Új Inakustik tápkábelek AIR technológiával

2020. november 24., kedd, 13:10

Inakustik audio hifi kábel tápkábel Inakustik kábel Inakustik tápkábel

Bár a gyártó kínálatában eddig is találhattunk AIR technológiát alkalmazó tápkábelt, a kínálat több év után most végre bővült. Megjelent az AC-4004 AIR és az AC-1204 AIR, melyek szintén ezt a megoldást alkalmazzák.

Inakustik Referenz AC-4004 Air tápkábelInakustik Referenz AC-4004 Air tápkábelInakustik Referenz AC-1204 Air tápkábelInakustik Referenz AC-1204 Air tápkábelInakustik Referenz AC-1204 Air tápkábel

Az Inakustik mérnökei abból a fizikai tényből indultak ki a tervezés során, hogy a levegő, mint közeg, kiváló szigetelő. Ugyanakkor természetesen meg kellett oldani, hogy a levegős elcsatolást egy kábeltesten belül is elérjék. Emiatt a két új tápkábel esetében is a már bevált, gondosan tervezett furatokkal rendelkező kapcsokat alkalmazták belül, így biztosítva, hogy a belső erek mindig azonos távolságra fussanak egymástól. Az ereket alkotó egyes vezetékszálak pedig saját fejlesztésű lakkréteggel bevonva kerülnek bele, így az izoláció problémája is csökken valamelyest.

Inakustik Referenz AC-4004 Air tápkábel

A Referenz AC-4004 AIR 16 vezetőszálból álló, többmagos szerkezetet vonultat fel, ami a remekbeszabott AC-2404, valamint az LS-4004 "álomkábel" kombinációjaként értelmezhető.

A Referenz AC-1204 AIR alapja pedig az LS-1204, ami jelen kialakításban egy négymagos szerkezetű tápkábelként inkarnálódik.

Inakustik Referenz AC-1204 Air tápkábel

A többmagos szerkezetnek hála a mágneses mezők fedik és kompenzálják egymást az egyes vezetékek körül. A vonalindukció így minimális, és magas frekvenciák esetén jelentkező meredek feszültségugrások által okozott felületi áramhatás pedig jelentősen kisebb.

A hasznos keresztmetszetet is sikerült megnövelni az AIR technológia alkalmazásával, méghozzá úgy, hogy a nagyon vastag kábelek hátrányait - merevség, kezelhetetlenség stb. - sikerült kiküszöbölni. Mindemellett az ónozott réz árnyékolás csökkenti a külső hatások által okozott zavarokat, valamint az oxidációt is akadályozza.

Inakustik Referenz AC-1204 Air tápkábel

Minden AIR kábel kézzel készül, az Inakustik németországi üzemében, szigorú minőségbiztosítási szabályok betartása mellett. Erre szükség is van, hiszen ezeket a modelleket alapvetően prémium high end rendszerekhez tervezték, így szó sem lehet minőségi problémáról.

Reméljük, nemsokára mi is kipróbálhatjuk őket egy teszt keretein belül!

aida-audio.hu

in-akustik.de

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.