Gryphon Audio Magyarországon

2020. július 14., kedd, 15:40

Gryphon audio hifi hangfal erősítő lejátszó Gryphon Audio high end hifi hangfal high end hangfal high end hifi

A Stream Audio palettájára olyan gyártó került fel, amelynek termékeit a hifi világ legmagasabb kategóriájába, az úgynevezett ultra high endbe sorolják a hozzáértők. A Gryphon Audio a zenei élmény legtisztább esszenciájának visszaadására törekszik otthoni körülmények között.

A Gryphon Audio Designs céget Flemming E. Rasmussen (dán származású, okleveles grafikus és festőművész) alapította 1985-ben. Tanulmányai során Rasmussen közeli kapcsolatokat épített ki a helyi zenei közösséggel és hanglemez borítókat, koncertplakátokat tervezett számtalan népszerű helyi előadónak. A szabadidős projektként kezdődő hangrendszer építés hamar támogatóra lelt, mikor az 1986-os chicagói CES kiállításon egy megbecsült japán disztribútor felfigyelt a Gryphon első Head Amp erősítőjére, amely rövidesen "Best Buy" termékké vált a japán szaksajtóban. Noha csak hobbi céllal kezdődött, a szájhagyomány és a tesztek által generált igény végül stabil alapokat biztosíthatott a Gryphon termékeknek.

Gryphon Audio Scorpio CD-lejátszó

A nevet és emblémát a görög mitológia griffmadara ihlette, amely az oroszlán és sas erejét, illetve kecses mivoltát sugallja. Mára Flemming E. Rasmussen nem vesz részt a mindennapi fenntartáshoz szükséges üzletben, viszont továbbra is felelős a koncepció fenntartásáért és a termékek külső megjelenéséért.

Gryphon Audio Diablo 300 hifi erősítő

A Dániában tervezett és gyártott Gryphon Audio komponensek kutatása, fejlesztése és gyártása során orvosi és katonai felszereléseket is alkalmaznak hogy a legszigorúbb elvárásokat is kielégítő színvonal testesüljön meg.

Gryphon Audio Kalliope DAC hátlap

A gyártói csapat is csak olyan szakértőkből áll, akiknek rátermettségéről alaposan megbizonyosodtak. A komplett mérnöki gárda megingathatatlan szándékkal dolgozik azon, hogy tudásukat az otthoni hangrendszerek magasabb szintre emelésére hasznosítsák. A cég kínálatába erősítők, lejátszók, phono modulok, D/A konverterek, kábelek és egyéb kiegészítők tartoznak.

Gryphon Audio Pantheon hangfal

Folyamatosan érkeznek a Gryphon Audio gyártmányai a Stream Audio bemutatótermébe. Első körben július végéig az elektronikák (integrált, elő-végerősítők, kábelek) várhatóak, szeptemberben pedig a Pantheon álló hangfal is meghallgatható lesz. Személyes meghallgatással, időpont egyeztetéssel kapcsolatban további információt nyújtanak a Stream Audio szakértői.

streamaudio.hu

gryphon-audio.dk

Gryphon Audio Diablo 300 hifi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.