Gryphon Audio Magyarországon

2020. július 14., kedd, 15:40

Gryphon audio hifi hangfal erősítő lejátszó Gryphon Audio high end hifi hangfal high end hangfal high end hifi

A Stream Audio palettájára olyan gyártó került fel, amelynek termékeit a hifi világ legmagasabb kategóriájába, az úgynevezett ultra high endbe sorolják a hozzáértők. A Gryphon Audio a zenei élmény legtisztább esszenciájának visszaadására törekszik otthoni körülmények között.

Gryphon Audio Diablo 300 hifi erősítőGryphon Audio Diablo 300 hifi erősítőGryphon Audio Diablo 300 hifi erősítőGryphon Audio Diablo 300 hifi erősítőGryphon Audio Scorpio CD-lejátszóGryphon Audio Scorpio CD-lejátszóGryphon Audio Scorpio CD-lejátszó kijelzőGryphon Audio Scorpio CD-lejátszó hátlapGryphon Audio Kalliope DACGryphon Audio Kalliope DACGryphon Audio Kalliope DACGryphon Audio Kalliope DAC hátlapGryphon Audio Pantheon hangfal

A Gryphon Audio Designs céget Flemming E. Rasmussen (dán származású, okleveles grafikus és festőművész) alapította 1985-ben. Tanulmányai során Rasmussen közeli kapcsolatokat épített ki a helyi zenei közösséggel és hanglemez borítókat, koncertplakátokat tervezett számtalan népszerű helyi előadónak. A szabadidős projektként kezdődő hangrendszer építés hamar támogatóra lelt, mikor az 1986-os chicagói CES kiállításon egy megbecsült japán disztribútor felfigyelt a Gryphon első Head Amp erősítőjére, amely rövidesen "Best Buy" termékké vált a japán szaksajtóban. Noha csak hobbi céllal kezdődött, a szájhagyomány és a tesztek által generált igény végül stabil alapokat biztosíthatott a Gryphon termékeknek.

Gryphon Audio Scorpio CD-lejátszó

A nevet és emblémát a görög mitológia griffmadara ihlette, amely az oroszlán és sas erejét, illetve kecses mivoltát sugallja. Mára Flemming E. Rasmussen nem vesz részt a mindennapi fenntartáshoz szükséges üzletben, viszont továbbra is felelős a koncepció fenntartásáért és a termékek külső megjelenéséért.

Gryphon Audio Diablo 300 hifi erősítő

A Dániában tervezett és gyártott Gryphon Audio komponensek kutatása, fejlesztése és gyártása során orvosi és katonai felszereléseket is alkalmaznak hogy a legszigorúbb elvárásokat is kielégítő színvonal testesüljön meg.

Gryphon Audio Kalliope DAC hátlap

A gyártói csapat is csak olyan szakértőkből áll, akiknek rátermettségéről alaposan megbizonyosodtak. A komplett mérnöki gárda megingathatatlan szándékkal dolgozik azon, hogy tudásukat az otthoni hangrendszerek magasabb szintre emelésére hasznosítsák. A cég kínálatába erősítők, lejátszók, phono modulok, D/A konverterek, kábelek és egyéb kiegészítők tartoznak.

Gryphon Audio Pantheon hangfal

Folyamatosan érkeznek a Gryphon Audio gyártmányai a Stream Audio bemutatótermébe. Első körben július végéig az elektronikák (integrált, elő-végerősítők, kábelek) várhatóak, szeptemberben pedig a Pantheon álló hangfal is meghallgatható lesz. Személyes meghallgatással, időpont egyeztetéssel kapcsolatban további információt nyújtanak a Stream Audio szakértői.

streamaudio.hu

gryphon-audio.dk

Gryphon Audio Diablo 300 hifi erősítő

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.