IFA 2011 - Sharp

2011. szeptember 15., csütörtök, 10:15

IFA2011 kiállítás Sharp Sharp TV

Természetesen a SHARP sem maradhatott ki az idei IFA-ról, a cég a vezetőjük állítása és a kiállítás szerint is a mobiltelefonok és a nagyformátumú LCD-kijelzők mellett tette le a voksát.

A Sharp különösen a dinamikusan fejlődő mobiltelefon- és nagyformátumú TV-piacra összpontosít, miközben továbbra is aktív a 66 és 116 centiméteres (26 és 46 col) közötti képátlójú minőségi LCD TV-k tömegpiacán.

Az IFA kiállításon a Sharp a második generációs Quattron technológiával felszerelt új 60 és 70 colos AQUOS LCD TV-ket állította ki, így bemutatva nagyformátumú, energiahatékony LCD televíziói jelenlegi portfólióját, melynek tagjai teljesen multimédiaképesek és felsőkategóriás képminőséggel bírnak. A cég a márka ismertségét vonzó szolgáltatásokkal és kiskereskedelmi ajánlatokkal, valamint a 2012-es futball EURO Európa-bajnokságon való részvételükkel fogja bővíteni, aminek kampányát már itt elkezdték.

A televíziók mellé hangtechnikát is kínálnak a HT-SL70 személyében, ami a világ legkeskenyebb hangsugárzója a maga 26 mm-ével. Aktív mélynyomóval a tiszta fekete 2.1 audio rendszer 200 W összteljesítményre képes, a tökéletes hangminőségért pedig a HDSS (High Definition Sound Standard) felel.

A Sharp a japán közszolgálati műsorszóró vállalattal, az NHK-val együttműködve most megtette a következő lépést a nagyfelbontású kijelzők fejlesztése terén. A 8K4K prototípusa mintegy 33 millió (7680 x 4320) pixelt tartalmaz, ami a szokványos HDTV felbontásának 16-szorosát jelenti. Így ez a világ első monitora, amely képes a holnap TV-formátumának, avagy az ultranagyfelbontású televízióként (Ultra High Definition Television, UHDTV) is ismert Super Hi-Vision megjelenítésére is.

Felsőkategóriás szórakozás és elegáns dizájn egyben ? ez az AQUOS LE430E sorozat LCD tévéinek szlogenje, amelyekben kimerítik az okostévé fogalmát, a külsejét pedig fekete-fehér dizájn jellemzi. A LED háttérvilágítással ellátott LE430E sorozat tagjai 19 és 32 col közötti képernyőméretekben kaphatók. Ennek és vékony előlapjának tekintetében elsősorban kisebb szobákba, konyhába, második-harmadik TV-nek szánják a SHARP mérnökei.

A 430-as széria mellett a 630-as sorozat modelljeit is megismerhettük. A kisebb szériához hasonlóan bőkezűen elláttak számos olyan jellemzővel, melyek a felhasználónak kiemelkedő multimédiás élményt nyújtanak. Kivételesen alacsony fogyasztásuknak köszönhetően megfelelnek az A+ energiahatékonysági osztályba sorolás szigorú követelményeinek. Az AQUOS NET+ funkciójával több mint 70 különböző alkalmazáshoz is hozzáférhetünk, melyek közt Video-on-demand, platformok és a TV-csatornák médiatárai is megtalálhatók.

Az Sharp szerint a televíziózásban is létezik az "all inclusive" fogalma. Az LE830-as modellek a 3D megjelenítés mellett internetezésre és Skype vidfeótelefonálásra is alkalmasak. Természetesen a sorozat tagjai szintén rendkívül kedvező energiafogyasztással bírnak.

A háromdimenziós megjelenítők között a Sharp is bejelentette első 3D Full HD DLP házimozi vetítőjét, mely 40 000:1 kontrasztaránnyal és 1600:1 fényerővel bír. A terméket energiatakarékos funkciókkal is felszerelték, Eco módban használva az eszközt a 250 wattos vetítőlámpa háromezer üzemórára képes, mindemellett a ventilátor zaj az Eco+Quiet megoldásnak köszönhetően mindössze 23 dB.

Végezetül meg kell még említenünk a DK-KP80PH all-in-one hifi rendszert, amellyel a Sharp egy kompakt és elegáns megoldást kínál. A rendszer tetején kapott helyet az iPhone-, iPod-, illetve iPad-dokkoló, valamint USB és audiobemenet is, ráadásul még egy CD-lejátszó egységet is helyeztek rá. Beépített erősítője 50 W-os, tunere pedig 40 csatornát képes tárolni.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.