ISE 2013 - Stewart Filmscreen

2013. február 13., szerda, 13:30

ISE ISE 2013 Stewart Filmscreen Cima Director Choice Mystik vetítővászon projektor vászon mozivászon házimozi kiállítás beszámoló

A vetítővásznak készítésében, képminőségben élenjáró Stewart Filmscreen idén sem volt rest, mindent elkövettek hogy elismerést váltsanak ki standjuk látogatóiból. A legnagyobb érdeklődést a Director's Choice váltotta ki, melynek minden oldalát, automata maszkolással vértezték fel. Azaz filmnézés előtt a rendszer érzékeli, hogy milyen képfelbontású, képarányú felvételt szeretnénk nézni és a halk mechanika milliméteres pontossággal oda illeszti a fekete széleket, ameddig a vetített kép elér. Az eredmény: minden felbontáshoz a megfelelő méretű kép társul. Csakugyan elismerő pillantásokat zsebelt be az üvegfal, melyre hátulról vetítettek messziről is tisztán kivehető képet ? ezt az eljárást egy speciális, Mystik névre hallgató üvegre ragasztható felülettel oldották meg. Másik érdekesség a gyártó legújabb, Cima sorozata, melynek elindításával azok számára is elérhetővé válnak az amerikai cég termékei, akik nem feltétlenül high-end árfekvésben gondolkoznak.

A Cima by Stewart Filmscreen sorozat létrehozásával azokat a felhasználókat célozták meg, akik nem rendelkeznek extra igényekkel, viszont szeretnének egy kifogástalan minőségű vetítővásznat. Ennek fejében a Cima sorozatot is ugyanúgy az Egyesült Államokban tervezik és gyártják, mint a csúcskategóriásakat, és a vásznak anyagminősége is éppolyan professzionális, mint azoké. A magas színvonalú képvisszaadás és a versenyképes árazás velejárója, hogy ellentétben a felső-kategóriás Stewart produktumokkal, a Cima családban ?csak? előre gyártott, fix méretű típusok közt válogathatunk.

ISE 2013 Stewart Filmscreen Cima vetítővászon

A megfelelő képátló kiválasztása után eldönthetjük, számunkra melyik változat megfelelőbb: a szürke, vagy a fehér vászon. Előbbiből 0,95 míg utóbbiból 1,1 erősítésű felületek állnak rendelkezésre, természetesen mindkét változat alkalmas nagyfelbontású képanyagok nézésére. Az ISE kiállításon mi is szemügyre vehettük a két felületet, közvetlenül egymás mellett ? így számunkra is egyértelművé vált, hogy az ezüst változat jobb feketéket, jobb kontrasztot, míg a fehér verzió nagyobb fényerőt garantál.

A Cima vetítővásznak többféle kiszerelésben érkeznek: ha a felhasználó üzemen kívül elrejtené, rendelhet belőle motorosan vezérelt, mennyezet alá vagy fölé beépíthetó változatot. A legigényesebb installációkhoz pedig fix rögzítésű, keretes példány is alkalmazható. Csakúgy, mint a Stewart termékek zöme, ezt a sorozatot is környezetbarát módon gyártják és a felületük évek múltán is rendkívül sima, egyenletes marad. A Cima by Stewart Filmscreen vetítővásznak elérhető méreteiről és áráról a magyarországi forgalmazónál lehet érdeklődni.

www.stewartfilmscreen.com

ISE 2013 Stewart Filmscreen Directors Choice vetítővászon

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.