ISE 2012 - KáCsa Audió

2012. február 3., péntek, 15:45

KáCsa Audió hifi kábel H3D HDBaseT

Magyarország legnépszerűbb kábelekkel és csatlakozókkal foglalkozó cége idén is képviselte magát a 2012-es ISE kiállításon. Hoztak magukkal egy raklapnyi csatlakozófejet, a típusokat gondosan, apró rekeszekbe válogatták szét, a stand jobb oldalát pedig csak kábelek és a legújabb "kígyóbőr" kábelharisnyák töltik ki. No meg persze baloldalról befigyel néhány rack-be szerelt elektronika, és egy hatalmas H3D felirat...

A KáCsa Audió Kft. idén ötödik alkalommal került az ISE-re, az otthoni termékek mellett H3D H-HDMI és HDBaseT eszközöket is bemutattak. Ezeknek az elektronikáknak, minőségük és technológiájuk miatt Magyarországon is komoly létjogosultsága van, az ISE pedig kiváló alkalom nem csak a végfelhasználók, de a szakmabeliek részére is, hogy szakmai tréninghez juthassanak. A cég képviselője, Szabó György szerint is igény lenne egy otthoni kiállításra is, ahol ugyanúgy megtekinthetők ezek a modellek.

A 2012-es év trendjei közt igen előkelő helyen áll az otthoni szórakoztatás többzónás kiszolgálása. Mivel a H3D eszközök alkalmazási területe az otthoni szórakoztató elektronikában érintett, a legmagasabb technikát és modern dizájnt ötvöző faliajzatokkal teszik ezeket az eszközöket esztétikailag kifogástalanná. A szóban forgó termékek a konzumer igényeket helyezik előtérbe, ennek köszönhetően a HDMI 1.4 óta nem csak a HDMI, hanem már a HDBaseT alapú átvitelt is megoldották - a kiépített CAT6 kábelen keresztül történő jeltovábbítással.

György részletes tájékoztatást adott a H3D HUEX (HDMI-UTP Extender) családról, melyen belül több kategória létezik, 30 és 50 méteres hosszban, single vagy dual kiépítésben. A minőségi lépcsőfokok ezen belül extra funkciók szerint is változnak, ilyesfajta fícsőr lehet az EDID (electronic device indentification), vagy az IR kommunikáció. Egyébiránt az extenderek lehetnek HDBaseT alapúak, elérhetőek kompakt (stand-alone) kiszerelésű, vagy falba süllyeszthető (wallplate) változatban, és mindegyik támogatja a 3D képi formátumot. Olyan modellek is találhatóak a palettán, melyeket nagyobb rendszerek és házak kiszolgálására terveztek, ezek között kapni 2-től 8 helyiségig üzemeltethető mátrixokat, a komponensek akár 100 méterre is lehetnek a központtól.

Legújabb modelljeik között láttuk a HMX 4.2 UH HDMI Mátrixot. A '4'-es jelenti a bemenetek számát, a '.2' jelölés pedig a kimenetekre vonatkozik. Az "U" az UTP, míg a "H" jelölés HDMI elérhetőségére utal, a kimenet ezeknél a mátrixoknál mindig osztott - a telepítő vagy a hely igénye szerint alkalmazhatunk HDMI, vagy dupla CAT kábeleket. Ilyen esetekben a dual CAT kábelen folyamatos IR kommunikáció zajlik, a képmegjelenítő közelében csak el kell helyezni egy UTP receivert (ami nem nagyobb egy cigarettás doboznál). A szóban forgó Mátrix egyébként 750 euróért szerezhető be, míg a 4.2 AU változat (7.1 csatornás audió ki-és bemenettel) 530 eurót kóstál.

További újdonságokkal is találkoztunk, példának okáért bemutatásra került a HSP 1.4 U HDMI Splitter készülék. Ez a kütyü 1 db HDMI bemenettel és 4 dupla CAT kimenettel lett felvértezve. A CAT csatlakozások nem feltétlenül 4 képmegjelenítőt, hanem akár 4 teljes kört is jelenthetnek, tehát ha egy körön több képmegjelenítőt szeretnénk csatlakoztatni, az eszközöket egy ún. dual CAT repeater rendszerre fűzzük fel, ahol a repeater lokális kimenetet biztosít a megjelenítőnek és az erősített HDMI jel további 50 méteren tud megfelelő minőséget biztosítani, a dupla CAT kábelen keresztül.

Az 1.4-es splitter mellett másik érdekességként vehettük szemügyre a HMX 8.8 HDB-T típusú berendezést, ami egy 8 db HDMI bemenettel és 8 db HDBaseT kimenettel rendelkező single CAT mátrix. A teljes rendszer beállítása könnyen megoldható, ebben lesz segítségünkre a 7 inches érintőképernyős panel. Maga a rendszer kompatibilis a 2K-s, 4K-s nagyfelbontású képformátumokkal, mi több, a 3D forrásokkal is megbirkózik.

A H3D termékeken kívül saját repertoárját is frissítette a KáCsa Audió, a 6220-as banándugón és 6224-es sarun kívül Silver Line kábelcsaládjuk is kiegészült HDMI-mini HDMI, illetve USB 3.0 (természetesen mini változatban is) vezetékekkel.

www.kacsa-audio.hu

www.h3dandmore.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.