Vezeték nélküli házimozi - lehetséges?

2016. január 1., péntek, 20:00

Klipsch audio hifi házimozi hangfal hangfalszett házimozi hangfal aktív hangfal Klipsch hangfal wireless hangfal vezeték nélküli hangfal

A Klipsch idén frissíteni fogja kínálatát az új, Reference Premiere HD Wireless nevű szériával. A termékcsalád érdekessége, hogy aktív, a központi egységgel vezeték nélkül kommunikáló hangfalakat is tartalmazni fog. Igen, a Klipsch elhatározta, hogy kábelmentes házimozit kínál.

Klipsch Reference Premiere HD Wireless hangfalszettKlipsch Reference Premiere HD Wireless RP-140WM hangfalKlipsch Reference Premiere HD Wireless hangfalKlipsch Reference Premiere HD Wireless Hub 1 és távvezérlőKlipsch Reference Premiere HD Wireless távvezérlőKlipsch Reference Premiere HD Wireless hangfalszettKlipsch Reference Premiere HD Wireless RP-440WF hangfal

Az Indianapolisban tervezett és gyártott HD Wireless hangfalak fő előnye, hogy aktívak, tehát mindegyikük saját, beépített erősítővel rendelkezik. Innentől kezdve nincs szükség házimozi erősítőre, a szobában ide-oda tekergő hangfalkábelekre és ujjnyi vastag felhasználói kézikönyvek órák hosszat tartó tanulmányozására. A cég elmondása alapján a HD Wireless hangfalakat percek alatt be lehet majd konfigurálni a komplett rendszer vezérlése pedig okostelefonról ill. tabletről lesz megoldható. A vezeték nélküli házimozi rendszer agyát egy set top box méretű (RP-HUB1) eszköz fogja képezni, melyen többek között 4 db HDMI, optikai, koaxiális csatlakozók fogadják forráseszközeink jelét. A készülékhez természetesen hagyományos, infravörös távvezérlőt is mellékelnek majd.

Klipsch Reference Premiere HD Wireless Hub 1 és távvezérlő

Az új termékcsalád másik pozitívuma, hogy nem köti meg a felhasználók kezét olyan értelemben, hogy milyen sorrendben akarjuk felépíteni a házimozi rendszerünket. Elkezdhetjük például egy pár álló hangfallal és centersugárzóval, amiket később kibővítünk a már kialakított helyre szánt háttérsugárzókkal és/vagy mélyládával.

Klipsch Reference Premiere HD Wireless hangfal

A fotók alapján egyértelműen látható, hogy a Klipsch a hagyományos Reference sorozathoz képest keskenyebb dobozba tervezte ezeket a vezeték nélküli hangfalakat, gondolván, hogy egy modern, műszaki berendezéseket nem preferáló háztartásban, nappaliban is kevésbé domináns látványt nyújtsanak. A jelenlegi információk szerint egy álló (RP-440WF), egy állványos (RP-140WM) és egy center (RP-440WC) hangsugárzót fog tartalmazni a família, kiegészítve egy aktív mélyládával (RP-110WSW).

Klipsch Reference Premiere HD Wireless RP-140WM hangfal

A Klipsch megújult Reference Premier HD Wireless termékcsaládja 2016 első felétől itthon is megvásárolható lesz, a vezeték nélküli hangfalak várható érkezését és árazását illetően a forgalmazónál lehet érdeklődni.

www.extremeaudio.hu

www.klipsch.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.