JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró teszt

Instant házibuli

2020. január 4., szombat, 16:00

JBL audio hangfal hangszóró hangrendszer Bluetooth Bluetooth hangszóró Bluetooth hangrendszer vízálló hangfal vízálló hangszóró JBL hangszóró JBL hangfal hangfal teszt hangszóró teszt hangrendszer teszt Bluetooth hangszóró teszt

A JBL Flip 5 testesíti meg a gyártó legkedvezőbb ár/hangerő/méret mutatóval tervezett hordozható hangrendszerét. Az új generáció még jobb hangot ígér, picivel tovább csiszolt szolgáltatások mellett.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszórókJBL Flip 5 Bluetooth hangszórókJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóró kábelJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 vízálló Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóróJBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Buli bárhol

A JBL Flip 5 olyan hordozható hangrendszer, amelyre a legtöbben vágynak. Szinte bárhol elfér (picivel nagyobb, mint egy energiaitalos doboz), egyméteres mélységig vízálló, gumírozott külseje által pedig nem törik szét, ha az asztalról a földre pottyan. Ráadásként a papíron közölt 20 W RMS teljesítmény alapján vélhetőleg egész nagyot képes szólni.

JBL Flip 5 vízálló Bluetooth hangszóró

Mostanra már csak 1 db hosszúkás, 44x80 mm-es hangszóró kelti a hangokat, megtámogatva a szokásos, két oldalsó passzív basszus radiátorral. A Flip 5 tehát mindössze néhány megfontolt átalakításon esett át úgy, hogy elődjéhez képest az ára nem emelkedett. A Flip 4 piacra kerülésekor kb. 45 000 forintba került, míg az ötödik generáció kb. 40 000 Ft-ért rendelhető. A gyártó honlapján összesen 11 (!) különböző színopció látható, melyek közül cikkünk írásakor hét közül lehet válogatni a hazai piacon.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Küllem

A dizájnt illetően nem történtek drasztikus újítások, első ránézésre a FLIP könnyen összekeverhető valamelyik elődjével. Néhány apróság azonban változott, például a töltő aljzat már nem micro USB, hanem Type-C típusú, ráadásul nem takarja gumifedél, szabadon látható és ezzel együtt garantált a vízállóság.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Lehet, hogy egyesek húzzák majd a szájukat miatta, de száműzték a 3,5 mm-es Jack aljzatot. Persze ma, mikor már a legújabb okostelevíziók Bluetooth hangrendszerekkel is képesek kommunikálni, ez nem áthidalhatatlan probléma.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Használat

A korábbi Connect szolgáltatást (amellyel több JBL hangrendszert össze lehetett párosítani vezeték nélkül) lecserélték a PartyBoost nevű funkcióra. Utóbbi két FLIP összekapcsolásával sztereó jellegű hangmezőt képes létrehozni és továbbra is lehetővé teszi több FLIP láncba fűzését. Az egyedüli problémája ezzel azoknak lesz, akik már bevásároltak több Connect kompatibilis eszközt is, azok ugyanis a PartyBoost funkciót nem támogatják.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

A Flip 5 egy feltöltés követően, terheléstől függően kb. fél napon (12 órán) keresztül képes üzemelni. Így teljesen feltöltött akkumulátorral egy éjszakába nyúló buli alatt sem kell konnektorra vadászni. A vezeték nélküli hatókör jónak számít, akár 10 méter is lehet és a telefon azonnal megtalálja a párosításra váró hangrendszert. Azt azonban kicsit sajnálkozva tapasztaltuk, hogy telefonos hívások hangosítására nem alkalmas a Flip 5.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Hangminőség

Eleinte szkeptikusak voltunk az egyetlen aktív hangszórót illetően. Magas frekvenciái picit fedettnek bizonyultak, dinamikában és basszus testességben viszont felülmúlta az előző generációs Flip hangrendszereket. A karakter összességében hamisíthatatlanul JBL jellegű, fiatalos, lendületes, kissé basszus-centrikus. A szórás viszonylag korlátozott a kis hangszórók miatt, de ha sarokba helyeztük és a szoba közepe felé fordítottuk, akkor sok esetben méretet meghazudtoló mezőt hozott létre a Flip 5.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszórók

A Gorillaz - Clint Eastwood c. számát elindítva pumpálós, kemény basszust kaptunk határozott és kerek énekhanggal. A finom részletek megjelenítése gyakran elmaradt, de az erőteljes közlésmódnak köszönhetően szépen átjött a zene pulzálása. A Foo Fighters - Everlong hallgatásakor ugyanezt tapasztaltuk. A dob és az elektromos gitár kissé elmosva jelent meg, de kerülte a harsány, bántó jelleget. Műfajtól függetlenül szinte minden zeneszámnál rácsodálkoztunk arra, hogy mekkora basszust tud egy ilyen parányi eszköz kelteni.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Tovább nőtt elismerésünk, amikor két Flip 5-öt kapcsoltunk össze PartyBoost módba. Ez történetesen egy házibulin történt. Senki nem panaszkodott a hangminőség és a hangerő miatt sem, sőt, néha már lejjebb kellett venni annak érdekében, hogy értsük, amit a másik beszél.

JBL Flip 5 Bluetooth hangszóró

Végszó

A JBL Flip 5 apró módosításokat tartalmaz, melyek részben előnyösek (pl. USB-C aljzat) részben pedig nem annyira indokoltak (pl. Connect helyett PartyBoost mód), ezért míg a Flip 4 is boltokban van, addig mi inkább a korábbi modellre voksolnánk különösen azért, mert jelentősen kedvezőbb áron vásárolható meg. Ettől függetlenül a Flip 5 megállja a helyét a mai kínálatban, és ha kettőt összekapcsolunk belőle, bármilyen hihetetlenül hangzik, de egy kisebb kertben vagy teraszon sok esetben tökéletesen elegendő bulizós aláfestést biztosít.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.