Megérkeztek a Revel Concerta2 hangfalak

2016. augusztus 26., péntek, 17:00

Revel Concerta Concerta2 audio hifi házimozi hangfal hangszóró Revel hangfal hifi hangfal házimozi hangfalszett Revel házimozi hangfalszett

Mától itthon is meg lehet hallgatni és vásárolni az amerikai hangsugárzó specialista Revel legújabb, audiofil géneket hordozó, nappali és pénztárca barát típusait.

Revel Concerta2 hangfalakRevel Concerta2 hangfalakRevel Concerta2 hangfalakRevel Concerta2 hangfalakRevel Concerta2 hangfalakRevel Concerta2 F36 hangfal a Házimozi StúdióbanRevel Concerta2 F36 hangfal a Házimozi StúdióbanRevel Concerta2 F36 hangfalRevel Concerta2 F35 hangfalRevel Concerta2 F35 hangfalRevel Concerta2 F35 hangfalRevel Concerta2 M16 hangfalRevel Concerta2 M16 hangfalRevel Concerta2 M16 hangfalRevel Concerta2 M16 hangfalRevel Concerta2 C25 centersugárzóRevel Concerta2 C25 centersugárzóRevel Concerta2 C25 centersugárzóRevel Concerta2 C25 centersugárzóRevel Concerta2 C25 centersugárzóRevel Concerta2 C25 centersugárzóRevel Concerta2 S16 háttérsugárzóRevel Concerta2 S16 háttérsugárzóRevel Concerta2 S16 háttérsugárzó

Korábban teszteltünk Revel Concerta szériás hangfalat, mely akusztikai adottságok terén pozitív benyomást keltett, noha külsőleg meglehetősen egyszerűre sikerült. Az új Concerta2 leginkább szembetűnő tulajdonsága, hogy esztétikailag sokkal vonzóbb lett, de ha közelebbről megnézzük, kiderül, hogy a hangszórók is átalakultak. Ami azt illeti, a második generáció teljesen kicserélődött.

Revel Concerta2 F36 hangfal a Házimozi Stúdióban

A kívül-belül megújult termékcsalád két álló (F36, F35) és egy állványos (M16) dobozt, egy falra függeszthető, LCR-ként vagy háttérsugárzóként alkalmazható, lapos profilú (S16) hangsugárzót illetve egy aktív mélyládát (B10) tartalmaz.

Revel Concerta2 S16 háttérsugárzó

A hangszórókészlet az eggyel nagyobb, Performa3 audiofil hangfalakból származik. Az alumínium kónuszok és az akusztikai lencsébe ágyazott, fázisgyűrűvel rendelkező magassugárzó eddig csak a nagyobb típusok kiváltsága volt. Jim Garret, a HARMAN Luxury Audio Group marketing igazgatója leszögezte, hogy elsődleges céljuk a Concerta2 sorozattal a Revel szakértelmének "szélesebb közönség felé való terjesztése" volt.

Revel Concerta2 C25 centersugárzó

Az enyhén ívelt, 2 cm vastag MDF oldalfalú dobozok külsejét fényesre polírozták, a manapság trendi fehér vagy fekete színek közül választhatunk. Az előlapon nincsenek látható rögzítések vagy csavarok, a hangfalselyem mágnesesen rögzül. Mint minden Revel hangfalat, a Concerta2 típusokat is a HARMAN sajátos, "kettős vakteszt" metódusával fejlesztették ki. Utóbbi egy elsötétített szobában történik, melyben az ott ülők nem tudják, hogy milyen értékű és milyen gyártótól származó hangfalakat hallanak, csak értékelniük kell, a hallottak alapján. A Revel itt nem csak saját, hanem más gyártóktól, magasabb árkategóriájú vetélytársakat is el szokott helyezni, egy motoros mozgató mechanikával pedig megoldják, hogy mindegyik típus ugyanabból a pozícióból szóljon. Emellett a hangszórók és a dobozok tervezése, optimalizálása nagymértékben számítógépes mérések és modellezések eredménye, így a fejlesztési folyamat objektív és szubjektív fázisokat is tartalmaz.

Revel Concerta2 M16 hangfal

A Revel Concerta2 széria immár itthon is megvásárolható, a Házimozi Stúdió bemutatótermében bárki meghallgathatja sztereó és házimozi konfigurációkban is. A hangfalakra hamarosan kimerítő tesztek keretein belül térünk vissza itt, az AV-Online hasábjain.

www.hazimozistudio.hu

revelspeakers.com

Revel Concerta2 hangfalak

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.