe vették a manapság legelterjedtebb zenehallgatási szokásokat. Ennek eredménye, hogy a termékcsaládban lévő erősítők mindegyike aptX Adaptive kompatibilis Bluetooth 5.2 verzióval rendelkezik. A vezeték nélküli funkció nem kizárólag fogadást, hanem küldést is lehetővé tesz, hogy akár vezeték nélküli fejhallgatón élvezzék a műsort.

Arcam Radia A15 sztereó erősítő

Az A5, A15 és A25 erősítők közös jellemzője az említett Bluetooth opción kívül, hogy analóg és digitális bemeneteket egyaránt tartalmaznak. A gyártó tőle megszokott módon kiemelt figyelmet szentelt a phono erősítő minőségére, amely mozgó mágneses (MM) hangszedőkkel kompatibilis. Az A5 és A15 belsejében ESS ES9018 DAC található, míg a legnagyobbnak számító A25 magasabb minőségű, ESS ES9280 PRO chipet alkalmaz. További eltérés figyelhető meg teljesítményben és áramköri kivitelben. Az AB osztályú A5 és A15 erősítők teljesítménye 75, illetve 120 W, ami 4 ohmon és egy csatornán értendő.

Arcam Radia A25 sztereó erősítő hátlap

Az A25-ben 5. generációs G osztályú áramkör található, mely gyártója közleménye alapján a korábbi verziókhoz képest még jobb anyagok, illetve alkatrészek által nyújt magasabb hangminőséget. Az Arcam Radia A25 teljesítménye 100 W/csatorna, 8 ohmon. Mindhárom készülék háza alumíniumból készül, beleértve az előlapon lévő forrásválasztót és jelszint vezérlőt (hangerő szabályzó).

Arcam Radia A15 sztereó erősítő CD5 CD-lejátszó

Az Arcam meghatározó résztvevő volt a CD-lejátszó kategóriában attól kezdve, hogy 1986-ban bejelentette saját tervezésű Delta 70 készülékét. A formátum szerelmesei nem kell, hogy megváljanak gyűjteményüktől. Tovább pörgethetik lemezeiket a CD5 segítségével, mely CD, CD-R és CD-RW szabványokkal kompatibilis, emellett USB-ről is lejátszik WAV, FLAC, MP3, AAC és WMA fájlokat. Kimeneteket illetően koaxiális, optikai és RCA közül lehet választani. A digitális/analóg konverziót ESS ES9018 DAC végzi.

Arcam Radia CD5 CD-lejátszó hátlap

Az internetes zenehallgatókat megcélzó Arcam ST5 magas felbontású digitális futóműként illeszthető bármelyik Radia erősítő mellé. Analóg és digitális kimeneteket egyaránt tartalmaz, WiFi vagy Ethernet hálózatot percek alatt felismer, vezérlése egy új fejlesztésű telefonos alkalmazással lehetséges.

Arcam Radia A25 sztereó erősítő ST5 hálózati zenelejátszó

Az eszköz Spotify Connect és TIDAL Connect támogatást egyaránt nyújt, utóbbinak az MQA lejátszás is részét képezi. Emellett AirPlay 2 és Chromecast kliensek színesítik tudástárát, Roon Ready tanúsítvánnyal és internetrádió böngészéssel megfűszerezve. Ami pedig a készülékek árát illeti:

Arcam A5 integrált sztereó erősítő: 340 000 Ft
Arcam A15 integrált sztereó erősítő: 500 000 Ft
Arcam A25 integrált sztereó erősítő: 720 000 Ft
Arcam ST5 hálózati zenelejátszó: 380 000 Ft

Mindegyik készülék hamarosan Magyarországra is megérkezik. Vásárlással és személyes kipróbálással kapcsolatban (meghallgatáshoz előzetes időpont foglalás szükséges) a Házimozi Stúdió munkatársainál lehet érdeklődni.

hazimozistudio.hu

arcam.co.uk

Arcam Radia A25 sztereó erősítő ST5 hálózati zenelejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.