Ultra-D IFA 2012

Félmegoldás, vagy a helyes út?

2012. szeptember 1., szombat, 14:50

IFA IFA 2012 kiállítás Ultra D streamtvnetworks 3D 3D TV szemüveg nélküli 3D

A Toshiba 2011-es szemüveg nélküli 3D megoldása után az idei IFA-n az Ultra-D igyekszik berobbanni a piacra. Az Ultra-D nem egy új cég az iparban. Az elmúlt másfél elvben sok termékük üzemelt már, főleg reklám területen. Képernyőik a világ számos nagyvárosában közvetítették élőben az olimpia eseményeit. A márka azonban immár az otthoni készülékek piacára is megpróbál betörni. Ebben a HiSense terjesztői hálózata lesz a gyártó segítségére, így Európa-szerte főleg ott találkozhatunk vele, ahol a márka már eddig is elérhető volt. Azt, hogy nálunk mikor lesz kapható, vagy akár csak kipróbálható, még nem tudni.

A piacralépés első két eszköze egy 42- és egy 46 colos tévé lesz, amik a gyártó egyedi megjelenítési technológiáját használják. Alapfelszerelésük részét képezi egy seeCube konverter amivel a hagyományos 2D kép is felkonvertálható, illetve ami hozzáférést biztosít az Ultra-D egyéb szolgáltatásaihoz, online tartalmakhoz. Azt, hogy ezek pontosan mik lesznek, még nem tudni. Az igazán nagy durranás azonban alighanem a 60 colos 4K megjelenítőre épülő 3D készülék lesz. Bár a gyártó érvelése némileg nyakatekert volt, valóban sokat várhatunk ettől a modelltől, hiszen a Full HD felbontásnál négyszer nagyobb képből kiindulva a 3D-vel járó felbontásvesztés (külön jobb- és baloldal) után is még a Full HD képpontszámának kétszerese vár ránk, legalábbis elvileg. A 4K modellhez mellékelt 3D konverter a Super seeCube nevet kapta és a nagyobb felbontáshoz szükséges felkonvertálást is elvégzi, természetesen valós időben, valamint ezen is lehetőség lesz mélység finomhangolására.

A kiállított készülékek amúgy meglepően jól teljesítettek. Tény, hogy nem minden szögből ideális a kép, tény, hogy ha rossz helyről nézzük, akkor vagy nem lesz 3D a kép, vagy sok lesz a szellemkép, de még így is a szemüveg nélküli megoldások egyik  jó példájával állunk szemben. A hasonló, passzív, szemüveg nélküli képernyők számtalan prototípusát eddig sújtó szivárványos képbomlásnak nyoma sem volt!

Ezen felül a gyártó azon állítása is igaznak tűnt, miszerint a kép világosabb, fényerősebb a legtöbb konkurens megoldásnál.

Jó hír az is, hogy az Ultra-D partnerek révén az amúgy elvben bármely képernyőméretre és felbontásra illeszthető technológiát  rövidesen más eszközökbe is beszereli, így számíthatunk 3D tabletre, notebookra és telefonra is.

A HiSese standján kiállított készülék előtt sokan megálltak, és sokan elbeszélgettek a képet látva, ami szintén azt igazolja, hogy a megoldás jó irányba mozdíthatja a 3D tévézést.

www.streamtvnetworks.com

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.