Frissült a FiiO X7 mobil zenejátszója

2017. november 2., csütörtök, 15:30

FiiO audio hifi lejátszó zenelejátszó audio lejátszó hifi lejátszó mobil hifi FiiO lejátszó FiiO zenelejátszó FiiO audio lejátszó mobil hifi lejátszó

Megújult a cég zászlóshajó DAP termékeként ismert X7, mely immár 2. generációra váltott és számos tekintetben felülmúlja elődjét.

FiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark II tokFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark IIFiiO X7 Mark II méretekFiiO X7 Mark II

Miután a kisebb X5 és X3 lejátszók egyaránt átléptek a 3. generációba, idejét látta a FiiO, hogy csúcsmodell DAP (Digital Audio Player) eszközük is kapjon néhány frissítést. Az újonc a cég első olyan hordozható lejátszója, amely 2 db beépített RAM modult is tartalmaz, ennek köszönhetően a közlemény szerint gördülékenyebb működésre és jobb többszálas programfuttatás, azaz multi-tasking teljesítményre számíthatunk. Az eszközölt módosítások zömét a FiiO tulajdonosok visszajelzése ihlette.

FiiO X7 Mark II

Az eszköz 64 GB beépített háttértára két kártyanyílásnak köszönhetően további két 256 GB-os micro SD kártyával bővíthető. A digitális analóg jelátalakítást ESS ES9028PRO DAC végzi, ami a korábbihoz képest állítólag jobb dinamikát és tisztább hangszínpadot nyújt. A négymagos, 1,4 GHz órajelen működő Rockchip processzor azért felel, hogy a nagyobb, akár több száz MB-ot foglaló zeneszámok is szaggatás nélkül tudjanak megnyílni ill. lejátszódni.

FiiO X7 Mark II

Kicserélődött az eszköz alján lévő moduláris erősítő, található rajta szimmetrikus és hagyományos Jack kimenet is. Nem is annyira technikai, sokkal inkább komfortot érintő tulajdonság a mikrofonos headset modullal felszerelt fülesek támogatása, így zsebbe nyúlkálás nélkül is tudjuk navigálni a zenelejátszást és hangerő állítást.

FiiO X7 Mark II

Az X7 Mark II továbbra sem nevezhető parányinak, hiszen többek közt egy 800x480 pixel felbontású, 4 colos IPS kijelzőnek és 3800 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátornak is otthont kell biztosítania. Elődjéhez képest még ha hajszálnyit (kb. 1 milliméterrel laposabb és rövidebb ill. 10 grammal könnyebb lett) is, de valamennyire kisebb lett.

FiiO X7 Mark II

Számos tekintetben fejlődött még az X7 Mark II, melyek áttekinthetők a magyar forgalmazó honlapján is. Az Android alapú, külső DA konverterként is használható készülék 240 000 Ft körüli összegért már itthon is rendelhető és az iJoe Apple kereskedésben kipróbálható. Amint lesz rá lehetőségünk, mi is kölcsönvesszük néhány napra, hogy utána részletes cikkben osszuk meg tapasztalatainkat az olvasókkal itt, az AV-Online hasábjain.

www.fiio.hu

FiiO X7 Mark II

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.