Címke

Atmos [108 találat]


Bose Smart Ultra Soundbar soundbar teszt

2024. április 10., 22:35

Bose Smart Ultra Soundbar soundbarA Bose mindig is az élmezőnyt erősítette, ami a soundbar-okat illeti, és olykor alig győzzük felszedni az állunkat a földről, olyan elképesztően jó dolgokat kreálnak, néha viszont értetlenül állunk egy-egy ötletük felett, még ha elismerés is övezi a kétkedésünket. A Bose Smart Ultra Soundbar tesztelése pont egy ilyen eset volt.

Fenevad Marantz házimozi erősítő érkezik

2024. február 5., 06:20

Marantz CINEMA 30 házimozi erősítőA több mint hetvenéves gyártó folytatja új formatervére épülő házimozi erősítőinek piacra dobását. Közleményére alapozva legújabb terméke, a CINEMA 30 lesz a legmagasabb minőségű AVR, amit eddig készített. Várhatóan márciusban érkezik, addig rövid hírben foglaljuk össze főbb jellemzőit.

Új prémium Denon házimozi erősítő érkezik

2024. január 25., 23:25

Denon AVC-X6800H házimozi erősítőAVC-X6800H néven mutatták be a Denon legújabb 11.4 csatornás AVR készülékét. A japánban tervezett és gyártott újonc támogatja a legnépszerűbb magassági (vagy, ahogy sokan nevezik, objektum alapú) formátumokat, továbbá felkészült a 8K-ra, emellett MultEQ XT32 kalibrációt is tartalmaz. Az első darabok februárban érkeznek, addig is összegyűjtöttük a főbb jellemzőket.

Klipsch Reference Cinema System 5.1.4 Dolby Atmos hangfalszett bemutató

2023. november 30., 08:25

Klipsch Reference Cinema System Dolby Atmos hangfalszettA Klipsch gondolt egy merészet, és összeállított egy olyan többcsatornás szettet, ami kis helyigényű, a mai kor vívmányait teljesen használja, ráadásul egy átlagos nappalit gond nélkül meg tud tölteni a hangjával, elsősorban a házimozi kedvelők igényeit kielégítve. A Reference Cinema System ugyanis egy 5.1.4 csatornás rendszert alkot, amit az Extreme Audio bemutatótermében sikerült lencse, majd fülvégre kapnunk!

Bose Smart Soundbar 600 soundbar teszt

2023. október 5., 21:20

Bose Smart Soundbar 600 soundbarElőfordul, hogy rajtunk kívülálló okokból, bizonyos termékcsaládokat nem sorrendben, hanem úgy tesztelünk, ahogy éppen kapjuk őket. Ennek persze meg lehet az a hátránya, hogy egy zászlóshajó után csalódást okozhat egy közepes szintű változat, ami logikusan is hangzik, de a Bose Smart Soundbar 600 rá tudott cáfolni a Smart Soundbar 900 után erre az elméletre sőt, kifejezetten kellemes társaság volt a nálunk töltött ideje alatt.

Onkyo TX-RZ70 erőpróba

2023. augusztus 1., 06:05

Onkyo TX-RZ70 házimozi erősítő teszt

2020 alaposan betartott az ázsiai hifi gyártóknak is. Az alkatrészellátás ingadozása és nyersanyaghiány sok pletykát indított az Onkyo házimozi erősítők kapcsán. Nem tudtuk, hogy átvészelik-e a járványhullámot, vagy annak következményeit. Ám ahogy a Lord of the Rings (Gyűrűk Ura) c. filmben is, végül eljött a felmentő sereg, kelet felől. Eltöltöttünk néhány órát az Extreme Audio bemutatótermében, a vadonatúj Onkyo TX-RZ70 társaságában.

Onkyo TX-RZ70 erőpróba

2023. augusztus 1., 06:05

Onkyo TX-RZ70 házimozi erősítő teszt

2020 alaposan betartott az ázsiai hifi gyártóknak is. Az alkatrészellátás ingadozása és nyersanyaghiány sok pletykát indított az Onkyo házimozi erősítők kapcsán. Nem tudtuk, hogy átvészelik-e a járványhullámot, vagy annak következményeit. Ám ahogy a Lord of the Rings (Gyűrűk Ura) c. filmben is, végül eljött a felmentő sereg, kelet felől. Eltöltöttünk néhány órát az Extreme Audio bemutatótermében, a vadonatúj Onkyo TX-RZ70 társaságában.

Új hangfal szériával jön a Focal

2023. április 16., 08:05

Focal Theva hangfalakA hangsugárzó specialista cég frissen bejelentett, erős középkategóriás termékcsaládja a Theva nevet viseli. Elegáns megjelenés jellemzi a Franciaországban tervezett és gyártott hangfalakat, melyekből sztereó vagy többcsatornás házimozi hangrendszer is megvalósítható.

Jönnek az új Denon házimozi erősítők

2022. október 17., 20:45

Denon AVC-X3800H házimozi erősítőA japán hifi óriás legújabb házimozi erősítő termékcsaládja készen áll a 8K felbontású tartalmakra. Emellett a legnépszerűbb 3D hangformátumok és intelligens hálózati funkciók színesítik tudásukat.

Jön a Marantz CINEMA széria

2022. október 6., 11:20

Marantz CINEMA 50 házimozi erősítőEgy házimozi processzor-végerősítő párost és négy házimozi erősítőt tartalmaz a Marantz CINEMA sorozat, mely idén ősztől lesz kapható. Az első hivatalos közlemény alapján luxusszínvonalú dizájnra és naprakész szolgáltatásokra lehet számítani.

Bose Smart Soundbar 900 soundbar teszt

2022. október 4., 23:25

Bose Smart Soundbar 900 Atmos soundbarAhogy szinte minden soundbar vagy hangprojektor tesztünknél mondani szoktuk, ezekkel már szinte Dunát lehetne rekeszteni, annyiféle van a piacon. Érdekes, hogy ezek között mégis talán 4-5 olyan akadt, amitől leesett az állunk, és most a Bose elérte azt, hogy a képzeletbeli dobogón átrendeződtek az erőviszonyok. A Smart Soundbar 900 bizony odacsapott az asztalra, nem is kicsit!

Marantz NR1711 házimozi erősítő teszt

2021. november 2., 20:25

Marantz NR1711 házimozi erősítőA 8K és az eARC jegyében a Marantz teljes házimozi erősítő modellválasztéka megújult, a felsőkategóriás SR7015-öt és a high end SR8015-öt már az AV-Online is tesztelte. A kínálat másik végletét reprezentáló keskeny kivitelű belépő típus következik: bemutatkozik a Marantz NR1711.

Érkeznek a Monitor Audio 7-ik generációs Silver hangfalak

2021. szeptember 16., 20:25

Monitor Audio Silver 7G hangfalakMár előrendelhetők a Monitor Audio legújabb, erős középkategóriát képviselő, Silver sorozatú hangsugárzói. A frissített modellek esztétika és hang tekintetében is elődjeikre licitálnak.

Marantz SR7015 házimozi erősítő teszt

2021. május 28., 00:00

Marantz SR7015 házimozi erősítőA Marantz tavaly nyáron bejelentett modellfrissítése mindegyik házimozi erősítőjüket elérte, mi pedig a nemrégiben tesztelt SR8015-ös csúcskészülék után most az eggyel kisebb modellt, az SR7015-öt tettük próbára. Elvárásaink magasak voltak, de a nyújtott teljesítmény is!

Marantz SR8015 házimozi erősítő teszt

2021. március 31., 23:50

Marantz SR8015 házimozi erősítőSzinte követhetetlen a házimozi erősítő gyártók azon törekvésének eredménye, hogy egymást túllicitálva dobják piacra az újnál is újabb készülékeket. Alig ismerkedtünk meg az egyikkel, máris kopogtat az utódja. A Marantz valamiért nagyon sokáig nem jelentkezett igazi csúcskategóriás AVR-rel, nagyra nyílt az olló az SR-ek aktuális zászlóshajója és az olcsóbbik processzor/végerősítő páros között, ezt kifogásoltuk és több ízben szóvá tettük. Aztán három évvel ezelőtt végre megjelent az SR8012, egy igazi nagyágyú. Nálunk is járt, fejet hajtottunk a tudása és hangminősége előtt. Továbbfejlesztett változatára tavaly év végéig kellett várni, amely várakozás nem volt feszült és nehéz, mert az említett fenevad szinte mindent tudott, amire egy megszállott házimozisnak szüksége lehet, sőt, annál is többet...

Denon AVC-X6700H házimozi erősítő teszt

2021. március 5., 10:30

Denon AVC-X6700H házimozi erősítőA címet Juha Vakkuri finn író hasonló című regényéből kölcsönöztük, de míg annak lapjai mögül egy disztópia sejlik elő, a Denon AVC-X6700H produkciójára ez nem is lehetne kevésbé jellemző. Megfelelő eszköz a kényes feladatra? Lássuk, mit kínál 1 millió forintért a kategória egyik megkerülhetetlen versenyzője!

Klipsch RP-6000F Dolby Atmos házimozi hangfalszett teszt

2021. február 13., 05:10

Klipsch RP-6000F Dolby Atmos házimozi hangfalszettA Klipsch komoly múlttal rendelkezik, mi több, az egyik legelső hifi célra szánt hangfalak gyártása is e névhez fűződik. A tölcséres kialakítású magassugárzók kifejezetten védjegyükké váltak és biztosítják, hogy a hangsugárzók igen magas érzékenységgel bírjanak, így garantálva a dinamikus megszólalást. A legújabb házimozi trendeknek megfelelően a Klipsch is megjelentette Dolby Atmos térhangzást is támogató szettjeit, ezek közül próbáltuk ki az RP-6000F szériát.

John Williams Live in Vienna Dolby Atmos Blu-ray

2020. szeptember 9., 21:05

John WilliamsHans Zimmer Dolby Atmos hangrendszeren rögzített Live In Prague kiadványa igazi fordulópontot jelentett az otthoni többcsatornás zenehallgatás területén, hiszen megmutatta azt, hogy ez az eljárás milyen különbséget is jelenthet a felvett elő zenei anyagok között. Augusztus 14-től a filmzene világának másik óriása, John Williams is él a Dolby Atmos koncertögzítés lehetőségével, hiszen a Dolby egyesítette erőit a neves klasszikus Deutsche Grammophon kiadóval, hogy megjelentesse a szerző Live in Vienna koncertjét Dolby Atmos-ban Blu-ray lemezen, Amazon Music HD-n, és Echo Studio streamingekkel.

Küszöbön a 8K-képes Marantz házimozi erősítők

2020. július 21., 05:10

Marantz SR8015 házimozi erősítőA Marantz idei SR sorozata a legmodernebb funkciókat, szabványokat és 3D hangformátumokat nyújtja felhasználóbarát kivitelben.

JBL Bar 9.1 Dolby Atmos soundbar teszt

2020. május 8., 01:10

JBL Bar 9.1 Dolby Atmos soundbarA Harman csoport fejlesztői alaposan belehúztak az elmúlt időszakban. Hatalmas fejlődésen ment át a méltán népszerű, "soundbar"-nak nevezett kompakt készülékforma, de hogy ideáig jut ez a kategória, még mi sem hittük volna. Egyszerűség, letisztultság és funkcionalitás. Talán ezek a legjellemzőbbek ezekre a készülékekre, de az amúgy csak a "tv hangját feljavító" hangrudak mára már komplett, egész teret betöltő minőségi hangzást produkálnak, egészen korrekt árakon. Jelenleg a JBL Bar 9.1 Atmos az egyik legjobb példa erre.

következő oldal >

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.