JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró teszt

Partizók figyelmébe

2020. február 5., szerda, 15:30

JBL audio hifi hangfal hangszóró hangrendszer JBL hangszóró JBL hangfal JBL hangrendszer vízálló hangfal Bluetooth hangszóró hangfal teszt hangszóró teszt JBL teszt Bluetooth hangszóró teszt Bluetooth hangrendszer teszt JBL hangfal teszt

A világító Bluetooth hangrendszer izgalmas kategória, amelyben sok gyártó szereti (szó szerint) megvillantani leleményességét. A JBL Pulse valószínűleg sokaknak nem szorul bemutatásra, akik pedig korábban sosem hallottak róla, azok a 4. generáció láttán valószínűleg így is, úgyis megjegyzik, ha bárhol elférő, instant bulihangulat-keltő segédeszközre lesz szükség. A legfrissebb kiadás sok változást hozott, de megérte várni?

JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró hátlapJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Pulse 4 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Pulse Bluetooth hangszórókJBL Pulse 4 App

Gyors felvilágosítás

A JBL Pulse 4 funkciójához és lehetséges célközönségéhez nem szükséges hosszú magyarázatot fűzni. Elég rápillantani és azonnal egyértelmű, hogy kiknek készült. Azoknak, akik szeretik a színeket, játékot, bulit, szórakozást és nem félnek bárhol, bármikor szórakozni vagy szórakoztatni. De mit kapunk 70 000 forintért cserébe? Egyfelől egy hangrendszert, amely a JBL mérnöki munkája által vélhetőleg a vártnál jobban szól. Másrészt egy változatos fényjátékot produkáló (és némileg személyre szabható színekkel, illetve mintákkal díszelgő) szimulált lávalámpát. Mindez akkumulátorról kb. 12 órányi üzemidőre képes úgy, hogy közben IPX7 tanúsítvánnyal rendelkezik (vagyis ellenáll a vízbe merítésnek, illetve fröccsenő víznek).

JBL Pulse 4 vízálló Bluetooth hangszóró

Talán felesleges említeni az applikáció alapú vezérlést, nem mellesleg, ha még egy Pulse 4 található a közelben, akkor a PartyBoost funkció által a két hangrendszer (vagy elvileg bármilyen két PartyBoost-képes hangrendszer) sztereó módba kapcsolható egymással.

JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró

Küllem

A kb. JBL Charge nagyságú (annál picivel molettebb) eszköz fő újítása, hogy oldalát (a töltést mutató LED, az USB-C aljzat és az embléma kivételével) már nem töri meg semmilyen rács vagy sáv, tehát tetőtől talpig egyetlen átlátszó bura teszi láthatóvá a különleges, henger alakú panelba rejtett LED hadsereget. Így a fényjáték még impozánsabb, hiszen a Pulse 4 olyan benyomást kelt, mintha egy vákuumfalas kávéscsésze XXL-es változataként, hömpölygő fényt foglalna magába.

JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró

Használat közben

Aki valaha párosított már vezeték nélküli fülhallgatót telefonjához, annak semmivel sem bonyolultabb a Pulse 4 megszólaltatása. Másodpercek alatt üzembe helyezhető és minden gombnyomásra azonnal reagál valamit. Jelszint változásnál és Bluetooth kapcsolódásnál egyaránt frappáns fényekkel informál, ráadásul az applikációval a tulajdonos döntheti el, hogy milyen "fő színből" keverje ki a fényjátékot. Utóbbi többfajta profilból áll, a lobogó tűz szimulációjától kezdve a lüktető, függőleges sávokban cikázó mintákig.

JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró

A szebb dizájn mellett néhány paraméterből lefaragtak: az előző generáció 3 db 40 mm-es hangszórót tartalmazott, a Pulse 4 viszont már csak egy 5,7 cm-es egységgel szólaltatja meg a hangokat (amely kiegészül egy lefelé néző passzív basszus radiátorral).

JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró

Egyeseknek kicsit bosszantó lehet, hogy a Pulse 4 nem kompatibilis a Connect és Connect+ funkcióval készült JBL hangrendszerekkel. Ehelyett adott a fentebb említett PartyBoost szolgáltatás. Továbbá ez a típus már nem tartalmaz telefonos kihangosítás funkciót. Lehet, hogy amúgy sem sokan használták?

JBL Pulse 4 App

Hangminőség

A Pulse 4 hangja nagyon hasonló ahhoz, amit a Flip 5 tesztelésekor tapasztaltunk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy a Flip 5 passzív basszus radiátor felülete közel kétszer nagyobb. Ezért a kistesó hiába kisebb és olcsóbb, hangyányit erősebb és testesebb basszusra képes. Így érdemes tehát pozícionálni a Pulse 4 teljesítményét, amennyiben valaki a JBL termékskáláján szeretné elhelyezni. A fentre helyezett szélessávú hangszóró által minden irányba sugározza a hangokat. A felhasználónak csak arra kell ügyelnie, hogy ne fejjel lefelé állítsa, mert akkor logikusan a középső és magas frekvenciák eltompulnak.

JBL Pulse Bluetooth hangszórók

Ha csak önmagában bíznák rá a hangosítás feladatát, akkor a Pulse 4 elsősorban háttérzenei célra ajánlott. Kis és közepes terhelésen magabiztos, fiatalos, lendületes arcát mutatja. Kicsit intenzívebb járatáson a kis hangszórók érthető módon lefékezik az amúgy sem bőkezűen adagolt basszust és a magas frekvenciák is harsánnyá válhatnak. Akinek tehát fontos a magas hangnyomásszint, annak inkább a kb. 10 000 forinttal drágább Xtreme 2 javasolt (vagy még egy Pulse 4). Arra azonban, hogy mérsékelt aláfestést biztosítson, sok esetben bevethető a Pulse 4. Magunkkal vittük egy baráti összejövetelre és egy csoportos edzésre is a hangrendszert és senki nem tett negatív megjegyzést a hangminőségre, sőt, a fény láttán mindenki elmosolyodott. Ez a termék erre készült, hogy show-t csináljon.

JBL Pulse 4 Bluetooth hangszóró

Végszó

A Pulse 4 nem a legjobb hangminőségű Bluetooth hangrendszer, amelyet a JBL készített, de kétségtelenül az eddigi leglátványosabb. Akiket elvarázsolt fényjátékával, ugyanakkor néha szeretnék feltekerni a hangerőt és erőlködés nélküli hangzásban részesülni, azok hosszú távon akkor járnak a legjobban, ha vásárolnak belőle még egyet - kétszeres membrán felülettel ugyanis egészen más lesz az összkép. Hangját tekintve nem ítélnénk egyértelműen jobbnak, mint elődjét, de látványban kétségtelenül fejlődött és a felhasználók nagy részének ez a fontos, ha "világító" hangrendszert keresnek. És ne feledjük, hogy a kategóriájában nagyon jónak nevezhető akkumulátor üzemidőt nyújt, teljesen vízhatlan kialakításban. Lehetne most ujjal mutogatni az azonos arzenállal megáldott vetélytársakra, de hol vannak?

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.