TEAC újdonságok a vinyl szerelmeseinek

2020. szeptember 14., hétfő, 13:20

TEAC audio hifi analóg lejátszó lemezjátszó vinyl bakelit phono analóg lemezjátszó vinyl lemezjátszó bakelit lemezjátszó TEAC lemezjátszó TEAC lejátszó phono előerősítő

Idén ősz elején jelentek meg a TEAC analóg újdonságai; a gyártó mindjárt három új termékkel is előállt. Ebből két lemezjátszó - TN-175 és TN-5BB - valamint egy phono előerősítő, PE-505 modellszámmal.

TEAC PE-505 phono előerősítőTEAC PE-505 phono előerősítőTEAC PE-505 phono előerősítőTEAC PE-505 phono előerősítőTEAC PE-505 phono előerősítőTEAC PE-505 phono előerősítő hátlapTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszóTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó Ortofon hangszedőTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszóTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó hangkarTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszóTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszóTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszóTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszóTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó hátlapTEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó

A TN-175 a gyártó belépő kategóriáját erősíti, a felépítés egyszerű, a vinyl világgal ismerkedők számára, első lemezjátszónak jó választás lehet. A készülék teljesen automatikus, hangkarja egyenes és gyárilag egy Audio-Technica AT3600L MM hangszedőt kapott, anyaga MDF. Színválasztékról nem beszélhetünk, csak feketében kapható.

TEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó

A másik modell, azaz a TN-5BB magasabb kategóriát képvisel, hibrid vázát szintetizált márvány, MDF és washi papír alkotják, emellett MC balanced kimenettel rendelkezik. Megjelenése modern, mindemellett az anyaghasználat a káros rezonanciák csökkentését is hatékonyan szolgálja.

TEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó hangkar

A hangkar S alakú, késél felfüggesztésű, SAEC gyártmány, de természetesen a végleges koncepció a TEAC-kel együttműködésben született. Gyárilag Ortofon 2M Red MM hangszedővel szerelve érkezik, lemeztányérja 20 mm vastag akril.

TEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó Ortofon hangszedő

A már említett balanced XLR kimenetek jóvoltából, amennyiben előerősítőnk is rendelkezik ilyen csatlakozókkal, minden valószínűség szerint még magasabb minőségben hallgathatjuk kedvenceinket.

TEAC TN-5BB vinyl lemezjátszó

Valószínűleg éppen emiatt az új, PE-505 nevű phono előerősítő kapott balanced XLR bemeneteket, sőt még ugyanilyen kimenetekkel is rendelkezik. A készülék MM és MC hangszedőket is támogat, a gyártó ígérete szerint még a leggyengébb jelet is nagy pontossággal erősíti.

TEAC PE-505 phono előerősítő

A vintage lemezek birtokosainak lehet jó hír, hogy a PE-505 nem csak a megszokott RIAA, hanem a DECCA és COLUMBIA korrekciót is támogatja, így az annak idején a RIAA-tól eltérő szabvány szerint gyártott lemezek is gond nélkül lejátszhatók vele. Természetesen a terhelési ellenállás és a terhelési kapacitás értékek is beállíthatók, így sokféle hangszedő használatára ad lehetőséget.

TEAC PE-505 phono előerősítő

Reméljük, hamarosan mi is kipróbálhatjuk e készülékeket és tapasztalatainkat megoszthatjuk olvasóinkkal is!

aida-audio.hu

 

 

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.