Pro-Ject analóg és digitális újdonságok

2019. május 6., hétfő, 11:30

Pro-Ject audio hifi lejátszó lemezjátszó CD-lejátszó vinyl lemezjátszó bakelit lemezjátszó Pro-Ject lemezjátszó Pro-Ject CD-lejátszó Pro-Ject vinyl lemezjátszó

Az osztrák Pro-Ject nem nagyon múlatja az időt, folyamatos újdonsággal lepi meg az otthoni zenehallgatás szerelmeseit. Most kettő új termékkel rukkoltak elő, eggyel analóg, eggyel pedig digitális vonalon.

Pro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject T1 lemezjátszóPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszóPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszóPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszóPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszóPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszóPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszó hátlapPro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszó távirányító

Előbbi a T1 elnevezésű analóg lemezjátszó, ami a T-Line sorozat legelső darabja. A Pro-Ject ezzel a megfizethető kategóriát célozta meg úgy, hogy mindent beleraktak, amit a büdzsé megengedett. Külseje terén nem lehet rájuk panasz ezen az árszinten sem, ahogyan az anyagok felhasználására sem. Fekete, fehér és dió színekben kapható a készülék, de ezek a színek sem alap kivitelűek, hiszen a fekete zongoralakk bevonatot kapott, a fehér pedig szatén árnyalatot.

Pro-Ject T1 lemezjátszó

Elkerülték a tervezés során a kihasználatlan területeket, csökkentve ezzel is a káros rezonanciák kialakulását. A 8 mm-es üveg tányér alatt rozsdamentes acél tengelyt, sárgarezet és teflon bevonatot használtak, még a teljesen elszigetelt motor szíjhajtását is átdolgozták, a főcsapágy pedig ultrapontos és 0,001 mm tűrésű. Alulról mindezt CNC megmunkálású lábak támogatják, fölül pedig egyenes, 8,6 hüvelyk hosszúságú, alumínium hangkarra kerül a gyárilag szerelt Ortofon 5E MM hangszedő.

Pro-Ject T1 lemezjátszó

A filcborítás és plexitető természetesen része az alapcsomagnak, ráadásul mindezt 300 euró alatt kínálják, ami tényleg kevés pénz egy megbízható, jó minőségű készülékért. Különösen jól hangzik az ár, ha figyelembe vesszük, hogy ennyiért a legtöbb gyártó távol-keleti OEM (márkázott) lemezjátszót kínál, olcsó műanyagokból, sok funkció nélküli díszítéssel. Persze jön majd a Bluetooth kapcsolattal vagy phono fokozattal egybeépített változat is, ami várhatóan az árát csak kismértékben fogja növelni.

Pro-Ject T1 lemezjátszó

A Pro-Ject az analóg technológia alátámasztása mellett a másik fronton is támad, elkészítettek egy felsőkategóriás CD-futóművet CD Box RS2 T néven, ami a nevéből adódóan is a kompaktabb kivitelű termékekhez tartozik. Igen, csupán futómű, hiszen a készülék egyedül a maximális pontosságú kiolvasásra és lejátszásra van kihegyezve, a DAC rész szabadon kombinálható, akár már egy meglévőhöz, ami a manapság divatos streaming korszakban majdnem minden háztartásban van már eleve. Amennyiben mégsem, a cég számos alternatívát kínál ezen a téren is.

Pro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszó

A futómű a gyári és írott lemezeket, valamint a hibrid SACD-ket játssza le, más, félig vagy teljesen elfeledett formátumokkal nem foglalkozik. Az CD Box RS2 T egyik sajátja az, hogy hagyományos CD meghajtót használ a mostanság divatos DVD vagy CD-ROM mechanika helyett, amelyek ugyan olcsóbbak, de a pontosságuk a legtöbb esetben bőven eltér attól, amit ki lehet hozni az ezüst korongból.

Pro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszó

A teljesen új StreamUnlimited mechanizmusban CD-Pro 8 meghajtót és Blue Tiger CD-84 szervót kombináltak össze; az egész test felfüggesztésével, valamint a szabadalmaztatott rezgéscsillapító rendszerrel, tehát nem akartak semmit a véletlenre bízni. A komponens ráadásul felültöltős, lemezleszorítóval ellátott, amit tényleg csak a csúcskategóriában használtak eddig más gyártók is, így az elv abszolút alá van támasztva.

Pro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszó hátlap

Hátul koaxiális és optikai S/P-DIF, AES/EBU XLR és HDMI-be foglalt I2S csatlakozók vannak, így az analóg és digitális kimenetek közül is választhatunk, amikor csúcsminőségű DAC-hoz akarjuk majd kötni a Pro-Ject legújabb szüleményét.

audiocentrum.hu

www.project-audio.com

Pro-Ject CD Box RS2 T CD-lejátszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.