Arcam irDAC felturbózva

2016. április 28., csütörtök, 14:45

Arcam audio hifi DAC irDAC DA konverter USB DAC hifi DAC Arcam DAC Arcam irDAC

Vezeték nélküli jelfogadás, dedikált fejhallgató erősítő, és szabályozható kimenet - ezeket hiányoltunk az itthon is népszerű irDAC-ból. Úgy tűnik, az Arcam tervezői komolyan vették a visszajelzéseket, így pontosan annyival múlja felül elődjét az új irDAC-II, hogy ne lehessen belekötni.

Arcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam irDAC-II DACArcam ASIO Driver Setupminimum latency

Némiképp külsőleg is megváltozott az irDAC-II (így biztosan nem fogjuk összetéveszteni az előző generációkkal), de az igazi extra az alumínium öntvény készülékházban rejtőzik. Az új DAC egy ESS Sabre ES9016K2M típus, mely USB-kapcsolat esetén akár 384 kHz mintavételezésen is képes üzemelni, 24 bites mélység mellett.

Arcam irDAC-II DAC

Említést érdemel, hogy az irDAC-II hátuljára nem csak fix, hanem variálható jelszintű analóg sztereó RCA kimenet is került. Utóbbinak köszönhetően az eszköz egyben előerősítőként is használható, hifi rendszer végfokra kötve. Az előlapi fejhallgató kimenet áramköre teljes egészében a cég A49-es integrált sztereó erősítőjéből származik, 16 és 600 Ohm között bármilyen impedanciájú fülessel megbirkózik.

Arcam irDAC-II DAC

Az infravörös irányítás lehetőségére utaló "ir" előtag továbbra is helytálló, magyarán a klasszikus távvezérlő még mindig része az alapfelszereltségnek. Mivel azonban az USB-vezérlő HID (Human Interface Device) funkciót is tartalmaz, így a kis távkapcsoló segítségével is vezérelhetjük a PC/Mac számítógépünkről történő zenelejátszást. A rendelkezésre álló, 6 db digitális bemenet közé tartozik a vezeték nélküli jelfogadáshoz szükséges, aptX-kompatibilis Bluetooth vevő is.

Arcam irDAC-II DAC

Végeredményként elmondható, hogy az Arcam irDAC-II több szolgáltatást, szélesebb funkcionalitást nyújt elődeihez képest. Hogy akusztikailag mennyi javulást okozott a Sabre DAC, azt csak tesztelés után lehet kideríteni, ezért kíváncsian várjuk, hogy kezünk közé kaparinthassunk egy új irDAC-ot. Egyébiránt a műszaki "tréningen" átesett DA konverter 213000 Ft-ért vásárolható meg, a Házimozi Stúdió webshopjában már jelenleg is rendelhető.

www.hazimozistudio.hu

www.arcam.co.uk

Arcam irDAC-II DAC

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.