Újabb B&W hangfal a láthatáron

2013. július 19., péntek, 09:30

Bowers Wilkins BW B&W audio hifi hangfal CM10 Bowers hangfal

CM10 néven kerül forgalomba a brit hangsugárzó gyártó cég legújabb terméke, mely a felső-középkategóriás CM és a high-end 800 Diamond sorozat közti űrt hivatott betölteni.

Bowers & Wilkins CM10 hangfalBowers & Wilkins CM10 hangfalBowers & Wilkins CM10 hangfalBowers & Wilkins CM10 hangfalBowers & Wilkins CM10 hangfal magassugárzóBowers & Wilkins CM10 hangfal

A minőségi hangfalairól híres Bowers & Wilkins termékei viszonylag széles spektrumot ölelnek fel, viszont klasszikus kinézetű fadobozos hangsugárzóik, és a topkategóriás 800 Diamond család között évek óta rés tátong. Ez a rés valamelyest szűkült a CM10 megjelenésével, mely a CM9 háromutas álló frontsugárzó nagyobbik testvérének is tekinthető.

A B&W CM10 valódi fa furnéros kabinetje ugyan csak mélységében nőtt a CM9-hez képest, viszont társainál szó szerint magasabbra nyújtózkodik: a kobakján díszelgő alumínium magassugárzót diszkrét kamrába ültették. Ez a megoldás halványan idézi 800-as családban alkalmazott Nautilus tölcsért, a hangszóró belső merevítése viszont inkább a PM1 állványos hangfaléra hasonlít.

Bowers & Wilkins CM10 hangfal magassugárzó

Az alumínium dóm mögé egy második, szintén gömbölyded réteg került, viszont a közepét kivágták, ezzel a megoldással (a nemkívánatos torzítások elnyelése mellett) sikerült a frekvenciaátvitel felső határértékét 30 kHz-ről 38-ra feltornázni. A habszerű FST anyaggal rögzített középhangszóró szőtt kevlárból készült. Fő különlegessége, hogy immár ezt a kónuszt is elkülönített kamrába építették, és a felfüggesztése egy olyan rúdelem, melyhez hasonlóval már találkozhattunk a 800-as csúcsmodellek testében is.

Bowers & Wilkins CM10 hangfal

A basszusok kiegyensúlyozott megszólaltatását három darab mélyhangszóróra bízták, ezek mennyisége és a megnövelt kabinet mélység a CM9 űrtartalmához viszonyítva 50%-os növekedést jelent. A 300 W-ig terhelhető CM10 szórástartománya és hangtisztasága az előbb leírtaknak köszönhetően tovább javult. Így jó választásnak tűnik azon az audiofil zenerajongók számára, akik nagyobb térben szeretnének elhelyezni egy nagy teljesítményű álló hangfalat.

Bowers & Wilkins CM10 hangfal

A B&W CM10 2013 augusztusától lesz rendelhető bruttó 539 000 Ft-os darabáron, az első példányok már most is kipróbálhatóak, meghallgathatóak az itthoni forgalmazó bemutatótermében.

www.aymara.hu

www.hangcenter.hu

www.bowers-wilkins.com

Bowers & Wilkins CM10 hangfal

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.