Új B&W Lightning csatlakozós dokkolók

2013. március 20., szerda, 18:35

BW B&W Bowers Wilkins Bowers & Wilkins hangrendszer iPhone dokkoló lightning csatlakozó AirPlay AirPlay hangrendszer hifi audio Z2 BW Z2 Zeppelin Air

A népszerű B&W Zeppelin és Zeppelin Mini modellek fölött már kezdett eljárni az idő, így kisebb-nagyobb módosításokkal látta el őket a brit székhelyű Bowers & Wilkins. A két jövevény immár az újfajta Lightning csatlakozóval büszkélkedik, és természetesen mindketten támogatják az Apple vezeték nélküli AirPlay technológiáját. A kisebbik, B&W Z2 nevet viselő modell kívül-belül egyaránt komoly ráncfelvarrásokon esett át.

Bowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszerBowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszer

A Zeppelin Air továbbra is Zeppelin Air marad, dokkoló karján azonban közelről észrevehetjük a korábbi 30-tűs változattól lényegesen kisebb, új csatlakozót. Azok a felhasználók, akik korábbi generációs Apple eszközt birtokolnak, ugyanúgy használhatják az új Bowers hangrendszereket az AirPlay segítségével, a töltést azonban nélkülözniük kell.

Markáns újításnak tekinthetjük a Z2 modellt, melynek alapvető formái ugyan a Zeppelin Minit idézik, üvegszál erősítésű műanyag karosszériájában változatlanul két hangszóró munkálkodik sztereóban... azonban a készülék krómozott tetőfedele száműződött, szinte mindenhol ugyanaz a kellemes tapintású, gumírozott réteget találjuk. Végre a gyártók kezdenek rájönni, hogy a tükörsimára polírozott, csillogó-villogó burkolatok többnyire csak nyűgöt jelentenek! A hangszórókat (ellentétben a korábbi fekete vászonnal) egy fémből készült védőrács fedi, mely félig áttetsző jellege miatt láthatóvá teszi a membránokat. A Z2 belsejébe 2x20 W teljesítményű, D-osztályú erősítőket építettek, a 87,5 mm átmérőjű kónuszok 50 Hz és 20 kHz közötti tartományban szólalnak meg.

Bowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszer

A B&W Z2 hátlapján gondosan elrendezve találjuk a hálózati aljzatot, egy Ethernet csatlakozást és egy hagyományos, 3,5 mm-es Jack bemenetet. Utóbbi segítségünkre lesz, ha mondjuk a számítógépet vagy a televíziót szeretnénk kihangosítani. Ezek fölött tátong egy reflexnyílás, melyet a B&W-tól megszokott, Flowport gödröcskék borítanak, igaz, csak szerény mennyiségben.

A Bowers & Wilkins Z2-ről hamarosan részletes tesztet is olvashatnak honlapunkon. A készülék a mai naptól Magyarországon is elérhető, fekete és fehér színekben egyaránt hozzájuthatunk. Mindkét színváltozatért 119 000 Ft-ot kell fizetnünk, míg a Zeppelin Air frissített kiadása 179 000 forintba fog kerülni.

www.aymara.hu

www.hangcenter.hu

www.bowers-wilkins.eu

Bowers & Wilkins Z2 AirPlay iPhone dokkoló hangrendszer

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.