Vifa Bluetooth hangszórók igényeseknek

2018. január 8., hétfő, 12:05

Vifa audio hifi hangrendszer hangszóró hangfal Bluetooth hangszóró Bluetooth hangrendszer Vifa hangszóró

Skandináv letisztultság és prémium hangzás jellemzi a dán Vifa vezeték nélküli hangrendszereit. Hab a tortán, hogy a Muzix Group jóvoltából végre hazai téren is csemegézhetünk a nem hétköznapi dobozkákból.

A Vifa cég, melyet N. C. Madsen alapított (aki úgy döntött, hogy autószerelés helyett inkább hangsugárzó gyártással kíván foglalkozni) dán gyökerekkel rendelkezik, ami önmagában sugall valamit, hiszen sok világhírű hifi márkát ismerhetünk a skandináv régióból. A gyártó kínálata 2012-ben a divat és az igények hatására gyökeresen átalakult és azóta elsődleges profiljukat a Bluetooth hangrendszerek fedik le.

Vifa Bluetooth hangszóró

Míg azonban sokan a Bluetooth hangszórót hallva a párezer forintos, műanyag bögrére hasonlító szerkentyűkre asszociálnak, addig a Vifa a létra másik végén helyezkedik el. Termékei fotók alapján akár ultramodern kistáskák CGI koncepciói is lehetnének, ezek azonban nagyon is létező eszközök. Az öltöztető funkció köszönhető részben az óvatos vonalvezetésnek, másrészt az anyagoknak, és persze az ügyesen kiválasztott, lágy színeknek. Valamennyi termékük alumínium házán és Kvadrat nevű szőtt gyapjú borítás található, amely sikeressége és minősége által világszerte elismert.

Vifa Reykjavik Bluetooth hangszóró

A Vifa termékcsaládja jelenleg öt tagot számlál. Közülük a Reykjavik a legkisebb, alig zsemlényi méretű, mely parányi mérete ellenére kb. 65 000 forintba kerül. Utóbbit könnyebb megérteni, ha figyelembe vesszük, hogy belsejében 3 db hangszóró (dedikált selyem dóm magassugárzókkal) üzemel és frekvencia-átvitele 62 Hz-től indul, ami az azonos méretű vetélytársak esetében még jó esetben is csak 100-120 Hz szokott lenni.

Vifa Copenhagen és Stockholm Bluetooth hangszórók

Ígéretesnek tűnik a hamarosan itthon is rendelhető Copenhagen 2.0 (avagy az aktuális zászlóshajó) és a kategóriáját feszegető, kb. 160 000 Ft-os áron megvásárolható Oslo is. Utóbbi a ma kapható ún. felső kategóriás, nagyméretű Bluetooth hangrendszerekkel veszi fel a versenyt, tudása előtt számos külföldi fórum és vásárló emelte kalapját. Nem elhanyagolható annak ténye sem, hogy a mindössze 27x18x9 cm-es házból 55 Hz-18 kHz frekvencia-átvitelt, 72 W összteljesítményt és közepes hangerő esetén fél napra elegendő üzemidőt kapunk. Persze mint mindig, ezúttal is a személyes kipróbálás lesz mérvadó.

Vifa Oslo Bluetooth hangszóró

A Vifa termékekeire hamarosan újra visszatérünk kimerítő tesztek formájában itt, az AV-Online hasábjain.

muzixgroup.com

www.facebook.com/vifamagyarorszag/

www.vifa.dk

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.