ISE 2013 - Polk Audio

2013. február 4., hétfő, 13:30

ISE ISE 2013 Polk Audio hangfal hifi házimozi hangprojektor soundbar surroundbar Surroundbar 5000 IHT Woodbourne Bluetooth hangrendszer UltraFocus 8000 fejhallgató kiállítás beszámoló

A Polk Audio standja kiválóan tükrözi, hogy merre halad a piac. A hangfalak itt (is) teljesen másodlagos szerepet kaptak, no nem mintha gond lenne a hangminőségükkel, de az ISE csarnoka hatalmas és hangos is, ezúttal a gondosan megmunkált hangdobozok csak a látványt szolgálják. Visszatérve a lényegre, a Polk Audio egyértelműen próbál alkalmazkodni a multimédiás trendekhez. Ennek fejében térhatású soundbar, fejhallgató és vezeték nélküli kompakt, egydobozos hangrendszer várta az érdeklődőket ? ugyanazok a modellek, melyeket már a CES-en is meg lehetett tekinteni. Arra viszont mi sem számítottunk, hogy a Woodbourne ennyire jól szól!

Mi az a Woodbourne? A válasz egyszerű: egy hangfal. Kisebb, laposabb, elegánsabb, beépített erősítője van, de olyan testesen, tisztán szól, mint egy hangfal. Persze ennél többről van szó, fogalmazzunk inkább így: egy kis helyigényű, aprólékosan kidolgozott hangrendszer, melyre vezeték nélkül is közvetíthetjük számítógépünkről vagy mobileszközünkről kiváló minőségű zenéinket. Hab a tortán, hogy a készülék tetőlemeze valódi fából készült, igaz, ?csak? diófa színben. Az oldallapra húzott szürke vásznat sajnos nem vehettük le. Egész pontosan megpróbáltuk, ekkor azonban mellénk szökkent a Polk Audio egyik szigorú tekintetű munkatársa, és közölte, hogy a védőselyem csak szervizes úton távolítható el. Az amerikai úriember miután látta, hogy komoly érdeklődők vagyunk, azonnal megenyhült, sőt, lelkesen végigkalauzolt bennünket a Polk standon.

ISE 2013 Polk Audio Woodbourne Bluetooth hangrendszer

Végre testközelbe kerülhettünk a gyártó legkomolyabb fülesével, az UltraFocus 8000 típussal. Csak rövid ideig hallgattuk, de teljesítménye nagyon meggyőzőnek bizonyult, külseje szintúgy: a fejpánt tetejébe karbonrost-szerű mintázatot ültettek, ami kétségkívül emeli a látványt. Emellett nem elhanyagolható a termék aktív zajszűrése sem, ami a nagy embertömegben váratlanul jól hatott. Később a Polk munkatársa elárulta, hogy néha csak felveszi ezt a fejhallgatót és nem is hallgat rajta semmit, egyszerűen csak élvezi a csendet. Természetesen az UltraFocus 8000 aktív zajzáras fejhallgató valódi tudását később kielemezzük honlapunkon, egy kiadós teszt keretein belül.

ISE 2013 Polk Audio UltraFocus 8000 aktív zajzáras fejhallgató

Szintén beüzemelték a nemrégiben bejelentett Surroundbar 5000 és 9000 ?IHT? (Instant Home Theater ? Instant Házi Mozi) készülékeket, melyek extra lapos kivitelüknek köszönhetően észrevétlenül telepíthetőek a televízió alá vagy fölé.  Egyébként a Polk Audio Surroundbar családja öt típusból áll, mindegyik mellé vezeték nélküli mélysugárzó is jár.  A kiállításon szereplő modellek esetben a kisebbik láda 120, a nagyobb pedig 160 watt teljesítményű.  A szokásos, beépített Dolby dekóder optikai aljzatról képes többcsatornás hangjelet fogadni. Digitális bemenetből a nagyobbik, 9000-es készüléken kettő, a kisebbiken egy található, mindkét soundbar két-két további, analóg sztereó RCA bemeneten fogad egyéb eszközöket (pl. beltéri vevő, CD-lejátszó, notebook, stb.). További extra a Bluetooth-alapú zenelejátszás, ami a megfelelő forráseszköz esetén akár AptX kódolású is lehet.

www.octogonaudio.hu

www.polkaudio.com

ISE 2013 Polk Audio Surroundbar IHT hangprojektorok

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.