IFA 2011 - Pioneer

2011. szeptember 10., szombat, 15:30

kiállítás IFA2011 házimozi erősítő hifi HDMI 3D EISA Pioneer

A Pioneer egy csinos és könnyen bejárható standdal örvendeztette meg az arra járókat. Persze a könnyen bejárhatóság nem jelentette azt, hogy nem volt okunk minden második lépésnél megtorpanni.

Mindjárt a bejáratnál a Pioneer idei Eisa díjas házimozi erősítője, a VSX-921 köré épített szettel találkozhattunk. A bemutatót a iPad-al a kezükben sürgő-forgó hoszteszek tették érdekesebbé, akik meglepő módon tájékozottak is voltak a kiállított termékeket illetően.

A kiállítás polcain megszokott látvány, elektronikák sora fogadott, egy kis kakukktojással. Az egyik erősítő alatt ugyanis, az első látásra végfoknak tűnő dobozról csakhamar kiderült, hogy az valójában egy mélysugárzó. Az S-SLW500 a katalógusban csak egy kép, elhisszük neki, hogy próbál az elektronikák közé észrevétlenül beolvadni. Élőben azonban egy sokk szerű élmény, mivel bármely kaméleont megszégyenítő módon képes eltűnni az erősítő alatt. Legkevésbé sem tűnik hangfalnak, egészen addig, még a hátulját meg nem nézzük.

Szerencsére a Pioneer igyekezete nem csak a mélyláda eltüntetésére fókuszál. A Sound Wing hangsugárzók is igazán szokatlan látványt nyújtanak. A karcsú, penge szerű hangsugárzók modern és cseppet sem konvencionális formája legalább annyira elrejti a kis szatellitek funkcióját, mint a mélyláda esetében.

A standon kicsit továbbhaladva a mikro hifik világába csöppenünk. Klasszikus formák, és persze modern tartalom. Miközben meglestük az igencsak bőségesre sikerült kínálatot, két dologra lettünk figyelmesek. Az egyik, hogy a jelek szerint a konkurensek is élénken érdeklődnek a termékek iránt, mert szinte folyamatosan volt valaki, feltűnően jól öltözött, kiállítói belépőkártyát viselő személy, aki buzgón fotózgatta a gépeket. A másik, hogy az apró rendszerek hangsugárzóinak hátlapján a reflexcsövek igen komoly lövöldözést folytatnak. Simán megrángatva akár 1 m távolságból is egy inget. Meggyőző, ám kérdés, hogy ez a fal közelében elhelyezve mennyire lesz előnyös?

A továbbiakban a Pioneer legújabb termékkategóriájához, a Steez modellekhez érkeztünk. A hordozható audió termékekkel kapcsolatban a legkevésbé jellemző amit leírhatunk, hogy ezek ?hordozható audiotermékek?. Ezek bizony Boom Boxok. Színesek, masszívak, hangosak és iPod kompatibilisek. No de a bomba a Mixtrax szoftverben van, ami a feltöltött zenéket rendszerezi és mixekké keveri. Ha ez nem elég, a battle mód és a masszív külső, időjárás állóság és a bőséges teljesítmény talán már lázba hozza az utcai táncosokat.

Tovább sétálva a standon csakhamar az autós navigáció világába csöppenünk. A sok fejegység messziről nem nyújt annyira forradalmi látványt mint egy-egy tanulmányautó tud. Hiába, a fejegység helye és mérete fix. A tartalom persze már izgalmasabb, de most ne merüljünk el az Android világába, holott kétségtelenül érdekes kérdés, hogy mit csinál a Google operációs rendszere egy autóba szerelve. Sokkal érdekesebb látvány is van itt, méghozzá egy HUD képében. A szélvédőre vetített információk eddig inkább tűntek futurisztikus álomnak mint elérhetőnek, de a Pioneer ezen változtatni látszik. A dolog igazi érdekessége azonban az, hogy mindezt nem a sebesség vagy a fordulatszám kijelzésére, hanem a navigáció és a telefon információinak megjelenítésére használják. Vagyis azok a dolgok költözhetnek a szélvédőre amik eddig leginkább veszélyes módon vonták el a figyelmünket.

A Pioneer ugyan nem rabolt el magának egy egész csarnokot, de igen csinos kis standdal képviselte magát. Lehetőség is volt bőséggel a kisebb rendszerek próbálgatására, már amennyire ez egy ilyen zajos környezetben lehetséges.

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.