ISE 2012 - SIM2

2012. február 2., csütörtök, 14:50

SIM2 M.150 LED 3D projektor B&W hangfal házimozi

A SIM2 projektorjai, mivel high-end szegmensbe tartoznak, nem a zsúfolt nagycsarnokban kerültek kiállításra hanem egy elkülönített szobában. Nem csak a SIM2 M.150-es LED 3D csoda vetítőjéhez volt szerencsénk, a hangot egy komplett 7.2-es Bowers &Wilkins CT 800-as házimozi hangrendszer biztosította. Az élménytől még most is alig jutunk szóhoz!

Még mindig próbálom felvakarni államat a padlóról, mivel ezúttal egy SIM2 projektor nyújtotta számunkra a 2012-es ISE-n látott legjobb 3D-képminőséget. A SIM2 szoba felét egy fekete vászonnal sötétített bemutató ?kamra? töltötte ki, ezen kívül végig, a fal mentén felsorakozva vehettük szemügyre a gyártó aktuális újdonságait. Ezek közül egyetlen modell üzemelt mindvégig, a demonstrációs helyiségbe telepített SIM2 M.150-es. Hartmut Berberich, a SIM2 munkatársa tartott nekünk egy lenyűgöző termékbemutatót ? az M.150 képe megdöbbentő fényerejűre, és kontrasztosra sikerült, annak ellenére, hogy LED fényforrással működő típusról van szó. Mi több, mikor 3D vetítésre került sor, az aktív szemüveget felvéve rengeteg szín megmaradt a látható képen, ami az eddigi próbálkozásokat tekintve komoly előrelépésnek számít, ráadásul az ominózus ?szaggatásokkal?, homályos élekkel sem találkoztunk, néha talán 1-2 apró rezzenést érzékeltem, mikor túl gyors objektummozgásra került sor. A hosszú élettartamú LED-eknek köszönhetően nem csupán 3-5000, hanem akár 30000 órát is képes üzemelni egy M.150 lámpacsere nélkül. Folyadékhűtéssel ellensúlyozzák a LED hőkibocsátását, ami halk üzemi hangerőt és hőmérsékletet eredményez (én egyébként nem hallottam a vetítő hangját, még akkor sem, mikor Hartmut csökkentette a hangerőt). A bemutatott projektor belsejébe integráltak fényérzékelőt és színszabályozó áramköröket is, lényegében minden olyat, amire szükség lehet egy csúcskategóriás házimozizáshoz.

Ahogy azt már említettem beszámolónk elején, a pazar képi világ mellé hasonló színvonalú hang társult. A kb. 35 négyzetméteres helyiségbe sikerült bezsúfolni a B&W csúcskategóriás, kifejezetten mozifelhasználásra szánt CT-800-as hangsugárzóit. A két márka közti párhuzam annak tudható be, hogy a német, francia és spanyol piacon egyaránt kooperáció zajlik.

www.hazimozistudio.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.