Ezentúl máshogy hallgatunk zenét?

2014. december 9., kedd, 11:55

Meridian MQA audio hifi házimozi hangfal DAC high end Meridian MQA Meridian akció aktív hangfal hangfal akció DAC akció akciós DAC Meridian DAC Meridian hangfal Meridian házimozi high end akció

Új technológiát fejlesztett ki a Meridian, mellyel a veszteségmentesen tömörített digitális fájlok lejátszása és hangminősége magasabb szintre léphet. A high end audió termékeket készítő cég szerint az MQA-nak köszönhetően végre bárkinek stúdióminőségű hangzásban lehet része. Ezzel egyidejűleg az itthoni forgalmazó karácsonyi akciót hirdetett meg.

Meridian MQA bejelentésMeridian MQA működési elveaudio formátumokMeridian MQA logóMeridian MQAMeridian MQAMeridian MQAMeridian MQA

?Egészen mostanáig, a zenerajongók megalkuvásra kényszerültek. A hang feláldozásra került, a kényelem érdekében.? - nyilatkozta Bob Stuart, a Meridian alapítója. Kijelentése különösen akkor érzékelhető, ha figyelembe vesszük a manapság domináns, mobiltelefonon tárolt MP3 felvételek és internetrádió állomások degradált hangzását. Az MQA egy könnyen elérhető formátum lesz, melyet online stream formájában is hallgathatunk, stúdió minőségű hanggal.

Meridian MQA működési elve

A Meridian MQA (Master Quality Authenticated) eljárás egyik fő előnye, hogy a veszteségmentes jelet, relatív kis adatigénnyel teszi elérhetővé. Számokban kifejezve egy ilyen technológiával készült zenei album nem foglal több tárhelyet, mint egy hagyományos zenei CD, és a bitrátája is hasonló, tehát a gyártóknak a megszokottól erősebb hardvert sem kell kifejleszteniük. Az MQA impulzuskód-modulációra (PCM) épül, így visszafelé kompatibilis lesz már meglévő audio eszközeinkkel. Ha a hardverünk nem támogatja a Meridian technológiáját, akkor az adott zenét "csak" CD-minőségben fogjuk hallani.

audio formátumok

Az MQA-t az eredeti, stúdióban rögzített mesteranyag "beágyazásával" digitalizálják, majd a hanginformáció a vele kompatibilis forráseszközön teljesen dekódolva, veszteség nélkül szólal meg. Több neves zenei vállalat is leszerződött már a Meridian-nal, hogy a technológia minél gyorsabban elterjedhessen. Tudomásunk szerint az MQA a jövő évi CES kiállításon mutatkozik be először a nagy nyilvánosság előtt.

Meridian MQA

A cég itthoni disztribútora (Házimozi Stúdió Kft.) az MQA bejelentéssel egyidejűleg, karácsonyi leárazást hirdetett meg, melynek fejében az Explorer és Director DAC készülékekre 20 %, minden egyéb Meridian termékre pedig 15 % kedvezményt biztosítanak. A Házimozi Stúdióban kipróbálhatóak és megvásárolhatóak olyan nagyszerű aktív hangfalak is, mint a DSP 5200 vagy a már általunk is bemutatott M6! Az akció 2015. január 15-ig érvényes.

www.hazimozistudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.