AUNE az Audio Centrumban

2018. június 11., hétfő, 14:45

AUNE audio hifi lejátszó zenelejátszó DAC audio lejátszó hifi lejátszó fejhallgató erősítő AUNE hifi

Új szereplővel, a kínai AUNE-vel bővült az Audio Centrum által képviselt gyártók sora. Az AUNE elsősorban a ma oly népszerű digitális és fejhallgató kiegészítő kínálatot erősíti, meglepően széles skálán.

AUNE S6 és S7AUNE S5AUNE S5AUNE S5AUNE a HIGH END 2018 kiállításonAUNE S7 hátlapAUNE B1 fejhallgató erősítőAUNE B1 fejhallgató erősítőAUNE B1 fejhallgató erősítőAUNE B2 fejhallgató erősítőAUNE T1se fejhallgató erősítőAUNE T1se DSD DACAUNE T1se DSD DAC belsőAUNE X5s DSD lejátszóAUNE X5s DSD lejátszó belsőAUNE X1s DSD DAC

Minőséget olcsón?

Az AUNE nemrég jelentette be az S5 lejátszóját, ami a megszokott koaxiális és optikai csatlakozók mellett AES kimenetet, sőt még egy HDMI aljzatba foglalt I²S kijáratot is ad, nagyjából 700 eurós áron! Ebből egy teszt példány már meg is érkezett az Audio Centrumba és a rövid meghallgatás alapján kijelenthető, fantasztikusan muzsikál. Persze nem ez a legolcsóbb típusa a cégnek.

AUNE S5

Ha csak egy gyors pillantást vetünk az AUNE katalógusára, mindjárt feltűnik, hogy már 100 euró alatti árban is kínálnak valamit. Igaz, csak egy lineáris tápegységet, ami elsőre talán nem olyan izgalmas, hiszen a gyártó saját elektronikáihoz kínálja, de ha azt is megnézzük, hogy manapság egy ilyen "upgrade/fejlesztő" tápért mennyit kérnek más hifis cégek, akkor érezni, hogy az ár nagyon is versenyképes. Ez, vagyis a versenyképesség a kínálat egészére jellemző, annak ellenére is, hogy az AUNE gyönyörűen kidolgozott hifi komponensekkel és kiegészítőkkel keresi a zenerajongók kegyeit.

AUNE B1 fejhallgató erősítő

Tovább böngészve látjuk, hogy a kis B1 fejhallgató erősítő is 200 euró alatti ársávban marad. Ennek ellenére, Münchenben a HIGH END 2018 kiállításon, a cég standján egy B1 és B2 is bemutatásra került, ablakos burkolattal, hogy bárki láthassa, mi is van a szerkezetek belsejében!

AUNE B2 fejhallgató erősítő

Csak egy kicsit kerül többe a T1SE, asztali fejhallgató erősítő és DAC, ami már csöves. Még mindig bőven a 300 eurós, vagyis még a hazai áfával számolva is 100 000 forint alatt járunk, amikor már egy jól felszerelt, 24 bites, DSD kompatibilis lejátszóra bukkanunk.

AUNE T1se DSD DAC

Bizony, az X5s egy DAC árában ad komplett asztali lejátszót, aminek egyaránt van analóg és digitális kimente. No és van ennyiért egy nagyon ügyes DAC is, az X1s képében, ami 32 bites, 384 kHz-es jelfeldolgozással és DSD 128 támogatással dicsekszik, valamint egy fejhallgató erősítővel és választható digitális szűrőkkel. Végül ott vannak még a nagyobb gépek az 500-600 eurós ársávban. Akad közöttük felsőkategóriás fejhallgató erősítő, DAC és ezek különböző kombinációi. Ráadásként az újabb modellek formaterve is extra csinos.

AUNE X1s DSD DAC

Minőség?

Nos, hírünk írásakor még csupán egy, ám de roppant meggyőző meghallgatásra és a külső benyomásokra támaszkodhatunk. Ezek alapján az AUNE ígéretes. Az is bizalmat ébresztett bennünk, hogy a HIGH END kiállításon igyekeztek mindent, részletesen megmutatni és büszkén adták a kezünkbe azt a készüléket is, aminek ablakot vágtak az oldalára, hogy lássuk mi lapul benne. Bizakodva várjuk az első tesztelhető termékeket, mert a látottak alapján az AUNE a hazai hifis társadalomnak is vonzó alternatíva lehet.

AUNE T1se DSD DAC belső

Azért is várjuk az AUNE első tesztpéldányait, mert e cégnek egy kicsit az is szerepe lesz, hogy betöltse az OPPO után nemsokára itt maradó űrt, talán egy új korszak képviselője. Egy olyan korszaké, amiben a kínai hifi az innováció felé fordul, a gyártási minőséget az élvonalban tartva - a japán mintát követve - nem csak kihívója, de egyenlő versenytársa lesz a sok-sok évtizedes hagyományokra építő márkáknak és "hifis nemzeteknek".

Az AUNE első szállítmánya rövidesen megérkezik a hazai márkaképviseletet ellátó Audio Centrumba. A kínálatról, elérhetőségről és hazai árakról náluk érdemes érdeklődni.

audiocentrum.hu

en.auneaudio.com

AUNE a HIGH END 2018 kiállításon

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.