AudioQuest újdonságok a HIGH END 2015-ről

2015. június 3., szerda, 13:55

AudioQuest audio hifi DAC Beetle JitterBug NightHawk fejhallgató USB USB szűrő USB DAC

Az AudioQuest nem nyugszik! Nem csak a kábeleket fejleszti megállás nélkül, de hamarosan új elektronikákat is piacra dob!

AudioQuest JitterBugAudioQuest JitterBugAudioQuest BeetleAudioQuest BeetleAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgatóAudioQuest NightHawk fejhallgató

Az AudioQuest az elmúlt években folyamatosan újított, fejlesztett a kábelek piacán, őrületes tempót diktálva a konkurenseknek. Éppen ezért volt meglepő, amikor az első DragonFly USB hangkártyájukkal előálltak, ezért csodálkozunk most is, hogyan sikerült az idén, egy 3D nyomtatást is felhasználó fejhallgató mellett, további 3 elektronikát kifejleszteni?

AudioQuest NightHawk fejhallgató

A gyártó az év első felében lassan adagolta az új NightHawk fejhallgató fotóit és izgatta a zenerajongók érdeklődését. Ám az igazi, személyes bemutatkozásra mostanáig várni kellett. München volt ez első, igazán befejezett, sorozatgyártott darabok debütálásának helyszíne. Itt végre bárki felpróbálhatta és meghallgathatta az új jövevényeket. Korábban, az ISE idején már egyszer hallottunk egy prototípust, ami akkor tetszett.  Nem szeretnénk elhamarkodottan ítélni, de a kész termékek első meghallgatása is bíztató volt. A kényelem pedig fenomenális, illetve elbizonytalanító. A NightHawk ugyanis nem szorul satuként a fejünkre, hanem szinte lebeg a füleink körül, ezt a súlytalan és szinte nyomás nélküli érzést pedig szokni kell. Eleinte mi is csak óvatosan forgattuk a fejünket, mert féltünk, hogy NightHawk leesik róla.

AudioQuest NightHawk fejhallgató

A kiállított fejhallgatók a Meridian Prime fejhallgató erősítőn át, MQA hanganyaggal, hagyományos FLAC és MP3 kódolású felvételekkel is tesztelhetőek voltak.

AudioQuest Beetle

A nagy újdonságok között az első a Beetle. Ez egy apró USB DAC, komoly extrákkal. A kis dobozka USB és Toslink bemenetén képes 24bit/96kHz jel dekódolására. A számítógépre pedig aszinkron módon is tud csatlakozni. A szerkezet lelke, vagyis az elektronika az Egyesült Államokban, Ohioban készül, míg a műanyag burkolat kínai lesz rajta. Mondhatnánk, hogy láttunk már hasonlót, de akkor még nem szóltunk a Bluetooth csatlakozásról! Bizony! Hirtelen nem is jut eszünkbe másik USB DAC, ami egyúttal Bluetooth kompatibilis is lenne! Ráadásul a készülék vezeték nélküli üzemben is képes aszinkron módra.

AudioQuest Beetle

Az európai árról még nincsen pontos információnk, de az előzetes hírek alapján a kínálat olcsóbbik végén találjuk majd a (tervek szerint) június végén a boltok polcaira kerülő, kis Beetle-t.

AudioQuest JitterBug

Az AudioQuest talán legnagyobb dobása, a legkisebb és legolcsóbb az újdonságok sorában. Ez nem más, mint a JitterBug, egy apró USB szűrő. Hogy miért is kell USB szűrő, azt talán nem is kell magyaráznunk. Kevés olyan komplex eszköz létezik, mint egy számítógép, amiben ma már könnyen lehet akár több milliárdnyi tranzisztor is! Kár is volna elmerülni abban, hogy mennyire zajos az USB aljzatból nyert 5 V tápfeszültség. Ehhez jön hozzá az adat-ágat sújtó zaj, ami szintén rossz hatással van a rendszerre, de ebbe se merüljünk el túlságosan! A JitterBug tengerentúli ára 49 dollár lesz, ami olyan alacsony, hogy alighanem sokan azt kérdezik majd, inkább vegyék-e ezt, egy drágább kábel helyett?

Tény, hogy ez a kérdés, no meg persze a JitterBug hatása is nagyon érdekel minket, azért amint módunk lesz rá, alapos tesztnek vetjük alá! Addig is, annyit elmondhatunk, hogy a HIGH END 2015 alatt, az AudioQuest bemutatóján a JitterBug bekötése után a hang lágyabb, természetesebb lett.

Az újdonságok sorában utolsónak hagytuk a 12 kimenettel felvértezett, Niagara 7000 típusú táp-kondicionálót. A termék európai áráról és a megjelenés pontos időpontjáról még nem tudunk biztosat mondani.

Természetesen, az AudioQuest új termékeit, amint módunk lesz rá, egytől egyig alapos tesztnek vetjük alá.

www.audioquest.hu

www.audioquest.com

 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.