Gold Note az Extreme Audio kínálatában

2022. augusztus 2., kedd, 12:20

GoldNote audio hifi erősítő végfok végerősítő előerősítő lemezjátszó hangszedő streamer zenelejátszó DAC hálózati zenelejátszó sztereó erősítő vinyl lemezjátszó

Új high end hifi gyártóval bővült az Extreme Audio termékfelhozatala. Mostantól az olasz Gold Note munkái is megtalálhatók boltjuk "polcain". Az első szállítmány már megérkezett Magyarországra, hamarosan tőlünk is új teszt cikkek, bemutató anyagok várhatók e cég termékeiről.

Gold Note Extreme AudioGold Note Extreme AudioGold Note Extreme AudioGold Note Extreme AudioGold Note Extreme AudioGold Note Extreme AudioGold Note A6 EVO II hangfalGold Note A3 EVO II hangfalGold Note IS-1000 MKII Deluxe hálózati sztereó erősítőGold Note PA1175 MKII sztereó végfokGold Note CD-1000 MKII Deluxe CD-lejátszóGold Note DS-10 Plus hálózati streamer PSU-10 EVO tápegységGold Note PSU-10 EVO tápegység PH-10 phono erősítőGold Note Pianosa vinyl lemezjátszóGold Note Vasari Gold hangszedő

Alapítás és háttértörténet

A Gold Note alapjait Maurizio Aterini fektette le, aki jelenleg CEO pozíciót tölt be. A gyártás mai napig Olaszországban, Firenze külvárosában történik, emellett 50 országba szállítanak. A nyersanyagot igyekeznek minél inkább helyi forrásokból biztosítani. A Gold Note analóg és digitális szériákat is gyárt, kifejezetten igényes vájtfülű vásárlók igényeire szabva. Lemezjátszót, előerősítőt, streamer DAC-ot, erősítőt és hangfalat is gyártanak, így akár komplett hangrendszer is építhető termékeikből.

Gold Note Extreme Audio

A gyártó törekvése, hogy a kreativitást, szakértelmet és szépérzéket minden eszközükben megjeleníthessék. Céljuk a zene érzelmi töltetének kézbesítése, amihez tökéletes zeneiség és kifogástalan dinamika, illetve térképzés szükséges. Az "olasz hang" megtestesítőinek nevezik magukat, amivel eszközeik áramló, erőlködéstől mentes hangkarakterére céloznak. A Gold Note készülékek összeszerelését elejétől végéig egy technikus végzi és minden elkészült darab alapos tesztelést követően hagyja csak el az üzemet.

Gold Note A6 EVO II hangfal

Termékkínálat

A cég aktuális kínálata négy vinyl lemezjátszót, öt hangszedőt és két phono erősítőt tartalmaz. Emellett streaming funkcióval egybeépített DAC-ot (DS-10) és integrált sztereó erősítőt (IS-1000) is készítenek. Említést érdemel még a CD-1000 MKII CD-lejátszó, a P-1000 MKII előerősítő, továbbá a PA-1175 MKII végerősítő is, kifejezetten maximalista igényűeknek.

Gold Note IS-1000 MKII Deluxe hálózati sztereó erősítő

Kisebb szobákba a kompakt, monó vagy sztereó módban üzemeltethető PA-10 végerősítő is elég lehet, harmonikus párost alkotva a DS-10 hálózatképes D/A-konverterrel. Négy külső tápegységet is gyártanak, melyekkel jobb hangminőség valósulhat meg.

Gold Note PSU-10 EVO tápegység PH-10 phono erősítő

Négy hangsugárzót készít a Gold Note, egy állványos és három álló kivitel közül lehet választani. A jelenlegi zászlóshajónak számító XS-85 háromutas, hátrafele néző kettős basszreflex nyílással és ikonikus formatervvel. Az élvonalbeli karaktert ígérő hangsugárzó íves megjelenését Michelangelo Buonarroti inspirálta. A legmagasabb hangokat 2,5 cm-es lágy dóm magassugárzó szólaltatja meg, kettős 15 cm-es középsugárzó és további két 23 cm-es mélysugárzó társaságában. Fényes fekete, lakkozott olasz diófa, vagy arany kiadásban kapható, ugyanez érvényes kisebb testvére, az XT-7 hangfalpár esetében is.

Gold Note A3 EVO II hangfal

A mérsékeltebb alapterületű szobákba vagy rövidebb hallgatói távolságokra szánt A6 EVO II álló hangfal, illetve annak állványos rokona, az A3 EVO II lehet opció. Utóbbiak matt, vagy fényes dió színben kaphatók.

Gold Note Vasari Gold hangszedő

Új Gold Note tesztek jönnek

A Gold Note termékei már kipróbálhatók és megvásárolhatók az Extreme Audio budapesti szaküzletében. Hamarosan részletes cikkek formájában lehet olvasni a cég eszközeiről és azok tudásáról itt, az AV-Online hasábjain.

extremeaudio.hu

goldnote.it

Gold Note Extreme Audio

 

További cikkek:

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a info@av-online.hu címre.