Mobil hifi svájcibicska?

2017. április 7., péntek, 19:50

Astell Kern Astell and Kern audio hifi lejátszó zenelejátszó audio lejátszó hifi lejátszó AK lejátszó Astell Kern lejátszó

Az Astell&Kern új formára épülő, sokoldalú hordozható zenejátszója, név szerint a KANN kicsit más lett, mind az eddigi modellek, talán pont ezért fog nagy figyelmet magára vonni?

Astell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANN tervezésAstell&Kern KANN CNCAstell&Kern KANN CNCAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstell&Kern KANNAstellKern KANN

A megszokott szögletes, mondhatni szilánkos formavilág után ezúttal robusztusabb, másfajta ergonómiára épülő eszközt láthatunk. A belül lapuló funkcionalitás alapjaiban nem változott, tehát továbbra is egy prémium kategóriás hordozható zenejátszóval állunk szemben, a kezelhetőség viszont a tipikus AK készülékekétől eltérő felhasználói élményt sejtet. Utóbbit nagyon magyarázni sem kell, hiszen a fotók alapján egyértelműen látszik.

Astell&Kern KANN

Az eszköz kissé konvex geometriára épülő, alumínium külsejű háza leginkább trapéz alapú hasábot formáz. Jobboldalát lekerekítették és az így elhajlított formába simul bele a hosszúkás, oldalirányosan forgatható jelszint vezérlő potméter. A hátlap teljes egészében kissé bordás felületű, ugyanakkor az előlap alján fizikai nyomógombok találhatók, így több szempontból is szakítottak a szokásos Astell&Kern dizájnelemekkel.

Astell&Kern KANN

Maradandó extra viszont az érintőkijelző, melynek WVGA (800x480 pixel) felbontása talán nem veszi fel a versenyt a legújabb csúcstelefonokéval, hifi eszközhöz mérten és kiindulva az általunk eddig tesztelt AK eszközök fényerős, kontrasztos képéből, jónak mondható.

Astell&Kern KANN

A KANN alján két USB csatlakozó és két kártyaolvasó rekesz található. Előbbiek közül kiemelendő a számítógépes összekötésre szolgáló USB Type C megléte, mivel tudomásunk szerint így ez az első hordozható hifi eszköz, amely rendelkezik az említett csatolófelülettel. Beépített, 64 GB-os tárhelyét tetszés szerint kiegészíthetjük, legfeljebb 256 GB-os SD vagy micro SD kártyával. 6200 mAh kapacitású akkumulátora hosszú üzemidőt sugall, meglehet, a natív DSD támogatás, a szimmetrikus kimenet valamint a beépített WiFi és (aptX HD-képes) Bluetooth adapterek összessége jócskán igényli a kakaót.

Astell&Kern KANN

A támogatott formátumok listája nem kevésbé meggyőző. Nem csak a szokásos WAV-FLAC-WMA-MP3 kombót, hanem AIFF, DFF és DSF (azaz DSD) fájlokat is gond nélkül lejátszik, PCM jelfolyam esetén pedig akár 384 kHz/32 bites mintavételezésre is képes. Ezek a számok talán nem sokat mondanak a laikus olvasónak, talán érzékletesebb, ha azt állítjuk, hogy a fent felsorolt specifikáció összességét még egy eszközben sem láttuk.

Astell&Kern KANN tervezés

Mindehhez nem kimondottan farzsebbarát fizikai méretek társulnak. 71x116x25 milliméterével nem akar telefonunk helyébe férkőzni, használat közben és azon kívül egyaránt az íróasztalunk sarka, vagy hasonló nyugodt környezet jelentheti természetes élőhelyét.

Astell&Kern KANN

Az első Astell&Kern KANN szállítmány április végén érkezik Magyarországra. Az ún. éosz-kék és asztro-szürke színekben gyártott készülék 349 900 forintért lesz megvásárolható.

www.kacsa-audio.hu

www.astellnkern.com

AstellKern KANN

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.