Az utolsó mohikán?

2016. szeptember 16., péntek, 22:35

Hegel audio hifi lejátszó CD CD lejátszó CD játszó audio lejátszó hifi lejátszó

A majom évét éljük, rengeteg valószerűtlen mozzanattal, mint amilyen a Hegel Mohican CD-lejátszó is. De ha máshonnan nézzük, akkor a digitális lemezgyűjtők ölébe újabb mestermunkát pottyantott a norvég hifi gyártó.

Hegel Mohican CD-játszóHegel Mohican CD-játszóHegel Mohican CD-játszóHegel Mohican CD-játszóHegel Mohican CD-játszó hátlapHegel Mohican CD-játszó a HIGH END 2016 kiállításonHegel Mohican CD-játszó a HIGH END 2016 kiállításon

1997-ben látott napvilágot a Hegel első CD-játszója, melyet számos új modell és fejlesztés követett. 2010-ben látta elérkezettnek a norvég csapat, hogy pontot tegyenek a mondat végére, és végleg lezárják a "kompakt lemez" formátumot támogató szériájukat. Viszont nem csak egy hétköznapi lejátszót, hanem egy minden eddigi fortélyukat magába foglaló topmodellt akartak létrehozni. Így egészen az idei HIGH END 2016 kiállításig kellett várnunk, melynek keretein belül először nézhettünk farkasszemet a készülékkel.

Hegel Mohican CD-játszó a HIGH END 2016 kiállításon

Az eset különösségét fokozza, hogy a Hegel Mohican tényleg "csak" egy CD-játszó. Nem támogatja az SACD formátumot, és nincsen digitális bemenete, tehát valóban csak koronggyűjteménnyel rendelkezők kamatoztathatják tudását. Nettó 4500 eurós listaárát figyelembe véve viszont sejthetjük, hogy nem a nyári diszkóslágerek, sokkal inkább jó minőségben rögzített hangszeres, szimfonikus darabok hallgatásához készült. A Mohican DA konvertere 16 bit/44,1 kHz-en ketyeg, tehát semmilyen oda-vissza skálázást nem végez. A Sanyo gyártmányú, Hegel szervókkal ellátott mechanika dedikált futóműként, más néven CD transzportként is használható. Analóg áramkör szinte teljesen a HD30 lapkájának mintájára épült.

Hegel Mohican CD-játszó hátlap

Ami igazán különlegessé teszi a Mohican-t, hogy ez a világ első SoundEngine torzítás csökkentő áramkörrel felszerelt CD-lejátszója. Így a szokásostól eltérően nem az analóg, hanem digitális jel elemzését/javítását végzi, a fáziszaj (a jitter egyik fajtája) eltávolításának érdekében. Az eredmény olyan hang, ami a legkevésbé sem érződik digitálisnak.

A Hegel Mohican várható Magyarországra érkezéséről és pontos áráról az itthoni forgalmazónál lehet érdeklődni. A készülékről további specifikáció, termékleírás található a gyártó honlapján.

www.audiocentrum.hu

www.hegel.com

Hegel Mohican CD-játszó

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.