Mennyezeti hangszóró, házimozi rendszerekhez

2015. június 5., péntek, 08:25

Atlantic Technology audio házimozi hangfal hangszóró Dolby Atmos Dolby Atmos házimozi hangfal Atmos hangfal mennyezeti hangszóró Dolby Atmos hangfal Atlantic Technology hangfal

Az Atlantic Technology egyik legfrissebb, IC-6 OBA típusú, falba süllyeszthető hangszórója sok nappaliba ideális megoldás lehet ?magassági csatornának?, mivel a hagyományos hangfalakkal ellentétben, gyakorlatilag láthatatlan.

Atlantic Technology IC-6 OBAAtlantic Technology IC-6 OBA

Az IC-6 OBA hangszórókat kimondottan az olyan sokcsatornás, térhatású hangrendszerekhez tervezték, mint a Dolby Atmos, Auro 3D vagy DTS:X. Ennek érdekében a termék fejlesztői, mindenekelőtt törekedtek a szokásos mennyezeti típusokhoz képest, hallhatóan szélesebb szórástartományra. Ez a gyártó közleménye alapján, kritikus fontosságú volt, hiszen egy több irányból generált hangmezőnek összefüggőnek kell lennie, ha a csatornák nem fésülődnek össze, úgy könnyen hézagossá válhat az eredmény.

Az Atlantic Technology az ?OBA?, avagy Object Based Audio technológiával alapozta meg a létfontosságú, valódi tér-érzetet adó karaktert. Nem csatornákban, hanem objektumokban gondolkoznak, ami érthető, hiszen a hangfalak közösen kell, hogy létrehozzák virtuális hangot.

Az IC-6 OBA mennyezeti hangszóró, egyedi tervezésű rendszere egy 15 cm-es, ásványanyaggal erősített polipropilén mélyközép membránt és 2 db 2,5 cm-es lágy dóm magassugárzót tartalmaz. Utóbbiakat központba igazítva tartja egy rendkívül stabil idom, melynek speciális felfüggesztése fontos szerepet játszik a tiszta hangok megszólaltatásában. A hatékonyan szórt hangkép előnyeiről, minden érdeklődő személyesen meggyőződhet az itthoni forgalmazó bemutatótermében, ahol az Atlantic Technology számos érdekes hangfala is meghallgatható.

www.homemovie.hu

www.atlantictechnology.com

Atlantic Technology IC-6 OBA

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.