Yamaha IFA 2012

2012. szeptember 8., szombat, 07:05

IFA IFA 2012 kiállítás Yamaha Yamaha házimozi RX-V CD-N500 A-S3000 fejhallgató hifi sztereó erősítő médialejátszó media player mediaplayer házimozi erősítő iPod dokkoló

Terebélyes standján tökéletesen átjön a Yamaha jelenlegi státusza. Készülékei közt dekorációként és emlékeztetve a márka nívós múltjára, régi hifi készülékeket is elhelyeztek. Ezzel kellemes nosztalgiát ébresztenek a látogatókban, ugyanakkor hangsúlyos megjelenést adtak a több színben is kapható otthoni zeneállomásoknak is. Láthattunk megoldásokat, melyekkel a gyártó klasszikus arculatát akarja újraéleszteni. Emellett egy eddig szűk kategóriát egészítettek ki úgy, hogy az új modellek talán túlságosan is a divatra lettek kiélezve.

Egy trend mind felett

A korábban szerkesztőségünkben is pozitív ítéletet elnyerő Yamaha HPH-200 érdekessége, hogy a márka egyetlen fejhallgatójaként árválkodott egészen mostanáig. Új fülesek bukkantak fel a palettán, kapásból öt.

Yamaha fejhallgatók IFA 2012

Híres, stúdiókban használt monitorsugárzói után talán nem is annyira meglepő, hogy (kimondottan hangrögzítésre ajánlva) fejhallgatókat is gyártani kezdtek, HPH-MT220 és HPH-MT120 típusjelzésekkel. Kérdés, hogy a jelenlegi piac milyen fogadtatásban részesíti majd a jövevényeket, bár leginkább nem az említett termékek alatt rezeg a léc. Jóval neccesebb a három új, "divatos utcai fejhallgató" jelzővel illethető HPH-300, 400 illetve 500-as trió. Egyesek gondolatait, érzéseit joggal kavarhatja fel az említett három füles, mivel kinézetük a divatdiktátor Beats modellekre emlékeztet. Jobban mondva ordít róluk a Beats-dizájn. Persze a jelenség nem váratlan, más neves gyártók is látványos klónozásra adták fejüket.

A japán acél megmarad

Házimozi területen nincs miért szégyenkeznie a cégnek, változatlanul széles skálával kérkedhet mind több kategóriában is. Régóta népszerű soundbar készülékei kisebb-nagyobb ráncfelvarrásokon estek át. A kiállításon bemutatott 16 és 22 db hangszóróval felszerelt hangprojektorok például, vezeték nélküli zenei jelfogadásra is képesek akár iPod/iPhone készülékről, akár számítógépről.

Yamaha YSP-5100 IFA 2012

A korábban is gyártott MCR-042 rengeteg színben elérhető, a mikro-komponens rendszerek dizájnban szinte semmit se változtak az évek alatt. Viszont a Bluetooth stream mintegy alapkövetelményként beléjük került.

Yamaha MCR-142 IFA 2012

Sztereósoknak jó hír lehet, hogy a Yamaha jövőre nagy valószínűséggel újabb csúcskategóriás vasat dob piacra. A monumentális látványt nyújtó A-S3000 integrált erősítő hibátlanul hozza vissza a '70-es '80-as évek stílusvilágát, megépítettsége kívülről igen meggyőző - hogy belsejébe is kukkanthassunk, arra még várni kell. A kiállításra hozott példányt, mivel forgalomba kerülése nem holtbiztos, üvegkamrába zárták a kíváncsiskodók elől.

Yamaha A-S3000 sztereó erősítő IFA 2012

Szintén újítás sztereó vonalon a hálózati médialejátszóval egybeépített, CD-N500 asztali CD-lejátszó.

Yamaha CD-N500 CD-lejátszó IFA 2012

A házimozi erősítőkön 4K HD kompatibilitáson kívül nem végeztek különösebb újítást "ami jó, azt amúgy sem kell elrontani" jelleggel.

www.invitone.hu

Yamaha RX-V házimozi erősítők IFA 2012

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.