CEDIA 2011 - Atlantic Technology

2011. október 15., szombat, 08:45

CEDIA 2011 kiállítás hangsugárzó hangfal hangprojektor soundbar

Amikor először hallottam a H-PAS technológiáról (Hibrid Nyomás-gyorsító Rendszer), amit a Solus/Clements és az Atlantic Technology fejlesztett ki, le voltam nyűgözve a hangerejétől, amit nagyon kicsi hangszórókkal hoztak létre, egy különlegesen kilyuggatott kabinetben. Az idei CEDIA-n az Atlantic Technology bemutatta az új H-PAS PowerBar 235 jelzésű kétutas, 42 col széles dobozát, ami állítások szerint 47 Hz-ig képes lemenni kiegészítő mélynyomó nélkül.

Az Atlantic Technology szóvivője nem fukarkodott a szavakkal, amikor az audió és videó iparág szétválásáról beszélt. A televízió gyártók, saját elmondása szerint, ?a busz kerekei alá dobták az iparágunkat?. Az esemény, amin beszélt, egy megoldást hivatott bemutatni egy olyan soundbar személyében, aminek olyan hangzása van (elsősorban basszusa), ami visszaadja a nappalit a zene varázsánanak. A H-PAS PowerBar 235-nek van egy pár 10 cm-es mélynyomója, és egy pár 1 cm-es magassugárzója, és mindez egy 42 col széles dobozba van beépítve. A mélyhangok egy 4-részes kabineten futnak keresztül, ami kihasználja az akusztikus felfüggesztés, a basszus-reflex, a TL doboz, és a tölcsér hangfalak működési elveinek az előnyeit. A reflexnyílás a doboz teljes hosszában végigfut, vagyis a bal hangszóró jobbra, a jobb hangszóró pedig balra pöfög. Az eredmény hallható: egy soundbar, ami különálló mélysugárzó nélkül képes akár 47 Hz-ig is lemenni a hangfrekvencia skálán. A neve alapján sejthető, hogy a PowerBar 235 képes 2-, 3-, vagy 5 csatornás Dolby Digital vagy PCM hangot is megszólaltatni (viszont nincs DTS és veszteségmentes hang, remélhetőleg csak egyelőre), a szimulációt pedig Trident DSP chip vezérli. Az egység 2x30 W-ot képes kiadni magából, miközben külső egységből kapja a működéséhez szükséges áramot. A vezérlésben mély- és magashangot, valamint dialóg-érthetőséget állíthatunk. Bemenetek között Toslink, sztereó RCA, és mini-jacket találunk. Van egy szub-kimenet is, pusztán azért, ha valaki véletlenül nem lenne megelégedve a kibocsátott hangnyomással. A készülék helyzete is beállítható, attól függően, hogy a televízió alá, vagy fölé helyezzük.

A terméket előreláthatólag karácsony tájékán lehet majd beszerezni, 500-600 dolláros áron. 3 márkanév alatt fut majd: Atlantic Technology, Solus/Clements, és Outlaw Audio. A fejlesztők remélik, hogy a televízió-gyártók is kapósak lesznek a licenszre.

Magyarországi forgalmazó:

www.homemovie.hu

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.