Nordost bemutató az Audio Centrumban

Las Vegas után, Bristol előtt a budapesti Audio Centrumban

2012. február 9., csütörtök, 07:40

Nordost kábel Sort Kone Norse Quantum QV2 QX4 tápelosztó

Bjorn Bengtsson, a Nordost nemzetközi termékspecialistája és trénere szűk szakmai körben bemutatta a cég legújabb kábelszériáját a hazai importőr, az Audio Centrum demószobájában. A Norse Series 2 annyira új, hogy három héttel korábban, a CES-en debütált a nagyközönség előtt, legközelebb a Bristolban megrendezendő Sound & Vision Show alkalmával találkozhatnak ezekkel a remek kábelekkel a szerencsések, akik eljutnak oda.

Heimdall, Frey, Tyr, magyar fül számára szokatlanul csengő nevek, melyeket a Nordost hagyományai szerint a Germán mitológiából kölcsönöztek. Ebből sokan arra következtetnek, hogy a cég is odavalósi, pedig echte észak-kelet amerikaiak, pontosabban az USA atlanti- óceáni partvidékén fekvő Boston elővárosában, Hollistonban található a székhelyük.

Az említett neveket viselő interkonnekt és tápkábelek hangra gyakorolt hatását demonstrálta Bjorn, méghozzá indításként a régi Norse termékekhez hasonlítva. A javulás mértékét, jellegét típusonként, lépcsőfokonként eltérőnek hallottuk, ez így természetes, de a lényeg a mondat első szavában foglaltatik. Valóban, egyértelműen jobb hangzást biztosító termékeket sikerült előállítani, amikről némi háttérinformációt is kaptunk. A tervezés során a kábelek fizikai szerkezetére, felépítésére a korábbinál sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek. A bevált Micro Mono-Filament konstrukción nem változtattak, de a csatlakozókon ?reszelgettek? egy keveset.

Az összeállított rendszer mindegyik alkotóeleme megérdemli, hogy megnevezzük, ezt meg is tesszük a fali konnektortól kiindulva. A dupla aljzat egyik felében Quantum QV2 tápfeszültség harmonizátor, a másikban Norse Series 2 tápkábel villásdugója foglalt helyet. A következő állomás szintén Quantum termék, mégpedig a QB4 elosztó, melyből Exposure 3010S2 CD-játszó és 3010S2 integrált erősítő kaptak áramot, valamint hozzá csatlakoztattak egy Quantum QX4 zavarszűrőt, magától értetődően, mindegyiket Nordost hálózati kábeleken keresztül. Egy QV2 számára jutott még hely az elosztóban. Az Exposure készülékeket Sort Kone kúpokra helyezték, mindkettőt 3-3 db támasztotta alá. A lánc utolsó, jól megtermett, de karcsú, 122 centi magas szemeit, a hangdobozokat Heimdall kábellel kapcsolták az erősítőhöz, nevük System Audio Explorer.

A bemutató végén számos kérdést tettünk fel Bjorn Bengtsson úrnak, melyek mindegyikére kielégítő és elfogulatlan választ kaptunk, pedig volt köztük kicsit provokatív is, ami a konkurens gyártók termékeire, azokkal való összevetésre vonatkozott.

Várjuk a következő Nordost és Audio Centrum újdonságokat, bemutatókat, melyekről szintén beszámolunk majd Kedves Olvasóinknak.

www.audiocentrum.hu

www.nordost.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.